2023-06-07

B divizionas. Lyderių mūšis, įvarčių lietus ir netikėtas debiutas

Vilniaus rajono futbolo mokyklos ir Grijos emocinga dvikova paženklintas turas nepašykštėjo įvarčių (bent jau kai kurioms komandoms), atnešė pokytį turnyrinės lentelės viršūnėje, o netikėčiausiu jo akcentu tapo su teisėjo švilpuku MFL čempionate debiutavęs Apžvalgininkas.

REZULTATAI.



18. 7-as turas divizione prasidėjo pirmadienį, bet kažkiek netradiciškai – ne po ketvirtadienio keturių rungtynių, o prieš ketvirtadienio keturias rungtynes. Ir kalė tokį įvarčių fontaną, kokio B divizionas dar neregėjo. Bent jau šiais metais. WorldOne United ir FM Vilniaus Vytis per 50 minučių suspardė 18 golasų, o smagiausia, kad spardė juos ne į vienus, o į visus vartus.

Tiesa, per pirmas 19 minučių įvarčiai labiau skriejo į vienus vartus. Fantastiškai startavę WOU futbolininkai po Kristiano Tankevič ir Elvio Žaldario smūgių jau 8 min. pirmavo 2:0, o kai 14 min. Matas Gudaitis pašvelnino – WOU atsakė dar trimis pataikymais ir 19 min. buvo priekyje 5:1. 

Solidu? Popieriuje – tikrai taip. O pirmadienį IV Fanų ketvirtyje – anaiptol. Nuo 20 iki 34 minutės FM VV žaidėjai pelnė penkis įvarčius be atsako – ir išsiveržė į priekį 6:5. Reikia pastebėti, kad Vyčių žaidimas atgijo, kai apie 16 minutę į aikštę žengė Tadas Švaikevičius. Tiesa, kol Tadas ieškojo savęs ir žaidimo gijų, varžovai spėjo įmušti bent du įvarčius, bet po to jau prasidėjo maestro partija. Po jo asisto 20 min. mušė Artur Skuratovič, po jo perdavimo bombą paleido ir Vitalij Zablockij. O antrame kėlinyje T. Švaikevičius ne tik asistavo, bet ir pats pramušė. Tad visiškai normalu, jog 34 minutę FM Vilniaus Vytis jau pirmavo 6:5. 

Kaip ir viskas aišku, ane? Taigi, kad ne. 37 min. E. Žaldaris dar vienu galingu baudos smūgiu rezultatą palygino, 38 min. Andrej Čapin persvėrė, o 39 min. E. Žaldaris (tiesa, ne be komandos draugo pagalbos) padidino WOU persvarą iki 2 įvarčių (8:6).

Dabar tai jau tikrai viskas? Pasakykit tai T. Švaikevičiui ir Kompanijai. Nuo 41 iki 46 minučių FM Vilniaus Vyčiai surengė operaciją kodiniu pavadinimu „Audra Fanų IV ketvirtyje“ – ir keturių įvarčių salve padėjo paskutinius taškus ant savo pergalės.

Po tokių rungtynių Vyčiai mįslingai kraipė galvas, svarstydami, kas gi čia buvo. Akivaizdu, kad dvikovos pradžioje Vyčių aikštėje kaip ir nebuvo, taip pat akivaizdu, kad jei M. Gudaitis būtų išnaudojęs bent trečdalį turėtų progų, rezultatas būtų buvęs dvigubai didesnis. 

WOU vadovas Victor Cachay Grande taip pat ieškojo atsakymo į analogišką klausimą – kaip pavyko pralaimėti pirmaujant 5:1? „Antrame kėlinyje mes praradome koncentraciją, be to, kai kurie mūsų žaidėjai patyrė traumeles, o kadangi turėjome tik vieną keitimą, teko žaisti ir traumuotiems. Visgi, didžiausia mūsų problema – prarasti kamuoliai ir klaidos. FM Vilniaus Vytis puikiai žaidė kontratakose, antroje dalyje jie mums buvo tiesiog per greiti, mes nespėdavome sugrįžti ir išsirinkti savo žaidėjų, o jie mus už tai labai skaudžiai baudė“, – konstatavo WOU vadovas.

LYDERIAI. Ketvirtadienį centrinėje turo dvikovoje susitiko pirmaujančios divizoino komandos – lyderių marškinėlius vilkėjusi Vilniaus rajono futbolo mokykla ir į tuos marškinėlius nusitaikiusi FK Grija.

Iš pirmo žvilgsnio persvara buvo VRFM pusės – ir ne tik dėl tradiciškai ryškaus ir aktyvaus sirgalių palaikymo, bet ir dėl gausaus bei kokybiško susirinkimo. Nes Grijos techninėje zonoje, be trenerių, asistentų ir palaikytojų, žaidimui pasirengę buvo tik 9 futbolininkai, tuo metu VRFM mačui registravo až 16 žaidikų.

Dabar jau galima drąsiai konstatuoti, kad kiekybė nevirto kokybe. Plazdant VRFM vėliavoms ir aidint palaikymo šūkiams pergalę pasiėmė Grija. Grigiškėnai sužaidė taktiškai brandžiai, išnaudojo varžovų klaideles, neleido įsibėgėti VRFM lyderiams, o patys, žaisdami antru numeriu, kontratakose realizavo savo progas, o jų vartų sargas ne kartą gelbėjo komandą nuo, regis, neišvengiamų įvarčių.

Per pirmas 10 minučių abi komandos turėjo bent po kelias mirtinas progas, bet įvarčių sausrą nutraukė žaibišką kontrą 3 vs 1 tiksliu smūgiu užbaigęs Grijos žaidėjas Aleksandras Mininkovas. VRFM bandė atsakyti tuo pačiu, bet Grijos gynyba, skirtingai nei ankstesniuose turuose, demonstravo maksimalų susikaupimą ir koncentraciją. Fantastiškai atidirbę gynyboje, 22 min. Grijos futbolininkai surengė dar vieną kontrą, kurią po dar vieno tikslaus Artūro Borščevskio perdavimo užbaigė Ernestas Komarovas.

Antrame kėlinyje aikštėje galutinai užsimezgė kieta, full-kontakt stiliaus kova. Abiejų komandų žaidėjai nedvejodami ėjo į dvikovas, arbitro švilpukas kaito nuo darbo, o Fanų ketvirtis – nuo emocijų. Kai 28 min. Albertas Voskunovičius iš aštraus kampo galingu smūgiu pagaliau pramušė Grijos vartininką Igorį Valevičių – emocinis VRFM palaikymas pakilo į naują lygį.

Tačiau Grijos vyrukų tai neįbaugino. Jie liko ištikimi savo žaidimo stiliui, jų kontros ir toliau aštriai gėlė, o vartininkas demonstravo panteros refleksus traukdamas, atrodytų, mirtinus smūgius iš bele kokių kampų. O kai 33 min. A. Borščevskis galva pelnė trečią įvartį, VRFM tikėjimas savimi sušlubavo. Dar didesnį smūgį tam pasitikėjimui sudavė ketvirtasis praleistas įvartis, kurį įšovė tas pats A. Borščevskis. Ir nors 42 min. Viliam Novicki dar kažkiek pakurstė intrigos žarijas, tačiau baigiantis rungtynėms patys VRFM futbolininkai jas ir užgesino. 

49 min. po audringos reakcijos už pražangą prieš A. Voskunovičių arbitras Jurijus Solovjovas raudona kortele išprašė iš techninės zonos VRFM trenerį, o netrukus geltonos kortelės prisiprašė ir VRFM vadovas Viačeslav Rodevič. Tokiu būdu VRFM rungtynes baigė mažumoje ir be didesnių galimybių rimčiau sukovoti.

Po mačo Grijos vadovas Tomas Zegalenko sudėliojo pagrindinius pergalės akcentus. „Kadangi turėjome tik du keitimus, pasirinkome žaidimą antru numeriu, nuo gynybos, ieškojome progų kontratakoms, o ištaikę progą – net ir paspausdavome varžovus. Nors VRFM turėjo daugiau žaidėjų, bet mūsų gynyba buvo labai susitelkusi ir koncentruota, tad puolime jų lyderiai faktiškai nerasdavo laisvų erdvių, o ta kiekybinė persvara apčiuopiamos naudos neatnešė. Visumoje, tikrai geros rungtynės, emocingos, kietos, bet mes sužaidėme labai brandžiai ir pelnytai laimėjome“, – teigė T. Zegalenko.


UŽTIKRINTAI. Žalia Raudona ir Eksperimento rungtynės prasidėjo nuo lengvo nesusipratimo. Komandoms išsirikiavus aikštėje paaiškėjo, kad trūksta vieno rungtynių dalyvio – gerb. arbitro. Kadangi be arbitro švilpuko MFL žaisti nerekomenduojama, abiejų komandų vadovai ėmėsi aktyviai ieškoti pakaitinio savanorio. Ir ilgai netrukę surado jį Apžvalgininko asmenyje. 

Apžvalgininkas paskutinį kartą teisėjo švilpuką dantimis tikrino 2008-aisiais, kai MFL dar net neegzistavo, todėl jam buvo pravesta žaibiška mokomoji-aiškinamoji paskaita iš minifutbolo taisyklių pradžiamokslio, įduotas švilpukas, įteiktos dvi spalvotos kortelės ir palinkėta sėkmės. Savo ruožtu, arbitru tapęs Apžvalgininkas iš anksto atsiprašė komandų už galimas klaidas ir netikslumus, paprašė žaisti korektiškai, be pykčių ir be traumų. Reikia pasakyti, kad žaidėjai į prašymą įsiklausė, o vieninteliu šaukšteliu degutu tapo būtent lygioje vietoje Eksperimento atstovą pakirtusi trauma.

Nors prieš rungtynes būta abejonių, kaip Žalia Raudona atrodys be savo lyderio Mato Radžiukyno, katras su Lietuvos mažojo futbolo rinktine išvyko į pasaulio čempionatą, bet į Mato vietą stoję Vilnius Football Academy treneriai bei vadovai Darvydas Šernas ir Robertas Šuškevič tas abejones greitai nustūmė į paraštes.

Užtikrintai Žalia Raudona žaidimui dirigavę Darvydas ir Robertas prisidėjo prie visų penkių komandos įvarčių ir nusipelnė komandos vadovo Sigito Stasevičiaus komplimentų. „Labai gerai sukovojo visi aikštėje buvę žaidėjai, tačiau žaidimą kontroliavo Robertas ir Darvydas. Pastarasis sublizgėjo net trimis asistais ir įvarčiu, o Robertas ne tik pelnė įvartį ir atliko asistą, bet ir puikiai organizavo darbą gynyboje ir perėjimą į atakas. Iš tiesų, solidžios rungtynės, sukūrėme daug progų, tad rezultatas galėjo būti ir dar geresnis. Varžovai šįkart leido mūsų gynybai ir vartininkui lengviau atsipūsti. Smagi pergalė ir tikrai geras pasiruošimas kitame ture laukiančiam mūšiui su Grija“, – teigė S. Stasevičius.

Žalia Raudona gretose žibėjo ne tik D. Šernas ir R. Šuškevič, bet ir aktyviai prie varžovų vartų žaidęs bei dublį įforminęs Simas Brazinskas. Jis jau 6 minutę atidarė įvarčių sąskaitą po R. Šuškevič perdavimo, o 16 min. persvarą padidino įspūdingą ataką tiksliu smūgiu užbaigęs D. Šernas.

Tiesa, baigiantis kėliniui Eksperimentui pavyko sumažinti atsilikimą realizavus baudinį, o antro kėlinio pradžioje Audrius Šakauskis net ir išlygino rezultatą, tačiau tada ŽR žaidžiantys treneriai įjungė aukštesnę pavarą, suorganizavo tris įvarčius ir ramiai nuvairavo žalią raudoną bolidą į pergalę.

TORNADO. Antroje turo dalyje III Fanų ketvirtyje siautė tikras tornadas. Nuo pat 1-os minutės FK Tornado futbolininkai ėmėsi daužyti Riešės gynybą – ir per 50 minučių pridaužė 8 įvarčius. Jau pačią pirmą ataką įvarčiu užbaigė Joris Pikturna, antrą realizavo Timas Bosakas. Ir nors Riešė po praleistų smūgių bandė užsivesti, sukovoti, bet žaidimas nesiklijavo. Tornadininkai gan tvirtai darbavosi gynyboje, smagiai kilo į atakas, o 22 minutę po kampinio žiebęs Tomas Baliukevičius padidino pranašumą iki trijų įvarčių.

Tiesa, Riešės vadovas Tomas Guiskis dar kėliniui nesibaigus varžovų pranašumą sumažino iki dviejų, bet tai ir buvo geriausias riešininkų pasiekimas. Antrame kėlinyje Tornado futbolininkai naudojosi varžovų gynyboje atsivėrusiomis spragomis, kalė vieną įvartį po kito ir nuaidėjus finaliniam švilpukui apsižiūrėjo, kad laimėjo 8:1.

Antrą pergalę iš eilės iškovojusi Tornado ekipa sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes, praleido mažiausiai įvarčių ir pademonstravo, kad kai nori – tai ir gali. Tuo metu skaudžiausią sezono nesėkmę sugėrusi Riešė nepademonstravo nei noro, nei galimybių.

„Mūsų šiose rungtynėse paprasčiausiai nebuvo. Neturiu kito paaiškinimo. Trūko kovos, trūko užsispyrimo, iš esmės trūko visko, ko reikia futbole. Trumpai tariant – absoliuti gėda“, – nevyniojo į vatą Riešės vadovas Tomas Guiskis.

KLASIKA. Paskutinėse turo rungtynėse (nes dėl žinomų aplinkybių vėliausiai prasidėjo ir baigėsi) VU MIF klasikiniu būdu 2:0 nugalėjo MSC komandą. Klasikiniu – nes pagal Studentų ištobulintą ir, galimai, užpatentuotą kantraus, konservatyvaus, pragmatiško futbolo metodą.
MSC ketvirtadienį į Fanus susirinko 8-iese, o kai 5 min. Edgaras Butkevičius prasileido skausmingą smūgį į veidą ir su prakirsta lūpa iškeliavo į Lazdynus ant pirmos pagalbos, liko 7-iese. Ir visą likusį laiką Mėgėjų sporto centro futbolininkai atžaidė be keitimų.

VU MIF techninėje zonoje buvo net keturi į aikštę žengti pasirengę žaidėjai, tad šviežių kojų, jėgų ir energijos persvara buvo Studentų pusėje. Tik tiek, kad jos realizuoti niekaip nesisekė. MSC atkakliai gynėsi, vartų stačiakampyje patikimai stovėjo Julius Kiveris, o ir patys VU MIF futbolininkai įvykių pernelyg neforsavo. Matomai, jautė, kad anksčiau ar vėliau, bet įvarčiai subyrės.

Galima sakyti, kad jautė teisingai. Tiesa, pirmo įvarčio teko palūkėti iki 28 minutės, kuomet Ignas Kunickas tiesioginiu baudos smūgiu pagaliau nurodė kamuoliui kelią į tinklą. Beje, po praleisto įvarčio MSC anaiptol nesubyrėjo, net atvirkščiai – drąsiau metėsi į ataką, o savo komandą kelis kartus gelbėti teko ir VU MIF vartininkui Vaidotui Kazlauskui. Kitoje aikštėse pusėje bent porą-trejetą stebuklingų seivų iš archyvo ištraukė ir J. Kiveris, tad įtampėlė aikštėje tvyrojo iki pat 47 minutės.

Kodėl būtent iki 47-os? Nes būtent tą minutę Studentams pavyko antrą kartą pramušti MSC gynybą ir tiksliu Mindaugo Parnarausko smūgiu įtvirtinti savo pergalę. Per likusį laiką komandos dar truputuką pajudėjo, bet nei įvarčių, nei rimtesnių progų nepaderino, o pakaitinio arbitro-Apžvalgininko švilpukas užbaigė išskirtinai ramų ir gan korektišką (neskaitant prakirstos lūpos) pasižaidimą.

Po rungtynių MSC žaidėjai konstatavo, kad išspaudė iš savęs maksimaliai viską, ką galėjo, o gal net ir šiek tiek daugiau. Tuo metu VU MIF pasidžiaugė pergale, taškais, bet ne žaidimu. 

„Dar vienerios keistos rungtynės, kuriose svarbu paimti taškai, nes žaidimas įkvepiantis nebuvo. Varžovai susirinko vos su vienu keitimu, dar pirmame kėlinyje liko be keitimų apskritai, bet pramušti niekaip nesisekė. Galų gale antrame kėlinyje ledus pralaužė baudos smūgį realizavęs Ignas Kunickas, o mačo pabaigoje pranašumą įtvirtino Mindaugas Parnarauskas.Svarbu, kad pavyko iškovoti tris taškus, šiek tiek sumažinti atsilikimą nuo pirmaujančių komandų, o taip pat – pagaliau išlaikyti vartus sausus. Ketvirtadienį laukia dar viena svarbi dvikova, kur prarasti taškų prabangos neturime“, – rašoma VU MIF Facebook paskyroje.

LENTELĖ. Po 7-ojo turo lentelėje įvyko pokytis – į viršūnė pakilo FK Grija, o VRFM nusileido ant antros pakopos. Tuo metu Žalia Raudona, VU MIF ir FM Vilniaus Vytis atsiplėšė nuo antrojo penketuko komandų ir demonstruoja ambicijas pakovoti dėl medalių. 

Iš antrojo penketuko medalinėse lenktynėse sudalyvauti galėtų nebent po dviejų laimėtų rungtynių atkutusi Tornado ekipa, tuo metu Eksperimentas, WOU, Riešė ir MSC, tikėtina, grumsis dėl vietų apatinėje turnyro lentelės dalyje.



STATISTIKA. 42 įvarčiai per 5 mačus, arba 8,4 per vienerias rungtynes. Arti rekordo, bet ne rekordas. O juk pradžia buvo daug žadanti – net 18 įvarčių fejerverkas pirmadienio rungtynėse. Deja, ketvirtadienį šį fejerverką palaikė tik Tornado, gi kitos komandos pademonstravo nuosaikesnį apetitą.

Rezultatyviausia turo komanda tapo 10 įvarčių sukalęs FM Vilniaus Vytis, po 8 suspardė Tornado ir WorldOne United. Su 5 tris taškus pasiėmė Žalia Raudona, su 4 – tuos pačius tris gavo ir Grija.

Prasčiausiai puolime sekėsi ant 0 atžaidusiai MSC komandai, vos 1 išspaudė Riešė, po 2 – VRFM, Eksperimentas ir VU MIF. 

Kadangi būtent Studentai neleido pasižymėti MSC komandai, jiems dviejų įvarčių užteko pergalei. 1 prasileido Tornado, po 2 – Žalia Raudona, Grija ir MSC.

Silpniausiai gynyboje sudirbo net 10 kartų kamuolį traukusi WOU, nežibėjo ir po 8 prasileidę FM Vilniaus Vytis ir Riešės žaidėjai. 5 įvarčius gavo Eksperimentas, 4 – VRFM. 

SNAIPERIAI. Ne pirmą kartą šį sezoną rezultatyviausiu turo snaiperiu tapo FM Vilniaus Vytis atstovas, bet pirmą kartą juo tapo ne Matas Gudaitis, o 4 įvarčius pelnęs Artur Skuratovič.

Su 3 įvarčiais tarp elitinių snaiperių prisirašė WorldOne United atstovas Elvis Žaldaris, o net 9 žaidėjai sukalė po 2 golasus. Tarpe dublininkų atsidūrė trys FM Vilniaus Vytis žaidėjai (Vitalij Zablockij, Tadas Švaikevičius ir, be abejo, M. Gudaitis), WOU puolėjas Kristian Tankevič, Žalia Raudona žaidėjas Simas Brazinskas, Grijos lyderis Artūras Borščevskis ir Tornado trio – Erikas Milašauskas, Joris Pikturna bei Timas Bosakas.

Diviziono snaiperių rikiuotės priekyje – 16 įvarčių surinkęs A. Borščevskis, jam atsipalaiduoti neleidžia 13 įvarčių turintis M. Gudaitis bei 12 tikslių smūgių atlikęs Grijos puolėjas Romuald Kliukoit.

DRAUSMĖ. Per penkerias rungtynes arbitrai du kartus parodė geltonas korteles: kartą jos nusipelnė WOU žaidėjas Andžej Čaplin, kitą – VRFM lyderis Viačeslav Rodevič. Dvi geltonas (tapusias viena raudona) išvydo ir VRFM treneris, bet protokoluose tai neatspindėta.

PROGNOZĖS. Su prognozėmis gavosi lygybė 2:2, nes WOU ir FM Vilniaus Vytis rungtynės į pasiūlą nepateko. Apžvalgininkas prašovė su VRFM pergale ir Žalia Raudona bei Eksperimento prognozuotomis lygiosiomis, bet teisingai numatė Tornado ir VU MIF laimėjimus. Aišku, su tiksliais skaičiais įvarčių grafose buvo nepataikyta, bet manykim, kad lygiosios – teisingas rezultatas.

Po 7 turų 18:15 pirmauja Komandos.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4El Dorado00000000
5FK Eagle Team - Setaltas00000000
6FK Alytis00000000
7FM Vilniaus Vytis00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
1 Varžybų:1
Deividas Maculevičius Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Daniel Šaputko Komanda:VU MIF
1 Varžybų:1
Benas Lučiūnas Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: