2023-06-01

B divizionas. 7 turo anonsas

Kadangi praėjusį ketvirtadienį šešios diviziono komandos sužaidė savo pirmadieninius mačus rungtynes, o FM Vilniaus Vytis ir WorldOne United praėjusį pirmadienį spėjo pradėti 7 turą, absoliuti dauguma komandų prieš 7 turą jau yra sužaidusios po septynerias rungtynes. 

Kita vertus, nuo to turo reikšmė anaiptol nebus mažesnė, juo labiau, kad jo metu pirmą kartą šį sezoną į kovą stos lyderiai – Vilniaus rajono futbolo mokykla ir Grija. 

20 val.



Fanų III ketvirtis

FK Grija (16 taškų) – VRFM (18 tšk.)

Centrinė turo dvikova. Abi B diviziono naujokės nuo pirmo turo ėmėsi paneiginėti prognozes, kuriose joms buvo numatytos vietos turnyrinės lentelės vidurinėje zonoje. Ir taip stipriai paneiginėjo, kad sužaidus po 7 rungtynes toje turnyrinėje lentelėje užima aukščiausias vietas.

VRFM komanda apskritai pirmus 5 turus įveikė vien pergalėmis ir tik 6-ame suklupo atsimušusi į Žalia Raudona ekipą. Visgi, praėjusį ketvirtadienį mostelėjo iš peties ir net 8:1 sutriuškino Eksperimentą. Tuo metu Grija leido sau stipriau kluptelėti 5-ame ture, kai 2:6 gavo niuksą nuo MSC, o po tam 9:3 sutaršė Eksperimentą ir 6:4 palaužė žalius ir raudonus.

Tad į svarbiausią pirmojo rato mūšį VRFM ir Grija atkeliauja su teigiamų emocijų bagažu bei geru nusiteikimu. Be abejo, svarbiausias akcentas – atitinkamas susirinkimas į rungtynes, o jei dėl to problemų nekils – galime laukti įdomios ir intriguojančios dvikovos.

Šį sezoną VRFM demonstruoja sunkiai pralaužiamą gynybą (tik 10 praleistų), o Grija – beveik nesustabdomą puolimą (44 įmušti). Pagal šią statistiką abi komandos yra geriausios B divizione, tad ketvirtadienį turėsime progą įsitikinti, kas svarbiau – geležinė gynyba, ar galingas puolimas.
PROGNOZĖ. 2:3

Fanų IV ketvirtis

FK Eksperimentas (9 tšk.) – FC Žalia Raudona (11 tšk.) 

Praėjusį ketvirtadienį abi komandos prasileido skausmingus smūgius. Eksperimentą volu pervažiavo 8:1 laimėjusi VRFM komanda, o Žalia Raudona, net ir surinkusi įspūdingą sudėtį su Darvydu Šernu priešakyje, 4:6 turėjo pripažinti Grijos pranašumą.

Žaliems ir raudoniems šis pralaimėjimas nubraukė valingos pergalės prieš VRFM pasiekimus, o štai eksperimetininkai per pastarąjį mėnesį apie pergales apskritai galėjo ir pamiršti. Čempionate startavę trimis laimėjimais per keturis turus, po to jie sėdo į duobę ir nūnai turi trijų nesėkmių seriją. O jei įskaičiuosim ir MFL Taurės aštuntfinalio pralaimėjimą SFK Novovileisk ekipai, tai ir visų keturių nesėkmių serialą.

Tarpusavio dvikovose abi komandos nuosekliai keičiasi pergalėmis ir pralaimėjimais. Pernai pirmame rate 4:3 laimėjo ŽR, o antrame – 4:1 triumfavo Eksperimentas. 2021 metais buvo fantastinės lygiosios 6:6 ir minimali žalių raudonų pergalė 1:0. Šiais metais lyg ir prašosi ŽR laimėjimo prognozės, bet yra keletas BET. 

Visų pirma, šį ketvirtadienį Žalia Raudona turės verstis be Mato Radžiukyno. Visose 7 rungtynėse žaidęs ir 10 įvarčių pelnęs futbolininkas su Lietuvos mažojo futbolo rinktine dalyvaus Pasaulio mažojo futbolo čempionate ir praleis ne tik šį, bet ir kitą turą. Vargu ar antrą ketvirtadienį iš eilės Žalia Raudona prisikvies visus Vilnius Football Academy trenerius, bet net jei ir prisikvies – M. Radžiukyno netektis gali būti per rimtas smūgis.
PROGNOZĖ. 2:2

21 val.



Fanų III ketvirtis

FK Tornado (4 tšk.) – FK Riešė (7 tšk.)

Per pirmus šešis pasirodymus B divizione Tornado surinko vos 1 tašką, bet septintuoju bandymu galiausiai pasiėmė pirmąją pergalę. Be abejo, laimėta buvo ne prieš diviziono grandus ar vidutiniokus, o prieš MSC ekipą (4:2). Tačiau tornadininkai nusprendė, kad pergalė yra pergalė, o kaip ir prieš ką pasiekta – ne taip jau ir svarbu.

Įdomu, kad paskutinėse savo rungtynėse pergalę prieš tą pačią MSC komandą (4:1) pasiekė ir Riešė. Tiesa, riešininkams tai buvo jau antra sezono pergalė, bet džiaugsmo tai nesumažino. Juo labiau, kad laimėta buvo be nominalaus vartininko, su aikštės žaidėjų ir visos komandos bendru indėliu.

Tornado ir Riešė dar prieš kelis turus dalinosi vietas pačioje turnyrinės lentelės apačioje, bet buvo akivaizdu, kad ilgai dugne komandos neužsibus. Riešininkai jau atsispyrė ir pakilo į 7 vietą, o tornadininkai vis dar kabo paskutinėje vietoje, bet nuo Riešės juos skiria tik 3 taškai.
Abiem komandom tai bus pirmasis tarpusavio pasimatymas. Galima tikėtis, kad jo metu bus apsčiai kovos ir emocijų, bet įvarčių lietaus tikėtis neverta.
PROGNOZĖ. 4:2

Fanų IV ketvirtis

VU MIF (10 tšk.) – MSC (6 tšk.)

MFL Taurės ketvirtfinalyje gan neblogai su pajėgiausia lygos komanda El Dorado-ESFA (nors iš 1:5 to nepasakytum) pajudėję VU MIF futbolininkai grįžta į jiems įprastesnę terpę. Tiesa, su MSC Studentams greičiausiai nepavyks žaisti antru numeriu, nebent varžovai nuspręs, kad jie irgi gali dominuoti su kamuoliu.

O kad MSC žaidėjai gali taip nuspręsti – daugiau nei realu. Jaunatviškai energingi ir entuziastingi Mėgėjų sporto centro futbolininkai nemėgsta taktinių žaidimų ir į aikštę eina nusiteikę degti, liepsnoti, kautis ir atakuoti. Kartais toks požiūris MSC komandai atneša pergalę, bet dažniausiai – palieka be nieko. Paskutinės dvi rugntynės buvo būtent iš serijos „be nieko“, nes tiek Tornado, tiek ir Riešė susitvarkė su MSC polėkiu ir pasiėmė po 3 taškus.

Pergalė nepamaišytų ir VU MIF komandai. Studentai išlipo iš nedidelės duobelės, praėjusią savaitę savo pirmadienio rungtynėse 7:3 susitvarkė su WorldOne United ir vėl priartėjo prie prizininkų trejetuko. Tiksliau – prie trečiosios vietos, kurioje šiuo metu reziduoja 12 taškų turinti FM Vilniaus Vytis komanda. Kadangi VU MIF šiuo metu yra sužaidusi šešerias rungtynes, pergalė prieš MSC katapultuotų Studentus į trečią vietą. O kodėl gi ne?

Be abejo, MSC irgi norėtų pačiupinėti pergalę. Juo labiau, kad net juodais 2021-ais mėgėjai buvo nukovę VU MIF (antrame rate 2:1). Kita vertus, pernai abu tarpusavio mačus laimėjo Studentai – 5:2 ir 4:2. Ir labai tikėtina, kad pratęs pergalių seriją ir šiais metais.
PROGNOZĖ. 4:1

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: