2021-06-14

A divizionas. Kai sekasi stipriausiems

A diviziono 5 turo rungtynių eiga ir rezultatai paskatino kalbas apie sėkmės faktorių futbolo aikštelėje. Štai El Dorado futbolininkai po eilinio pralaimėjimo sunkiai atsidusę konstatavo, kad sėkmė nuo jų nusisuko. Savo ruožtu, Maracana žaidėjai neslėpė, kad sėkmė jiems šypsojosi. 

Ta įnoringa dama panašiai elgėsi ir kitose rungtynėse. Tačiau, kaip mėgsta sakyti futbolo liaudies išmintis, sėkmės reikia nusipelnyti. Ir jei jos nusipelnęs laimėjai - vadinasi tuo laiku ir toje vietoje buvai stipresnis už savo varžovus.

REZULTATAI.



PASISEKĖMaracana iki šiol MFL čempionate El Dorado buvo įveikusi tik kartą - 2019 m. antrame rate, rezultatu 2:1. O dabar turi ir antrą kartą. Ir vėl 2:1. Nors, sąžiningai vertinant rungtynių eigą ir tas progas, kurias turėjo El Dorado, atrodė, kad bus atvirkščiai, kad čempionai pagaliau pasiims pirmą pergalę ir tai bus pamatinis akmuo jų sugrįžimo žygiui.

Bet ilgą laiką kamuolys it užkeiktas nėjo į vartus. Be abejo, Maracana gynėjai ir vartininkas Gražvydas Bučys darė viską, kad jam sutrukdytų, bet buvo momentų, kai jie galėjo tik žiūrėti, kaip iš kelių metrų El Dorado žaidėjas smūgiuoja į vartus... ir nepataiko. Arba pataiko ant vartų linijos sukniubusį Gražvydą.

Ar tai galima vadinti sėkme? Maracana kapitonas Artūras Jeršovas nesiginčijo, kad Fortūnos šypsniai jiems buvo gan dosnūs. "Be Fortūnos laimėti būna sudėtinga. El Dorado tikrai atrodė visai neblogai, sukūrė daug momentų, poros tokių neįmušė, kad lieka tik stebėtis", - teigė Artūras.
Vis dėlto, kai 44 min. Airingas Streckis "pyrom" įdūrė kamuolį į Maracana vartus, atrodė, kad štai ir viskas, kad Fortūna baigė savo pasirodymą, kad dabar jau laimės tie, kurie objektyviai buvo stipresni. 

Taip ir išėjo. Laimėjo Maracana, nes po praleisto įvarčio ji objektyviai buvo stipresnė. Galima sakyti, kad jiems kažkiek pasisekė, kai netikslus tolimas smūgis virto tiksliu Artūro Jeršovo pataisymu iš pusantro metro. Bet po to sekusi kontrataka, keli perdavimai ir smūgis į tolimą kampą su sėkme jokių santykių neturėjo. 



"Ir tas pirmas įvartis nebuvo akla sėkmė, - nesutiko A. Jeršovas. - Mes gražiai įžaidėme, gal smūgis kiek nepavyko, bet puolėjas buvo ten, kur reikėjo - ir viskas."


Sekėsi ar ne, bet Maracana futbolininkams šios pergalės skonis buvo ypatingas. Apie tai bylojo ir siautulingas dinozaurų šokis po rungtynių, ir paties A. Jeršovo žodžiai: "Ši pergalė labai saldi. Nepaisant to, kurioje vietoje yra El Dorado, bet įveikti čempionus yra labai didelis malonumas. Linkime sėkmės El Dorado, nors jiems žiauriai nesiseka".

Išsamiai apie rungtynes skaitykite El Dorado Facebook paskyroje:


NEPASISEKĖ. "Bet tai kaip taip gali nesistekti", - po rungtynių su Maracana toks žodžių rinkinys buvo bene dažniausiai vartojamas El Dorado stovykloje. 

Apie tai iš karto po mačo kalbėjo ir komandos atstovas Martynas Rašinskas. "Neturim sėkmės, kažkur ją pametėm. Gal pernai pirmame čempionato rate ją iššvaistėme? Atrodo, viską darome gerai, turime progų, bet kamuolys neina į vartus", - konstatavo Martynas.

Įdomiausia, kad anot Martyno, Maracana tą vakarą buvo idealus varžovas čempionams. "Man pasirodė, kad jie buvo pavargę, nes tikrai nesu matęs tokios nešviežios Maracana komandos. Bet pačios rungtynės buvo labai smagios, galima sakyti, kad mums tai buvo pirmas mačas šiame čempionate, kai ne tik mes, bet ir mūsų varžovai žaidė futbolą. Atrodė, kad viskas gerai, kontroliuojame žaidimo eigą, bet žiauriai nesisekė. Kelis kartus smūgiavome iš kelių metrų, nedengiami, bet vis tiek sugebėjome pataikyti į vartininką, net ir į gulintį savo vartuose. Aš pirmame kėlinyje pats iš kelių metrų prašoviau virš vartų. Visiška nesėkmė.

Kai įmušėme, galvojome, kad jau viskas, pagaliau prisijaukinome sėkmę. O po 30 sek. po standarto neišsirinkome varžovų, puolėjas kyštelėjo koją - įvartis. Po minutės - vėl klaida, kontrataka, smūgis, įvartis. Atrodo, pirmaujame, reikia tik sustoti, žaisti, kaip žaidėme visas rungtynes, drausmingai gintis, stabdyti tuos aukštaūgius Maracana monstrus. Nesustojome", - atsiduso M. Rašinskas.


Penki turai ir 1 taškas. Paskutinė vieta A divizione. Atsilikimas nuo pirmaujančių komandų - 11 taškų. Tai gal visgi El Dorado era tikrai baigėsi?  M. Rašinskas su tuo nesutiko: "Mes tikrai neprarandame pozityvumo, nenukabiname nosių, nes žaidimas gerėja. Tiesiog trūksta sėkmės. Bet kitame ture laukia FK Eagle Team. Turbūt teks iš jų atimti taškus. O kas belieka?" 

PASISEKĖ-5. Pripažinsiu, nesitikėjau, kad FK Fortitudo taip pat pažymės, kad jiems pasisekė. Vis dėlto, laimėta 5:0, kokia čia dar sėkmė? Bet neetatinis komandos vartininkas Gabrielius Butkevičius, niekieno neverčiamas užsiminė apie sėkmę. "Nelengvos rungtynės, antrame kėlinyje varžovai mus spaudė, mums šiek tiek ir sėkmė šypsojosi. Kita vertus, mes pirmame kėlinyje neišnaudojome savo progų. Nepasakyčiau, kad būtent toks rezultatas atspindi rungtynių eigą, bet pagal visą žaidimą mes turėjome laimėti rungtynes", - teigė Gabrielius.

Praėjusiame ture Fortitudo kažkaip netikėtai nusileido SKK Oniksas-TEC ekipai, nors įmušį pirmi. Šį kartą Arnas Levonauskas per 6 min. įmušė 2 įvarčius, o Ignas Kirsnys ir Laurynas Danielius pirmame kėlinyje pridėjo dar 2. O antro pradžioje buvo įmuštas ir penktas įvartis. 

Be sėkmės faktoriaus iš tokios duobės išlipti Ryto ekipai turėjo būti beprotiškai sudėtinga. Juo labiau, kad praėjusiame ture sėkmės paukštę už uodegos pagavęs komandos vadovas Olegas Miasniankinas šį kartą į aikštę nežengė. O be jo, net ir su keliais rezerviniais žaidėjais, FK Rytas buvo nesėkmingas.

Arba, kaip išsireiškė Gabrielius Butkevičius: "Rytas buvo padarytas".

PASISEKĖ/NEPASISEKĖ. Apie tai, kad tam tikra prasme jiems pasisekė, ketvirtadienį galėjo užsiminti ir GREEN TOWN - FK Eagle Team. Aišku, mušant vieną įvartį po kito ir po pirmo pusvalandžio pirmaujant 4:1, apie tai net kalbos nebuvo. Tačiau 32 min. Erelių komandos debiutantas Vilius Jankūnas iš arbitro Vitalijaus Gomolko sulaukė antros geltonos kortelės, kuri virto pirma raudona. O tai reiškė, kad Eagle Team 10 minučių turėjo žaisti mažumoje.

Ir tada prasidėjo "sekasi/nesekasi". Ereliai gynėsi gan užtikrintai, jų vartininkas Dimitrij Timko vietomis atliko fantastinius seivus, bet rikošetais, prašokimais, damušimais - FK Dinamika per žaidimo daugumoje 10-minutę rezultatą išlygino. Ir tikrai niekas nebūtų nustebęs, jei jie būtų ir išsiveržę į priekį.

Net kai komandų jėgos išsilygino Dinamika nestabdė, lygiųjų nesaugojo ir veržėsi link Erelių vartų. Ir su trupinėliu sėkmės, galėjo įmušti. Bet trupinėlis sėkmės nuriedėjo pas Eagle Team, kai Gediminas Skrockas nuostabiu baudos smūgiu įsuko kamuolį į viršutinį vartų kampą. Nors, gal tai visai ne sėkmė, o paprasčiausias meistriškumas. Nes kai esi geras, tai tau ir sekasi.

Apie tai, tam tikra prasme, savo įraše bylojo ir Eagle Team.


NUKRAUJAVĘ. Bene mažiausiai kalboms apie tai, kad sekėsi ar nesisekė ketvirtadienį pagrindo turėjo FK IndEx ir SKK Oniksas-TEC. Abi komandos nesurinko pajėgiausių sudėčių, abi nežibėjo aikštėje, tiesiog prieš tai Vasaros futbolo lygos rungtynėse gerai apšilę Onikso-TEC žaidėjai (ne visi, bet kai kurie) geriau sustovėjo gynyboje, užtikrinčiau realizavo progas - ir laimėjo 4:1.

Vis dėlto, kalbant apie Oniksą-TEC, gal ir galima bakstelėti pirštu į sėkmę. Nes, anot komandos vadovo Edvardo Ruskan, pasisekė, kad per vieną vakarą dvi rungtynes žaidusi komanda apskritai susirinko į Fanų aikštyną. 
"Dviguba diena mums buvo ne kažką, nes likus kelioms valandoms iki rungtynių dar neturėjome nei 6 žaidėjų. Bet įvykdėme greitą komunikaciją klubo viduje, su TEC pagalba pavyko pajungti porą jaunuolių, kurie labai gražiai sujudėjo. IndEx mums irgi padėjo, kad leido pavėlinti rungtynes. Už tai mes jiems labai dėkingi. 

Kai pirmaudami 3:0 neišnaudojome dar trijų-keturių mirtinų progų, galvojau, kad galim turėti bėdų. Bet mūsų vartininkas ir gynybos lyderis Deividas Linauskas puikiai pasidarbavo, tad problemų pavyko išvengti", - parieškė E. Ruskan.

Kaip tai nutiko galite paskaityti SKK Oniksas-TEC Facebook paskyroje.


STATISTIKA. Ketverios rungtynės – 22 įvarčiai. Vidurkis – 5,5 per rungtynes. Pirmoje turo dalyje komandos sumušė 8, o antroje – tik 14 įvarčių. Beje, 22 įvarčiai - naujas rezultatyvumo antirekordas. Iki šiol mažiausiai - 23 įvarčiai buvo pelnyti 3 ture. 

Rezultatyviausiai žaidė po 5 įvarčius pelniusios GREEN TOWN – FK Eagle Team ir FK Fortitudo komandos. Po 4 kartus pasižymėjo SKK Oniksas-TEC ir FK Dinamika. 

Tuščiais šoviniais šaudė FK Rytas (0), tik po kartą į vartų stačiakampį įspyrė El Dorado ir FK IndEx. Vos 2 įvarčius pelnė Maracana, bet vis tiek pasiėmė 3 taškus.

Rytas ne tik nemušė, bet ir daugiausiai prasileido - 5 golasus. Tiek pat kartų kamuolį iš tinklo žvejojo Dinamika vartininkas. Po 4 įvarčius atsiėmė IndEx ir Eagle Team. 

2 prasileido El Dorado, po 1 - Maracana ir Oniksas-TEC. Ir visiškai sausas iš turo išplaukė Gabrieliaus Butkevičiaus vairuojamas Fortitudo laivas.
Nenuostabu, kad būtent Fortitudo yra mažiausiai prasileidusi komanda divizione - vos 7 įvarčiai. Nuostabu, kad antra tarp mažiausiai prasileidžiančių yra El Dorado - 10 per 5 turus. Bet Fortitudo turi 12 taškų, o El Dorado - 1.

Kodėl? Nes Čempionai per 5 turus pelnė vos 6 įvarčius. Tai prasčiausias rezultatas divizione. Ne kažką geriau atrodo Rytas su 7 įvarčiais. 

Ryškiausiai puolime žiba braziliškasis Eagle Team - 31 įmuštas. Bet net 17 praleistų rodo, kad MFL Taurės ir Supertaurės savininkai taip pat turi silpnų vietų. Tiesa, panašiai atrodo ir kitų diviziono komandų gynyba: Rytas su 20 praleistų, Oniksas-TEC - 18, Dinamika - 17, Maracana ir IndEx - po 16.

SNAIPERIAI. 5 ture penki futbolininkai iš keturių komandų pasižymėjo po 2 kartus. Snaiperių lenktynes dubliais pratęsė Gediminas Skrockas (Eagle Team) ir Justinas Baltrimavičius (Dinamika), traumą patyrusio SKK Oniksas-TEC atakų lyderio Armino Lapinsko netektį kompensavo Deividas Linauskas ir Ignas Griškonis, dubliu Fortitudo pergalę prieš Rytą užtvirtino Arnas Levonauskas.

Bendroje A diviziono snaiperių rikiuotėje pirmauja po 9 kartus pasižymėję G. Skrockas ir J. Baltrimavičius, 8 golai liko T. Švaikevičiaus sąskaitoje. 6 turi (ir panašu, kad iki sezono pabaigos turės) A. Lapinskas (SKK Oniksas-TEC), po 5 – Erikas Milašauskas (FK IndEx), D. Linauskas ir Artūras Jeršovas (Maracana).

DRAUSMĖ. Po 4-o, absoliučiai drausmingo turo, 5-ame užderėjo 6 geltonos kortelės, o dvi iš jų akumuliavosi į 1 raudoną. Beje, kortelių būta tik dvejose rungtynėse, nes Fortitudo ir Rytas, bei IndEx ir Oniksas-TEC apsiėjo be drausminių sankcijų.

Savotišką rekordą pasiekė Maracana žaidėjas Saulius Legetavičius, jau 1 min. užsidirbęs geltoną. Gan ryškiai MFL varžybose debiutavo GREEN TOWN - FK Eagle Team naujokas Vilius Jankūnas. 1 įvartis, 2 geltonos, virtusios 1 raudona. 

PROGNOZĖS. Geriausias turas Apžvalgininkui: trys teisingai nuspėtos rungtynių baigtys (Maracana, Oniksas-TEC ir Eagle Town pergalės),  vienas nepataikymas su Fortitudo ir Ryto lygiosiomis.  

Tikslaus rezultato nepavyko išburti ir šį kartą, bet vis tiek, prognozių turo santykis 3:1 Apžvalgininko naudai.

Bendras rezultatas po 5 turų: 14:6 pirmauja Komandos.

TURO KOMANDA.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: