2022-08-11

A divizionas. 14 turo anonsas

Paskutinis antrojo rato turas A divizione bus neįprastas, nes bus žaidžiamas ne tik ketvirtadienį, bet ir rugpjūčio 16 dieną (antradienį). Kodėl? Nes Alyčio ekipos vidurio puolėjas Mykolas Adamavičius ketvirtadienį nusprendė padaryti komandai asmeninę šventę, o koks gali būti futbolas, kai reikia šventę švęsti? 

Ta proga poilsio ketvirtadienį gaus ir Fortitudo, o likęs komandų šešetukas atsispardys už visus.

20 val.



El Dorado (27 taškai) – TEC (9 tšk.) I Fanų ketvirtis

Geresnės antro rato pabaigos El Dorado ir negalėjo tikėtis. Šešių pergalių bangą keliantys ir į pirmą vietą nusitaikę eldoradininkai susitiks su paskutinę vietą divizione užimančia TEC ekipa.

Pirmame rate El Dorado, dar be Artūro Juchno ir Arnoldo Kunigėlio, 5:2 susidorojo su tecininkais. Tiesa, tose rungtynėse pirmas 20 minučių El Dorado vargo vargelį ir atsilikinėjo 0:2. Tačiau kėlinį užbaigė trijų įvarčių škvalu, antro pradžioje ir pabaigoje pridėjo dar po vieną – pasiėmė tris taškus.

Kitokių variantų El Dorado nesvarstys ir šiose rungtynėse. Tiesa, komandos gretose nebus nepamainomo kapitono Martyno Rašinsko, tačiau ir be jo turėtų atsirasti pakankamai galinčių ir norinčių paspirti kamuolį į varžovų vartų tinklą.

TEC praėjusiame ture 2:5 nusileido Alyčiui ir apskritai, per paskutines aštuonerias rungtynes surinko vos 3 taškus iš 24. Aišku, nereikia tikėtis, kad tecininkai taip ims ir be kovos pasiduos El Dorado malonei. Bet taškų irgi tikėtis nervetėtų.

PROGNOZĖ. 7:2

FK Alytis (24 tšk.) – FK Fortitudo (17 tšk.) – nukelta į rugpjūčio 16 d.

Komandos šį sezoną jau turėjo du susitikimus. Pirmasis MFL „Arimex“ Supertaurės pusfinalyje baigėsi lygiosiomis 2:2, bet po bulitų serijos pergalę šventė Alytis. Antrasis MFL čempionato pirmame rate tapo alytiškių benefiso liudininku – pergalė 8:3, puikūs įvarčiai, efektingas ir efektyvus žaidimas. 

Beje, tose rungtynėse įvarčiu atsižymėjo ir Mykolas Adamavičius, kurio dėka, iš esmės, 14 turo rungtynės iš ketvirtadienio buvo paslinktos į antradienį. Iš tiesų, sunku pasakyti, kuriai komandai šis paslinkimas bus palankesnis. Tikėtina, kad Alyčio branduolys susirinks ir antradienį, juo labiau, kad tai yra jų nominalus treniruočių laikas Fanų stadione. Kaip susirinks Fortitudo pasakyti keblu.

Bet kuriuo atveju, rungtynių favoritai yra Alyčio futbolininkai. Jie kaunasi dėl medalių, turi visas galimybes debiutinį sezoną užbaigti ne tik antri ar treti, bet net ir pačioje aukščiausioje MFL čempionato pozicijoje. Gi Fortitudo tiesiog dalyvauja čempionate. Pernykštis sidabras ramiai guli ant istorinių pergalių ir trofėjų lentynų, o šiais metais fortitudininkai grįžo prie jiems labiau įprasto vidutiniokų vaidmens.

PROGNOZĖ. 5:1

21 val.



FK Rytas (17 tšk.) – GREEN TOWN – FK Eagle Team (27 tšk.) I Fanų ketvirtis

Tikriausiai jau pabodom, bet negalim nepastebėti, kad 9 pergalėmis sezoną pradėjusi Eagle Team komanda jau keturis ketvirtadienius aikštę palieka nugalėta. Jau trijų pralaimėjimų serija Ereliams buvo rekordinė, o po praėjusio ketvirtadienio jie pakylėjo kartelę iki keturių.

Ryto komanda šį sezoną taip pat turėjo keturių pralaimėjimų seriją. O dabar turi dviejų nelaimėtų rungtynių miniduetuką. Pralaimėjimas TEC 12 ture ir lygiosios su Fortitudo 13-ame signalizuoja, kad Rytas nėra geriausios formos, tad tai turėtų padidinti Eagle Team šansus nutraukti savo nesėkmių seriją.

Tiesa, Erelių šansai kažką nutraukti priklauso nuo jų susirinkimo į rungtynes. Akivaizdu, kad kiekybė visgi neatstoja kokybės, be pagrindinių gynėjų čempionai tampa stipriai pažeidžiami, o be Tado Švaikevičiaus šlubuoja ir ataka, ir kombinacinis futbolas.

Ir vis dėlto, šios rungtynės Eagle Team ekipai žada neabejotiną šansą pagaliau pasipildyti taškų bagažą. Pirmame rate Ereliai laimėjo 4:2, o šįkart juos tenkintų bet koks teigiamas rezultatas.

PROGNOZĖ. 3:1

FK Dinamika (18 tšk.) – FK Vilniečiai (15 tšk.) II Fanų ketvirtis

Praėjusiame ture 6:4 Eagle Team ekipą pakirtusi Dinamika jau turi šaunią penkių pergalių eilutę ir yra nusiteikusi ją pratęsti Vilniečių sąskaita. Šį nusiteikimą didina ir prastas Vilniečių pasirodymas praėjusiame ture. Priminsime, kad vos 6-is žaidėjus po atostogų surinkę Vilniečiai pateko po sunkia El Dorado ranka ir iš turo išėjo turėdami 0 įmuštų ir 8 praleistus. 

Neaišku, ar tam įtakos turėjo prieš tai Vasaros futbolo lygos atkrintamosiose varžybose Vilniečius ištikusi nesėkmė, ar sužaidė kokie nors kiti faktoriai, bet aišku, kad Vilniečiai būna pavojingiausi tada, kai turi bent du lygiaverčius šešetus ir gali jais atatinkamai rotuoti. Tuo metu Dinamika paskutiniu metu yra absoliučiai nesustabdoma ir įrodinėja visai lygai, kad futbolas su kojomis žaidžiančiu ir kamuolį skirstančiu vartininku gali būti ne tik efektingas, bet ir efektyvus.

Jei Vilniečiai šį ketvirtadienį surinks pilną startinį 7-uką sudėtį – jų šansai pristabdyti Dinamiką išaugs. Tačiau tikėtina, kad puikią sportinę formą demonstruojanti Dinamika gali pasiūlyti net ir optimalios sudėties Vilniečiams neišsprendžiamų rebusų. 

Kita vertus, reikia pastebėti, kad Dinamika iki šiol dar nečiupinėjo optimalios sudėties Vilniečių, nes ir pirmame rate pergalė (8:4) buvo pasiekta prieš akivaizdžiai išsibalansavusius ir didelę problemą vartų stačiakampyje turėjusius varžovus.   

PROGNOZĖ. 4:2

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: