2022-06-16

A divizionas. 10 turo anonsas

Centrinis turo įvykis – diviziono lyderių akistata. GREEN TOWN – FK Eagle Team čempionatą pradėjo 9 pergalių serija, tuo metu FK Alytis praėjusiame ture įrodė, kad visos serijos kada nors baigiasi. Tiesa, įrodė ne pačiu maloniausiu būdu, nes baigėsi būtent Alyčio šešerių laimėtų rungtynių serija. Tačiau gal ši patirtis leis alytiškiams priminti nesėkmės skonį ir Eagle Team ekipai?

20 val.



GREEN TOWN – FK Eagle Team (27 taškai) – FK Alytis (18 tšk.) I Fanų ketvirtis

Kada jei ne dabar? Kas jei ne Alytis? Jei Eagle Team ir šį kartą iškovos pergalę, tai likus iki čempionato pabaigos 10-iai turų jų persvara prieš artimiausius persekiotojus padidės iki 12 taškų. Aišku, MFL istorijoje yra buvę visokiausių stebuklų, bet tikėtis, kad per 10 rungtynių Eagle Team išbarstys dviženklį pranašumą – stačiai naivu.

Ereliai šį sezoną yra elementariai geriausia A diviziono komanda. Apie tai byloja ir 9 pergalės iš 9, ir 59 įmušti (geriausias skaičius), ir tik 17 praleistų (irgi geriausias). Komanda be nuostolių išgyveno sunkesnius etapus čempionate, apgynė MFL „Arimex“ taurę, o nesėkmė „Arimex“ Supertaurėje jau seniai tapo istorija.

Savo šešių pergalių seriją tarp pirmo ir antro ratų užsikūręs Alytis vienu metu rodė panašiai gerus rezultatus, tačiau paskutinėse rungtynėse alytiškius ant menčių parvertė Vilniečiai. Paaiškėjo, kad Alyčio resursai nėra begaliniai, kaip ir sėkmės šypsniai.

Bet jei alytiškiai dar nori palaikyti įtampą kovoje dėl pirmos vietos, jie privalo įveikt Eagle Team. Balandžio pradžioje, Supertaurės finale jiems tai pavyko, bet kaip jau buvo rašyta – tai nutiko seniai ir didesnės reikšmės nūdienos rezultatams neturi. Čempionate pirmoji pirmojo rato akistata baigėsi Erelių laimėjimu 6:2. „Arimex“ taurės pusfinalyje Ereliai laimėjo 5:2, bet tada komandų pajėgumą pakoregavo už Eagle Team žaidęs Albetas Voskunovičius.

Šįkart abi komandos turės remtis tik savais resursais. O čia persvarą turi Eagle Team. Kita vertus, Alytis yra vienintelis šį sezoną įveikęs Eagle Team. Rimtai. Tad kas daugiau jei ne jie?

PROGNOZĖ. 4:2

FK Dinamika (6 tšk.) – FK Rytas (13 tšk.) II Fanų ketvirtis

Pirmose čempionato rungtynėse FK Rytas net 8:1 pervažiavo per Dinamiką. Ir tokiu būdu atidavė skolą už paskutinę 2021 m. sezono akistatą, kai Dinamika 8:3 pokštelėjo Ryto komandą.

Šiais metais kurį laiką atrodė, kad po pernykščio fiasko išvadas padaręs Rytas kovos dėl medalių, o išvadų nepadariusi Dinamika kapanosis turnyrinės lentelės dugne. Per pirmus 6 turus Rytas surinko 13 taškų, o Dinamika – 3, tad lyg ir viskas buvo akivaizdu.

Tačiau per paskutinius tris turus Rytas renka tik pralaimėjimus, o štai Dinamika praėjusiame ture 4:2 įveikė TEC ekipą ir surinko 3 taškus. O ir atstumas tarp 4 ir 7 komandų nūnai tik 7 taškai. Ta prasme – nieko rimto.
Net ir emociškai Dinamika atrodo gyvesnė ir energingesnė. Jos gretas papildė keli nauji ir jauni žaidėjai, o pergalės prieš TEC užkūrė ir senbuvius. 

Tuo metu Rytas juda nuokalne. Komandą paliko Albertas Šaveiko, akivaizdžiai trūksta rezervų, o be Eduardo Tunčinskio – ir emocinio užtaiso. Ir vis dėlto, šiose rungtynėse Rytas privalo susiimti, antraip medalių medžioklė gali likti tik saldžiose svajose, o čempionatą teks pabaigti grumiantis dėl vietos turnyro lentelės viduryje.

PROGNOZĖ. 4:6

21 val.



FK Fortitudo (13 tšk.) – El Dorado (15 tšk.) I Fanų ketvirtis

Kuomet pirmose čempionato rungtynėse El Dorado 4:1 nugalėjo Fortitudo, buvo galima visiškai teisingai pagalvoti, kad daugkartiniai čempionai šį sezoną sieks parodyti pernykščiams vicečempionams jų vietą, o tuo pačiu ir pasistengs papešioti Eagle Team plunksnas.

Po 4 turų El Dorado turėjo 9 taškus, Fortitudo – 4. Tačiau po to per 4 turus Fortitudo surinko 9, o El Dorado – tik 3 taškelius. Ir sezono pradžios įsitikinimas nebeatrodė toks jau stiprus ir galingas. Fortitudo žaidimo kreivę pakylėjo pirmo rato viduryje sugrįžęs Ignas Kirsnys, stabilumo suteikė net ir gynyboje save išmėginęs Arnas Levonauskas. Atrodė, kad fortitudininkai mažais, bet užtikrintais žingsniukais juda į priekį, tuo metu El Dorado – dideliais žingsniais regresuoja į 2021 metų versiją.

Tačiau praėjusiame ture pamatėme naują El Dorado versiją. Su Artūru Juchno ir Arnoldu Kunigėliu eldoradininkai išplėtė rotaciją, žaidė aktyviai, kūrybingai, o svarbiausia – rezultatyviai. 5:0 pergalė prieš Rytą tikrai nebuvo atsitiktinė, o verta kiekvieno įvarčio.

Savo ruožtu, Fortitudo praėjusiame ture 0:3 atsikankino su Eagle Team. Net ir varžovai pastebėjo, kad fortitudininkai žaidė be ugnelės, netikėdami pergale, bet siekdami kuo mažiau pralaimėti. Tiesa, aną ketvirtadienį nebuvo nei Arno, nei Igno, nei Gabrieliaus Butkevičiaus. Tikėtina, kad jų dalyvavimas būtų įnešęs ryškesnių spalvų į žaidimą. 

Belieka tikėtis, kad komandos susirinks daugmaž optimaliai ir suteiks turi reikiamą emocinį bei žaidybinį atspalvį. Nes be emocijų, tik ant rezultato – ne MFL stilius.

PROGNOZĖ. 3:5

FK TEC (6 tšk.) – FK Vilniečiai (9 tšk.) II Fanų ketvirtis

Balandžio 14 d. TEC pasveikino Vilniečius su atvykimu į A divizioną. Ir ne šiaip pasveikino, o ir pamokų davė. Skaičiais – 6:3. Įdomu, kad po pirmo kėlinio TEC pirmavo 2:0, bet Viačeslav Rodevič dviem pataikymais palygino rezultatą – 2:2. Pajutę pergalės poskonį Vilniečiai metėsi į priekį – ir buvo nubausti. TEC antro kėlinio atkarpą laimėjo 4:1 – ir iškovojo solidžią pergalę.

Vėliau Vilniečiai gavo dar ne vieną pamoką iš A diviziono senbuvių, tačiau nepalūžo, o paskui ir patys pradėjo egzaminuoti varžovus. 7-ame ture 4:2 išegzaminavo Rytą, 9-ame – 4:3 puikiu stiliumi nutraukė Alyčio pergalių seriją. Komanda akivaizdiai alkana pergalių, turi ne tik noro, bet ir potencialo tą norą realizuoti. 

Tuo metu TEC po gero starto sušlubavo. Ir ne bet kaip, o abejomis kojomis. Po pirmos pregalės vėliau tecininkai patyrė 7 nesėkmes ir tik kartą 8:4 nugalėjo Dinamiką. Bendras įvarčių santykis – 26 įmušti ir 55 praleisti. Pas Vilniečius – 28 įmušti ir 37 praleisti. Akivaizdu, kad puolime komandos dar gali konkuruoti, tačiau gynyboje Vilniečių pranašumas yra pakankamai ryškus. Ir būtent patikimesnė gynyba gali suteikti solidų pagrindą debiutantų revanšui.

PROGNOZĖ. 2:6

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: