2021-06-15

B divizionas. Mūšis dėl Vilniaus ir rekordinis įvarčių lietus

5-as turas nepašykštėjo ne tik kovos, intrigos, emocijų, bet ir įvarčių. 55 golasai, o kai kurie iš jų - tikri gražuoliai. Tačiau ne tik įvarčiai puošė turą. Komandos demonstravo pavydėtiną užsispyrimą, valią ir charakterį, o ryškiausia turo puošmena tapo FC International Vilnius bei FK Vilniečiai akistata. 

Mūšyje dėl Vilniaus buvo visko: įvarčių, emocijų, kovos į kaulą, puikių kombinacijų bei individualaus meistriškumo elementų. O svarbiausia - buvo tobulai neprognozuojamas scenarijus, galintis papuošti net ir aukščiausio lygio meistrų rungtynes.

REZULTATAI.



MŪŠIS. FC International Vilnius ir FK Vilniečiai rungtynės turėjo įvykti pirmoje turo dalyje, tačiau dėl abiejų komandų narių užimtumo Vasaros futbolo lygoje, jos buvo nukeltos į trečią dalį. Ir vyko B divizionui neįprastame antrame Fanų stadiono ketvirtyje. 

Tarptautinė Vilniaus komanda į rungtynes susirinko neypatingai gausiai - vos 10 žaidikų. Tuo metu Vilniečių pusėje akys raibo nuo balta apranga vilkinių žmonių, o į paraišką iš viso tilpo 15 žaidėjų.

Vis dėlto, kiekybinė persvara kokybinio pranašumo Vilniečiams nesuteikė. Rungtynių pradžia buvo gan rami, bet po žvalgybos komandos įjungė aukštesnes pavaras - ir po truputį ėmė spragsėti žiežirbėlės, pasipylė progos. Tik tiek, kad nepaisant visų progų, pirmo įvarčio teko laukti iki pat pirmo kėlinio pabaigos. Kadangi jis pasirinko įkristi į International Vilnius vartus, atrodė gan logiška prognozuoti, jog antrame kėlinyje diviziono lyderių laukia labai sunkūs išbandymai. O kai antro kėlinio pradžioje Vilniečių kapitonas Tomas Rudzianiec įkalė ir antrą įvartį, atrodė, kad IV neišvengs pirmojo pralaimėjimo.

Bet ėmė ir išvengė. Ir ne šiaip išvengė, o tiesiog pergalingai išvengė. "Nesuprantu, kas čia nutiko, kaip mes laimėjome?", - po rungtynių purtydamas galvą savo komandos draugams sakė International Vilnius vartininkas.

Atsakymas būtų paprastas: antrame kėlinyje Vilniečiai neišnaudojo aibės progų, o International Vilnius, su tam tikra sėkmės pagalba, per kelias minutes įmušė tris įvarčius ir staiga iš 0:2 padarė 3:2. O paskui jau prasidėjo nervų karas - Vilniečiai beatodairiškai veržėsi į priekį, daužė skersinius, virpstus, vartininką, o IV atsakinėjo kontromis, kurias gan sėkmingai vertė įvarčiais. Kadangi baigiantis rungtynėms Vilniečių žaidėja Ruslan Tamilin savo iniciatyva dar ir geltoną užsidirbo, tai net ir padoraus paskutinio šturmo surengti nepavyko.  

5:2 - ketvirtoji International Vilnius pergalė per 5 turus ir pirma vieta divizione. 2:5 - trečioji Vilniečių nesėkmė per 5 turus, ir aštunta vieta divizione.

KOMENTARAI. Vilniečių ekipos lyderis Viačeslav Rodevič komandos Facebook paskyroje lakoniškai konstatavo, kad žaidimas buvo geras, momentų turėta apsčiai, tik jų realizacija šlubavo. Ir tai tikra tiesa, nes vien pačių Vilniečių paskaičiavimais, po jų smūgiu kamuolys varžovų vartų konstrukciją drebino bent 6 kartus.


Savo ruožtu, International Vilnius atstovas komentarams Valerij Krasockij pirštu bedė į varžovų žaidimo stilių. "Priešininkai net ir pirmaudami labai aktyviai veržėsi į priekį, lipo ant mūsų, žaidė greitai, kietai, net grubokai. Tai paskatino mus atsakyti tuo pačiu, tad antroje dalyje futbolas buvo grubokas, bet paaiškėjo, kad tai mums buvo paranku, nes sugebėjome atlikti "comebacką", - konstatavo Valerijus.

Ir be abejo, o kaip gi panelės Sėkmės įsikišimo. "Pirmame kėlinyje turėjome bent dešimt progų, bet nieko neįmušėme. O antrame sėkmė atsisuko į mus veidu, ir tada jau mūsų įvarčiai pradėjo kristi, o varžovai daužė skersinius, virpstus, arba tiesiog spardė pro šalį. Pelnėme tris įvarčius, labai greitus, o tada jau atsivėrė daugiau galimybių pagauti varžovus kontratakose. Iš tiesų, galėjome įmušti ir daugiau nei penkis", - pastebėjo V. Krasockij.

Iš tiesų, jei abi komandos būtų sumušusios viską, ką turėjo, tai ir įvarčių būtų ne 7, o bent 17. Bet gerai intrigai visų įvarčių mušti ir nebūtina. 

PASIŠAUDYMAS. Ant įvarčių 5 ture labiausiai nepasitaupė VU MIF ir WorldOne United. Kas savaime keista, nes iki šio turo abi komandos gan solidžiai žaidė gynyboje, ir gan kukliai - puolime. Citata iš 5 turo anonso: "Studentai per 4 turus pelnė 8 įvarčius, praleido 10, o WOU – įmušė 10, prasileido 14." Ir bam, 5-ame ture turime 14 įvarčių per abi, iš jų - 10 VU MIF sąskaitoje. Ta prasme, dviem daugiau nei per pirmas 4 rungtynes. 

Dar įdomiau, kad iki 39 minutės komandos realiai keitėsi įvarčiais - iš pradžių pirmavo WOU (1:0, 2:1), po to VU MIF (4:2, 5:3). 39 min. VU MIF pirmavo 5:4, bet per paskutines 11 minučių sumušė 5 įvarčius be atsako - ir laimėjo 10:4.

Kame reikalas, paklausėme VU MIF atstovo ryšiams su žiniasklaida Nedo Suoko. "Pradėkime nuo to, kad vartuose neturėjome tikro vartininko ir nuo pat rungtynių pradžios degėme noru įmušti kuo daugiau įvarčių, tai koncentravomės į puolimą pamiršdami, kad reikia drausmingai apsiginti. Varžovai rungtynes pradėjo susikaupę ir kelis kartus buvo išsiveržę į priekį, bet meškos paslaugą padarė tai, kad jie beveik neturėjo keitimų ir aukšto tempo iki rungtynių pabaigos išlaikyti nesugebėjo. Mes puikiai pasinaudojome ilgesniu atsarginių suoleliu ir nuvarginę priešininkus iškovojome užtikrintą pergalę", - informavo Nedas.

Jam pritarė ir WorldOne United vadovas Victor Cachay Grande. Anot jo, rungtynėse nedalyvavo į gimtuosius kraštus išvykę bent 5 pagrindinės sudėties žaidėjai. O likusiems paprasčiausiai nepakako jėgų. "Stengėmės laikytis žaidime, bet galiausiai nuovargis nugalėjo, pasipylė mūsų klaidos, varžovai jomis pasinaudojo ir iškovojo užtikrintą pergalę", - konstatavo WOU vadovas.

Po trečios pergalės iš eilės VU MIF su 9 taškais žengia septintoje pozicijoje, o su 4 taškais likusi WOU ekipa yra dešimta.

PAKILIMAS. Praėjusiame ture herojiškai Prima Line ekipą įveikusi WOU komanda, panašu, nuleido garą ir jei neras didesnių žmogiškųjų resursų, jos laukia sunkūs ketvirtadieniai. Tuo metu po klampios sezono pradžios įsibėgėjantys Studentai laimėjo trečias rungtynes iš eilės ir, panašu, visai neplanuoja stabdyti.

Tiesa, Nedas Suokas atkreipė dėmesį, kad iki optimalio sportinės formos dar tikrai toloka. "Nenorėčiau teigti, kad jau pasiekėme optimalią formą, nes žaidybinio broko dar yra labai daug ir ne viskas vyksta pagal planą. Kita verts, trečia pergalė iš eilės ir konkrečiai šios rungtynės pridėjo motyvacijos, tad noriu tikėti, kad nebeklysime lygioje vietoje ir bandysime tęsti pergalių seriją", - patikino VU MIF atstovas.

PUSIAUSVYRA. Apie klaidas lygioje vietoje VU MIF komandai galėtų papasakoti FK Eksperimentas ir Žalia Raudona. Šių ekipų rungtynėse sukrito 12 įvarčių, ir absoliuti dauguma - po neužtikrinto gynėjų ir vartininkų žaidimo. Iš tiesų, kai Žalia Raudona per pirmas kelias minutes įkalė du greitus įvarčius, o įvarčio medžioklėn susirengęs Darvydas Šernas galingais smūgiais tikrino Eksperimento vartininko atsparumą, atrodė, kad viskas čia aišku - tuoj bus dar keli goliukai, o tada tiesiog ramus pasižaidimas ant rezultato.

Bet staiga ėmė ir paaiškėjo, kad Žalia Raudona gynyba ir vartininkas pasiėmė išeiginę - ir faktiškai kiekvienas Eksperimento smūgis nuo 11 iki 13 minutės virto įvarčiais. Ir ties tuo malonūs pasivaikščiojimai baigėsi, prasidėjo tikra kova, kurioje rezultatas svyravo tai į vieną, tai į kitą pusę. 
Nors gal tiksliau būtų pasakyti, kad svyravo į Eksperimento pusę, o Žalia Raudona po kiekvienos kliurkos (ar net dviejų) atkakliai grįždavo į žaidimą ir atstatydavo pusiausvyrą. Pirmame kėlinyje jiems tai pavyko padaryti du kartus, o antrame, kai Eksperimentas išsiveržė į priekį 6:4 - kartą, bet galutinai. Tiesa, paskutinis įvartis 47 min. sukėlė didelį varžovų nepasitenkinimą, priekaištų lavina teko arbitrui Andriui Lotužiui, bet pastarasis sprendimo nepakeitė, įvartį įskaitė ir galiausiai užfiksavo lygiąsias.

Įdomu, kad po rungtynių tokia baigtimi nesidžiaugė nei Eksperimentas, nei Žalia Raudona. Tikėtina, jog abi komandos jautė, kad turėjo imti po 3 taškus. Bet jei nepaėmė, vadinasi, nenusipelnė. 

Žalia Raudona žaidžiantis treneris Robertas Šuškevič su šiuo teiginiu iš esmės sutiko. "Kai įmušėme tuos du greitus įvarčius, tikriausiai patikėjome, kad bus lengva. Tuomet prisidarėme sau nebūdingų klaidų, teko ilgai atsižaidinėti. Iš tiesų, gan prastos rungtynės, nepavyko sužaisti taip kaip galime - drausmingai, ramiai, atidžiai gynyboje", - pripažino Robertas.

Po 5 turų 10 taškų turinti Žalia Raudona divizione užima ketvirtą vietą, o 5 taškus surinkęs Eksperimentas - yra devintas.

GELTONA. Gerokai daugiau drausmės, gynybinio atidumo ir patikimumo buvo SFK Novovileisk ir FK Riešės rungtynėse. Po kovingo, kieto ir atkaklaus, tačiau visais kitais atžvilgiais - gan lygaus pirmo kėlinio, panašiai galėjo būti ir antras, tačiau korekcijų įnešė geltona kortelė. Pačioje antro kėlinio pradžioje arbitras Eimantas Lotužys parodė geltoną stačiakampį Riešės žaidėjui Ivanui Simonovui, o kiekybinį pranašumą puikiai išnaudoję Novovileisk futbolininkai per tas 3 minutes pelnė 2 įvarčius, ir tokiu būdu faktinai pasprendė rungtynių likimą.

Tiesa, nuo 30 iki 33 min. jau Riešė žaidė turėdama kiekybinę persvarą, bet SFK Novovileisk žaidėjai,  emocingai skatinami ir prižiūrimi komandos trenerio Arsenijaus Buinickio, atlaikė varžovų apgultį, nesuteikę jiems realesnių progų. O kai į aikštę grįžęs Andrius Kondratovič baudos smūgiu įkalė trečią įvartį - klausimų dėl nugalėtojo nebeliko.

TRENERIS. Ir nors Arsenijus Buinickis šiose rungtynėse įvarčių nemušė, o į aikštę buvo išbėgęs tik tam, kad paauklėtų arbitrą ir paskatintų saviškius, tačiau būtent jam teko didžiausias kreditas už pergalingą baigtį.


"Sudėtingos rungtynės, bet žaidėme iki galo, kovojome ir laimėjome. Mums labai padėjo ir treneris Arsenijus. Nors jis pats nežaidžia, bet puikiai motyvuoja, dalina patarimus, pasako kur bėgti, ką daryti. Jo įtaka mūsų žaidimui tikrai labai didelė, tai parodo ir praėjusio turo rungtynės, kai trenerio nebuvo, o mes pralaimėjome VU MIF komandai", - po rungtynių teigė SFK Novovileisk žaidėjas Deividas Dzius.

Trenerio vaidmenį akcentavo ir Novovileisk rungtynių aprašymas: "Penktas MFL - Mini Futbolo Lyga B Diviziono turas tapo pergalingu mūsų komandai. Tai buvo jau 3 akistata su Riešės ekipa Novovileisko istorijoje. Pernai susitikome dukart ir pajautėme, kad Riešė - kolektyvas su kietu charakteriu. Todėl žinojome, kad raktas į pergalę - kietas žaidimas.
Tačiau, kaip dažnai būna, žinoti - tai viena, o daryti - tai kita. Visą pirmą kėlinį turėjome perpratinėti labai intensyvaus ir kieto žaidimo ypatybes. Ačiū, šį kartą ne Dievui, o treneriui, Arsenij Buinickij, planas pavyko!".


Trečią pergalę iškovojusi Novovileisk ekipa su 9 taškais žengia šeštoje vietoje, o antrą nesėkmę iš eilės po trijų laimėtų rungtynių patyrusi FK Riešė su tais pačiais 9 taškais yra penkta.

POZITYVUMAS. Turo uždanga nusileido diviziono favoritų ir autsaiderių susitikimuose. Po praėjusiame ture išgyventos skaudžios dramos atsigavusi Prima Line 7:2 nugalėjo FK Volcano ekipą. Tiek Prima Line, tiek FK Volcano ekipai tai buvo eilinė diena MFL Ofise. Gal net labiau vulkaniškiems futbolininkams. Jie pirmi prasileido, paskui palygino, pirmame kėlinyje prasileido dar keturis, bet kovojo iki galo, antrame įmušė savo antrą, bet pabaigoje prasileido dar du nelabai reikalingus įvarčius.

Šiek tiek kitaip, bet vis tiek taip pat klostėsi ir MSC akistata su Alyčio komanda. Be Ramūno Radavičiaus, Augusto Trinkūno ir Mykolo Adamavičiaus žaidę čempionai per pirmas 23 minutes 5 kartus nuginklavo MSC  vartininką Julių Kiverį ir klausimų dėl mačo baigties nebeliko. Tiesa, su MSC komanda MFL varžybose debiutavęs Laimonas Misiūnas pasistengė sudaryti intrigos iliuziją ir savo trimis įvarčiais privertė antroje dalyje Alytį šiek tiek surimtėti.

Vis dėlto, galutinėje išdavoje rezultatas gavosi tas pats - MSC pralaimėjimas 3:7 ir 0 taškų po 5 turų. Toks pat 0 taškų ir pas Volcano. Tuo metu Prima Line su 12 taškų yra antroje, o 10 taškų surinkęs Alytis - trečioje pozicijoje. 

Sakote, o tai kur čia pozityvumas? Volcano įmušė 2, MSC - 3. Argi tai nėra pozityvumas? Panašius akcentus, beje, sudėliojo ir MSC vadovas Adomas Kripas. "Pirmas 10 minučių buvo absoliutus chaosas, varžovai mums įmušė keturis įvarčius ir tik tada supratome, kaip galime žaisti. Be to, pagaliau turėjome pakankamai keitimų, todėl stengėmės neužsidaryti gynyboje ir atsimušinėti, bet ir atakuoti, antrame kėlinyje net bandėme spausti varžovus. Pasidarėme nemažai atakų, įmušėme tris įvarčius, tad čia tam tikras pozityvas - daugiau atakų, daugiau progų. Tikiuosi, kad kitą turą susirinks tas pats branduolys, jau žinosime, ko tikėtis. Ir šiaip, neabejoju, kad mūsų žaidimas sezono eigoje tik gerės", - optimistiškai į ateitį žvelgė Adomas.

Turiu didelį įtarimą, kad su analogišku optimizmu į ateitį žvelgia ir FK Volcano ekipa. Nes blogiau būti jau nelabai gali, vadinasi bus tik geriau!

STATISTIKA. 5 turas ir 55 įvarčiai. Stačiai penketukų magija. Vidurkis 9,1 įvarčio per rungtynes. Kol kas rezultatyviausias čempionato turas, pralenkęs 2 turo 49 įvarčių rodiklį.  

Rezultatyviausia turo komanda – 10 įvarčių į WorldOne United vartus sukalusi VU MIF. Po 7 įmušė FK Alytis ir Prima Line, po 6 - šauniai tarpusavyje pasikapojusios Žalia Raudona ir FK Eksperimentas komandos.

Antrą kartą iš eilės puolime liūdi FK Riešė. Tiesa, 4-ame ture ji visgi 1 įvartį išspaudė, o 5-ame - apvalus 0. Po 2 įvarčius pelnė FK Volcano ir FK Vilniečiai, po 3 - SFK Novovileisk ir MSC, 4 - WorldOne United.

Būtent WorldOne United, nebūdingai sau, tapo daugiausiai prasileidusia turo komanda. 10 įvarčių nuo VU MIF. Labiau būdingai po 7 prasileido MSC ir FK Volcano, po 6 įvarčius vieni kitiems įšovė Žalia Raudona ir Eksperimentas. 

Nulinę toleranciją įvarčiams pademonstravo SFK Novovileisk. 0 praleistų. Po 2 kamuolius išsitraukė International Vilnius ir Prima Line, po 3 - Riešė ir Alytis.

SNAIPERIAI. 5 ture 5 įvarčiais į Volcano vartus išsiskyrė Prima Line atstovas Žydrūnas Germanas. Po 3 įvarčius pramušė VU MIF studentai Nedas Suokas ir Edas Lakavičius, taip International Vilnius į pergalę vedęs Vadim Ivaško ir MFL debiutą atžymėjęs Laimonas Misiūnas (MSC). Po 2 įvarčius pelnė net aštuoni žaidėjai.

B diviziono snaiperių rikiuotėje po šio turo įvyko rokiruotė - į pirmą vietą su 11 įvarčių šovė  Ž. Germanas (Prima Line). Šiek tiek atokiau - po 7 kartus pasižymėję Kristian Tankevič (WorldOne United) ir Viktor Bartosevič (International Vilnius), po 6 įvarčius savo sąskaitose turi Arnas Grygalis (Žalia Raudona) ir Aivydas Ruškys (FK Alytis). 

DRAUSMĖ. 5 turas - 5 geltonos kortelės. Marius Škadauskas ir Edgaras Kalkys - Žalia Raudona ir Eksperimentas, Ivan Smirnov ir Andrej Kondratovič - Riešė ir Novovileisk, ir Ruslan Tamilin - FK Vilniečiai.

Beje, Riešės žaidėjas I. Smirnov užsidirbo jau antrą geltoną per 5 turus ir tapo šios statistinės kategorijos diviziono lyderiu.

PROGNOZĖS. Keturis turus koja kojon su Apžvalgininku žygiavusios komandos 5-ame ture atleido vadžias. O gal ir Apžvalgininkas jau perpranta diviziono logiką. Vienaip ar kitaip, iš 6 turo rungtynių Apžvalgininkas teisingą baigtį nuspėjo 4-iose. Nesitikėjo tik, kad International Vilnius įveiks Vilniečius (prognozė buvo kovinės lygiosios) ir dar labiau nesitikėjo, kad Žalia Raudona ir Eksperimentas prisižais iki lygiųjų (prognozė už ŽR pergalę). 

Turo santykis - 4:2 Apžvalgininko naudai. Bendras penkių turų santykis - Apžvalgininkas 16:14 Komandos. 

TURO KOMANDA.



Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: