2021-06-16

B divizionas. 6 turo anonsas

6 ture dviejose dvikovose susitiks turnyrinės lentelės kaimynai, o praėjusiame ture karčią piliulę nuriją FK Vilniečiai mėgins pasigauti dar vienus potencialius diviziono lyderius Prima Line. Po penkių tuščių turų nedidelė viltis sugriebti pirmuosius taškus turėtų surusenti FK Volcano futbolininkų širdyse. Deja, MSC ekipai jos laukianti akistata su vienvaldžiais lyderiais International Vilnius futbolininkais jokios vilties neteikia. 

Nors, juk būna, kad net ir lazda iššauna?

19.40 



FC International Vilnius (13 taškų) - MSC (0 tšk.) III Fanų ketvirtis

Debiutantai prieš senbuvius. Arba lyderiai prieš autsaiderius. Nepralaiminti komanda prieš niekaip nelaiminčią. Po tokios įžangos viskas kaip ir aišku. International Vilnius ateina pasiimti dar vienos pergalės, o MSC - sukovoti, įmušti vieną ar kelis, kad garbingai.

Bet gal ne viskas čia taip paprasta? Ne paslaptis, kad prieš sezoną debiutantų IV gretas papildė keli buvęs MSC žaidėjai, tad galima tikėtis ir kažkokio principinio požiūrio. Tiesa, labai gali būti, kad tiek Valerij Krasockij, tiek Andris Skrastinš šias rungtynes praleis, tad tų principų parodyti nebus kam.

Kita vertus, MSC vadovas Adomas Kripas po gan smagių paskutinių rungtynių su FK Alytis komanda vylėsi, kad į mačą su IV susirinks tie patys žmonės, o tai turės įtakos bendrai žaidimo kokybei. Visgi, net jei ir taip, tikėtis kažko daugiau nei garbingas pralaimėjimas labai sunku.

PROGNOZĖ. 6:2.

FK Vilniečiai (6 tšk.) - Prima Line (12 tšk) IV Fanų ketvirtis

Antra pirmosios turo dalies dvikova žada gerokai daugiau ir stipresnės intrigos. Nors turnyro lentelėje Vilniečius ir Prima Line skiria 6 taškai ir šešios pozicijos, bet būtų nedovanotina klaida galvoti, kad viskas čia aišku. Nes čia anaiptol niekas neaišku.

Vilniečiai šį sezoną banguoja - gali įveikti Žalią Raudoną, gali pralaimėti Novovileisk ekipai, gali pirmauti dviem įvarčiais prieš International Vilnius - ir pralaimėti 2:5. Bet tai kieta, kovinga, papiktinta ir futbolą žaisti mokanti ekipa. Prima Line kol kas palieka techniškesnės, geriau subalansuotos ir stabilesnės komandos įspūdį. 

Visgi, įdomu, kokia bus jų reakcija, kai varžovai pritaikys fizinio poveikio priemones, kai sužais kiečiau, gal net šiek tiek grubiau? Nuo to, ar Pirma Line sugebės pateikti svarius kontrargumentus į Vilniečių kozirius priklausys ir rungtynių baigtis.

PROGNOZĖ. 4:3.

20.40



FK Žalia Raudona (10 tšk.) - FK Alytis (10 tšk.) III Fanų ketvirtis

Abi komandos turi po 10 taškų, rikiuojasi 3-4 vietose, abi turi labai panašią statistiką (27 įmušti pas Alytį, 25 - pas Žalia Raudona, 18 praleistų pas Alytį, 16 - pas ŽR), abi turi bent po kelis ryškius, individualiai pasikausčiusius lyderius, abiejose žaidžia šilto ir šalto didžiojo futbolo aikštynuose matę ex-profesionalai - Darvydas Šernas ir Ramūnas Radavičius. Ir nuo viso šito intriga tik dar labiau išauga.

Bendras tarpusavio susitikimų balansas - Alyčio naudai. 6 mačai nuo 2018 metų, 4 Alyčio pergalės, 1 lygiosios ir 1 Žalia Raudona pergalė. Tiesa, nutikusi pernai, pirmame rate ir net 5:1. O ir antrame rate būsimi diviziono nugalėtojai iš Alytaus laimėjo tik 1:0.

Tikėtina, kad šį kartą įvarčių bus daugiau, nes visgi gynyba nėra geležies tvirtumo nei pas tuos, nei pas anuose. Tačiau atakuoti, kurti ir mušti įvarčius mėgsta abi komandos. Tad bent jau vartininkams darbo pakaks. Nuo to kaip seksis vartų sargams priklausys ir visos komandos sėkmė.

Nors, aišku, niekas neplanuoja grožėtis vartininkų darbu, kai vienoje aikštėje galima išvysti Tomą Staniūną ir Augustą Trinkūną, Robertą Šuškevič ir Aivydą Ruškį, bei, be abejo, Darvydą Šerną ir Ramūną Radavičių.

PROGNOZĖ. 5:4.

VU MIF (9 tšk.) - FK Riešė (9 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Dar viena turnyro lentelės kaimynų ir potencialių pretendentų į medalius akistata. Nors abi komandos turi po 9 taškų, bet jų judėjimo trajektorijos skiriasi. Jei Riešė sezoną pradėjo trimis laimėjimais, o po to patyrė dvi nesėkmes, tai VU MIF startavo dviem pralaimėjimais, tačiau paskui juos papildė trijų pergalių grandinėle. 

Nors pernykščiai sidabro medalininkai tikina, kad dar yra toli nuo optimalios sportinės formos, tačiau paskutiniame ture 10 įmuštų į WorldOne United vartus byloja, kad jie teisingame kelyje.

Savo ruožtu, FK Riešė paskutiniuose turuose susidūrė su kietais varžovais - Žalia Raudona ir Novovileisk, ir per du mačus suskrebeno tik 1 įvartį. Tiesa, prasileido irgi nedaug - vos 5. Kovingumo iš Riešės vyrų neatimsti, bet vien kovingumu laimėti prieš panašaus, o gal ir šiek tiek stambesnio kalibro varžovus labai sudėtinga.  

Tarpusavio balansas pas komandas lygus. Pernai pirmame pirmame rate 4:1 laimėjo VU MIF, antrame - 4:3 Riešė. Tikėtina, kad šį kartą bus pirmasis variantas.

PROGNOZĖ. 3:1.

21.40



WorldOne United (4 tšk.) - FK Volcano (0 tšk.) III Fanų ketvirtis

Seni pažįstami, santykius užmezgę dar 2016-ais. Istoriškai tarpusavio batalijose geriau sekėsi Volcano ekipai, bet paskutiniu metu jėgų balansas pakito. Pernai viena akistata baigėsi lygiosiomis 2:2, o kita - WOU pergale 3:1. 

Aišku, tai buvo pernai. Bet ir šiais metais pranašumą būtų galima įžvelgti WorldOne United pusėje. Tiesa, 4 taškai per 5 turus - tai tik 10 vieta divizione. O Volcano su 0 taškų - 11-as. Žvelgiant per šią prizmę - irgi turnyrinės lentelės kaimynai. Visgi, kategoriškai teigti, kad laipteliu aukščiau esanti WOU komanda yra ryški rungtynių favoritė nevertėtų.

Ne paslaptis, kad WOU paskutiniu metu kamuoja chroniškos nesusirinkimo į rungtynes problemos. Tiesa, kartais net ir be didelių žmogiškųjų išteklių, grynai ant emocijų ir valios-charakterio WOU gali iššauti. Bet O Volcano renkasi stabiliai, kaunasi atkakliai, nors ir nesėkmingai. 

Nedidelė tikimybė, kad būtent šiose rungtynėse Volcano iššaus. Bet ji gali ryškiai išaugti, jei WOU nesusirinks pajėgios sudėties arba neturės bent kelių keitimų. Tada šventė gali ateiti ir į Volcano kiemą.

PROGNOZĖ. 2:3.

FK Eksperimentas (5 tšk.) - SFK Novovileisk (9 tšk.)  IV Fanų ketvirtis

Ne tokiais jau tolimais 2019-ais Eksperimentas du kartus - 5:1 ir 6:2 nugalėjo SFK Novovileisk ekipą. Paskui buvo eksperimentinis sezonas A divizione, o dabar - dar viena akistata B lygmenyje.

Prieš šį sezoną Eksperimentas neslėpė auksinių ambicijų, bet dabar jų galimybės kabintis į aukščiausias vietas pašėlusiai konkurencingame B divizione atrodo gan miglotos. Ir net paskutinės lygiosios su Žalia Raudona meta abejonių šešėlį, nes tose rungtynėse Eksperimentas privalėjo imti 3 taškus iš pernelyg atsipalaidavusių varžovų. Bet nepaėmė.

SFK Novovileisk tikrai bus kietesnis riešutas nei praėjusio turo Eksperimento varžovai. Naujosios Vilnios kolektyvas turi ambicijų ir jų neslepia. Tiesa ir jų ambicijas slopina stabilumo stoka, poriniais turais virstanti prarastais taškais, o neporiniais - pergalingais tritaškiais. O juk šis turas kaip tyčia - porinis. Tad nebent treneris Arsenijus Buinickis paspirgins motyvacijos ir įkvėps Naujosios Vilnios futbolininkus kovai. 

Nors taškų kraitis komandų sąskaitose skiriasi, tačiau realiai situacija panaši - abi komandos patyrė po dvi nesėkmes ir nepralaimėjo kitose trijose rungtynėse. Tik Eksperimentas iš tų trijų du kartus sužaidė lygiosiomis, o Novovileisk - pergalėmis. Vis dėlto, po darbinės pergalės prieš Riešę galima drąsiai prognozuoti, kad panašiu stiliumi bus žaidžiama ir su Eksperimentu.

Nebent bus dar sykį įrodyta, kad neporinis turas - Novovileisk ekipos Achilo kulnas.

PROGNOZĖ. 2:4.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: