2022-06-21

B divizionas. FM Vilniaus Vytis smūgis favoritams ir ambicingi pretendentai į medalius

Antro rato pradžia iš pakartojo pirmo rato pradžią. Tiesa, tik rungtynių dalyviais, bet ne rezultatais. Didžiausia staigmena užfiksuota SFK Novovileisk ir FM Vilniaus Vytis rungtynėse, kur pirmenybių debiutantai išrašė pralaimėjimą pretendentams į auksą. Ir tokiu būdu stipriai pradžiugino ne tik savo fanus, bet ir Prima Line futbolininkus.

REZULTATAI


PALENGVĖJIMAS. VU MIF komanda antrą ratą pradėjo pergale prieš Eksperimentą. Tiesa, ne 5:0 kaip kad pirmame rate, bet ir 5:2 – solidus rezultatas, juo labiau, kad Eksperimentas sezono eigoje gan stipriai pasikeitė, atsinaujino ir sustiprėjo.

Ir tie pokyčiai, beje, matėsi ir aikštėje. Studentams prireikė 25 minučių, kad pramuštų varžovų gynybą, bet Vaidoto Jarašiaus įvartis į rūbinę, o po to sekęs Vytaro Šukio įvartis iš rūbinės lyg ir turėjo nuimti įtampėlę nuo VU MIF futbolininkų pečių.

Bet gavosi taip, kad praleisti įvarčiai įkvėpė Eksperimento žaidėjus – ir 28 min. Edgaras Kalkys sušvelnino, o 40 min. Algirdas Vitkauskas ir palygino rezultatą. Kaip po rungtynių pripažino VU MIF vartus sergėjęs Vaidotas Kazlauskas, abu įvarčiai nugulė ant jo sąžinės. „Tie du įvarčiai ne be mano kaltės. Bet gerai, kad nesulūžom, atsitiesėm ir laimėjom. Visgi nuo 2:0 padaryti 2:2 – ne pats maloniausias dalykas“, – konstatavo V. Kazlauskas.

Kita vertus, prasileidę du atsakomuosius užsivedė ir Studentai, pradėjo žaisti intensyviau, aštriau – ir per paskutines 5 minutes sukalę 3 įvarčius pasiėmė pergalę. Beje – tik antrą per paskutinius šešerius turus.
„Mes dabar esame tokioje formoje, kad negalime būti tikri, jog prieš ką nors laimėsime. Šiandien irgi nebuvo geriausia mūsų diena, kaip ir sakiau aikštėje – ne futbolas, o gimdykla. Dėl traumų praradom dar kelis žmones, renkam visus kurie dar gali pažaisti. Todėl ir toks žaidimas toks. Tačiau žaidimas pasimiršta, o rezultatas išlieka. Padarėme tai, ką ir turėjome padaryti, paėmėme tris taškus – ir judame į priekį“, – teigė VU MIF atstovas.

SERIJA. Į priekį juda ir FK Riešė. Kitame Fanų aikštės ketvirtyje Riešės komanda 4:0 nugalėjo International Vilnius ekipą – ir pelnė jau ketvirtą pergalę iš eilės. Tuo metu International Vilnius pergalės skonio nejaučia nuo pat 3 turo.

O ir kaip pajausi, kai prieš solidžiai susirinkusią ir pergalingą bangą pagavusią Riešę išstoji tik 8-iese, ir dar be Ukmergės žaidėjų pastiprinimo. IV stengėsi, priešinosi, kapojosi, tačiau atsilaikė tik 24 minutes. O paskui buvo Ryčio Jakavonio įvartis į rūbinę, išėjus iš rūbinės – Rytis pridėjo ir antrą įvartį. 

Riešė dviejų įvarčių persvara nesitenkino, žaidė laisvai ir energingai, tad baigiantis rungtynėms į nuvargusių varžovų vartus pasiuntė dar du kamuolius: 43 min. pasižymėjo Andrius Pranckietis, o 47 min. – Tomas Guiskis.

Šešių nepralaimėtų rungtynių serija, per kurią Riešė surinko 16 taškų (iš savo turimų 17-os) pakylėjo komandą į penktą turnyrinės lentelės vietą. O nuo ten jau ir medaliai neblogai matosi, mat nuo trečios komandos Riešę skiria vos 4 taškai. Kad medaliai – visai realus variantas, patvirtina ir Riešės skautų bei selekcionierių darbas. Pirmame rate pasipildę keliais kokybiškais žaidėjais, antram ratu riešininkai žada numesti mega bombikę ir įregistravo šį sezoną A divizione su TEC ekipa žaidusį Simoną Stankevičių. 

Nors Simonas Riešės paraiškoje įregistruotas kaipo vartininkas, bet apsigauti nevertėtų. S. Stankevičiaus vartuose tikrai neišvysime, o štai aikštės viduryje Riešė turės labai rimtą, patyrusį ir galingą žaidėją. Su kuriuo galima ne tik pasvajoti, bet ir užsimoti ant medalių.

UŽTIKRINTAI. Antroje turo dalyje Fanų aikštyne savo pergalių seriją iki 7 mačų pratęsė diviziono lyderiai – Prima Line futbolininkai. Kaip ir pirmame rate, jie be didesnių problemų 6:1 susitvarkė su WorldOne United komanda.

Jau 5 min. Žydrūnas Germanas pelnė pirmą įvartį, pirmo kėlinio pabaigoje Deividas Radžiūnas ir Danas Baronas pridėjo dar du – ir klausimų dėl nugalėtojo kaip ir nebeliko. Tiesa, Emilis Tankūnas 40 min. pašvelnino WOU atsilikimą iki 1:4, bet paskutinėmis minutėmis Almantas Tamulionis ir Ž. Germanas tiksliais smūgiais įtvirtino Prima Line pranašumą.

„Labai norėjome išlaikyti sausus vartus, kad būtų trijų nulių serija, bet vienas rikošetas šiuos planus pakoregavo. Nesam gynybinė komanda, bet turim patikimą gynybinę liniją, o taip pat pasijungė labai solidus vartininkas, dar pernai žaidęs Eagle Team komandoje. Tai ir duoda tegiamą efektą. Aišku, stengiamės visi, žinome dėl ko žaidžiame ir ko siekiame“, – po rungtynių teigė Prima Line atstovas Žilvinas Danilevičius.

Žaisdami su WOU diviziono lyderiai viena akimi stebėjo ir veiksmą gretimame ketvirtyje. O ten FM Vilniaus Vytis ėmė ir atėmė visus 3 taškus iš pagrindinių Prima Line konkurentų – SFK Novovileisk futbolininkų.

„Smagu, kad tiesioginiai varžovai prarado taškus. Bet 5 taškai – dar nieko nereiškia. Laukia rimta kova, juo labiau, kad mus teks patiems susitikti su FM Vilniaus Vyčiu. Paskutiniu metu gerą sportinę formą demonstruoja ir Riešė, šios abi komandos taikosi į medalius, tad tikrai bus motyvuotos atimti taškus ir iš mūsų. Bus tikrai įdomu“, – konstatavo Ž. Danilevičius.

SMŪGIS. Tikėtina, kad SFK Novovileisk žaidėjams ir treneriams smagumo buvo gerokai mažiau, nes į jų planus pralaimėjimas diviziono naujokams tikrai neįėjo. Juo labiau, kad jau 1 min. Valentinas Baranovskis pasinaudojo neatsargiu varžovų perdavimu ir tiksliu smūgiu išvedė Novovileisk komandą į priekį.

Atrodė, kad nepaisant kuklaus susirinkimo (startinė sudėtis ir 1 ant keitimo) SFK Novovileisk turi visus argumentus žaisti nuo gynybos, kontratakuoti ir imti pergalę. Juo labiau, kad Valentinas po kelių minučių turėjo ir dar vieną šansą, bet jo smūgį atrėmė FM Vilniaus Vytis vartininkas, netrukus dar vienas pavojingas SFL išpuolis baigėsi smūgiu pro šalį.

Tikėtina, kad tų šansų būtų buvę ir daugiau, o ir realizacija būtų galiausiai pagerėjusi, bet po kelių minučių V. Baranovskis susižeidė, ir nors pagrindinis Naujosios Vilnios žaidimo organizatorius mėgino rungtyniauti nepaisydamas traumos, jo efektyvumas ženkliai sumažėjo. O tuo metu FM Vilniaus Vytis žaidėjai įjungė aukštesnę pavarą – ir 8 min.Matas Gudaitis galingu smūgiu persvėrė rezultatą.

Pirmo kėlinio pabaigoje FM Vilniaus Vytis surengė dar dvi rezultatyvias atakas, tad įpusėjus mačui Novovileisk atsiliko 1:4. Antrame kėlinyje Novovileisk kolektyvas iš visų jėgų siekė sugrįžti į žaidimą, bet M. Gudaitis savo trečiuoju įvarčiu 46 min. nubraukė bet kokias viltis. Tiesa, 49 min. Anton Ostrouch dar spėjo pamažinti atsilikimą, tačiau kažką daugiau nuveikti laiko jau nebebuvo.

„Varžovai nesusirinko, jų lyderis dar pirmame kėlinyje gavo traumą. Bet ir mes buvome motyvuoti, labai rimtai kovojome su pajėgiu varžovu, visi stengėsi, visi keitėsi ir visi puikiai žaidė. Mes tikrai pasikeitėme po pirmų rungtynių, pasipildėme pajėgiais žaidėjais, ir dar pildysimės. Turime gerą kolektyvą, visi kovoje vienas už kitą – ir tai šįkart aiškiai matėsi aikštėje. Manau, kad sužaidėme geriausias savo sezono rungtynes. Puikiai sužaidė ir Matas Gudaitis, prisiminęs įvarčių skonį. Galima sakyti, kad patys save nustebinome, bet parodėme charakterį ir pergalės nusipelnėme. Manau, kad taip žaisdami galime ir į trejetuką patekti“, – pareiškė FM Vilniaus Vytis treneris Ernestas Malkevičius.

DARBINĖ. Į medalius, be abejo, taikosi ne tik FM Vilniaus Vytis ar FK Riešė, bet ir trečioje vietoje esanti Žalia Raudona komanda. Paskutinėse turo rungtynėse žali ir raudoni darbiniu būdu pasiėmė 3 taškus iš MSC ir sutvirtino pozicijas TOP 3-uke.

Tiesa, rungtynių pradžia Žalia Raudona komandai lengvo gyvenimo nežadėjo. Jau 4 min. arti istorinio įvarčio galva buvo MSC vadovas Adomas Kripas, vėliau kelis kartus savo vartus teko gelbėti ŽR vartininkui, o 8 min. MSC puolėjas Aringsa Streckis galingu smūgiu sudrebino skersinį.

Lygi kova aikštėje vyko beveik visą pirmą kėlinį, komandos keitėsi atakomis ir pavojingais smūgiais, bet situacija kardinaliai pasikeitė per kelias paskutines pirmo kėlinio minutes: viena klaida prie MSC vartų virto tiksliu Žalia Raudona žaidėjo Domo Junčos smūgiu, netrukus dar vienas rikošetukas padėjo Domui kamuolį ant lėkštutės, o 22 min. Marius Škadauskas pelnė ir trečią golasą.

Antrame kėlinyje MSC atakų lyderiui A. Streckiui pavyko pramušti Žalia Raudona gynybą ir sumažinti atsilikimą iki 1:3, bet rimčiau pakurstyti intrigos diviziono autsaideriai nesugebėjo. O 42 min. į jų vartus kritęs ketvirtas Žalia Raudona įvartis galutinai palaidojo bele kokias viltis išplėšti bent tašką. 
 
LENTELĖ. Likus 8 turams iki čempionato pabaigos Prima Line persvara prieš artimiausius persekiotojus išaugo iki 5 taškų. Be abejo, tai dar nieko nereiškia, nes PR laukia mačai su tuo pačiu Novovileisku, o taip pat ir kitais pretendentais į medalius.

Turnyrinės lentelės apačioje MSC ir WOU skiria tik 3 taškai, tad viena pergalė gali ženkliai pakoreguoti apatinio Ketverto išsidėstymą.


STATISTIKA. 30 įvarčių per 5 mačus, arba lygiai 6 per rungtynes.

Rezultatyviausiai turą atžaidė 6 įvarčius pelniusi Prima Line komanda, po 5 sumušė FM Vilniaus Vytis ir VU MIF, po 4 – Riešė ir Žalia Raudona.

Ant 0 sudalyvavo International Vilnius, po 1 kartą pasižymėjo WorldOne United ir MSC, po 2 – Novovileisk ir Eksperimentas.

Geriausiai gynyboje sudirbo nieko nepraleidusi Riešė, tik kartą varžovams pasižymėti leido Prima Line ir Žalia Raudona, po 2 – VU MIF ir FM VV.

Daugiausiai – 6 išsitraukė WOU, po 5 – Novovileisk ir Eksperimentas, po 4 – MSC ir International Vilnius. 

SNAIPERIAI. Rezultatyviausiais turo žaidėjais tapo net trys futbolininkai sumušę po 3 įvarčius: Žydrūnas Germanas (Prima Line), Matas Gudaitis (FM VV) ir Domas Junča (Žalia Raudona).

Po 2 kartus pasižymėjo Adomas Antanavičius (VU MIF) ir Rytis Jakavonis (Riešė).

Snaiperių lenktynėse vyksta atkakli kova – po 16 įvarčių jau suspardė Ž. Germanas ir M. Gudaitis, 14 turi Nedas Suokas (VU MIF), 13 – Aringas Streckis (MSC), 12 – Matas Radžiukynas (Žalia Raudona).

DRAUSMĖ. Per penkerias rungtynes buvo parodyta tik 1 geltona korta. Jos autorium tapo FM Vilniaus Vytis atstovas Oleg Kricun.

PROGNOZĖS. Sėkmingas turas Apžvalgininkui, jau pačiu pirmuoju spėjimu pataikiusiam į tikslų rezultatą – 5:2 VU MIF pergalę prieš Eksperimentą. 

Teisingai buvo nuspėtos ir Riešės, Prima Line bei Žalia Raudona pergalės, o prašauta tik su SFK Novovileisk ir FM Vilniaus Vytis rungtynėmis. Na, vargu ar kas tikėjosi FM VV laimėjimo, bet tame ir yra futbolo grožis.

Turas laimėtas 6:1, o po 10 turų 40:16 pirmauja Apžvalgininkas.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: