2021-07-27

B divizionas. Pasiteisinusios prognozės ir favoritų pergalės

10 ture įvyko visos šešios rungtynės. Ir pirmą kartą Apžvalgininkas teisingai nuspėjo visų šešių turo rungtynių baigtis. Kaip čia taip nutiko? Ogi pirmą kartą šį sezoną visi nominalūs dvikovų favoritai pateisino savo statusą ir lūkesčius. Ir laimėjo. 

Be abejo, ne viskas buvo taip paprasta. FK Alytis, FK International Vilnius ir FK Vilniečiai ilgą laiką atsilikinėjo, o rungtynių eigą savo naudai perlaužė tik antrose susitikimų dalyse. Panašiai susiklostė ir FK Riešė rungtynės. Ir tik VU MIF bei Prima Line savo porose neturėjo problemų ir padarė tai, ką ir turėjo padaryti.

REZULTATAI.


DĖSNINGUMAS. Pirmose turo rungtynėse VU MIF 7:2 įveikė FK Volcano, o Prima Line 5:1 susitvarkė su MSC. Kitaip sakant, akivaizdūs favoritai ir pretendentai į medalius nugalėjo turnyro autsaiderius.

Be abejo, lyderiams teko paplušėti, nes autsaideriai, kaip įprasta, be kovos taškų neatidavė. Tačiau individualaus ir komandinio meistriškumo lygių skirtumas buvo gan akivaizdus, ir tam tikrais momentais būtent tai lėmė, kad kamuolys dažniau atsidurdavo Volcano ir MSC komandos vartuose. 

Tiesą sakant, jei Volcano didesnių šansų įgelti varžovams neturėjo, o rungtynių pabaigoje dviem įvarčiais tik pasaldino savo pralaimėjimą, tai MSC prieš rungtynes demonstravo rimtas ambicijas kautis dėl pergalės. Ir iš pirmo žvilgsnio tos ambicijos nebuvo jau tokios nepamatuotos. Prima Line praėjusį ketvirtadienį į Fanus surinko tik 7 žaidėjus, o MSC – net 10. 

Ir kokybine prasme MSC sudėtis atrodė gan perspektyvi, nes dalyvavo ir rezultatyviausias komandos žaidėjas Laimis Misiūnas, ir taraninio tipo puolėjas Marius Škadauskas, ir pagrindinis gynybos ramstis Edgaras Butkevičius. 

Ir vis tiek to neužteko. Prima Line sumaniai išnaudojo varžovų klaidas, efektyviai rengė kontratakas, o jose individualiu meistriškumu išsiskyrė rezultatyviausias diviziono žaidėjas Žydrūnas Germanas, pelnės 3 įvačius. Puolime jam puikiai talkino ir kiti Prima Line žaidėjai, tuo metu MSC taip ir nesurado savo tikrojo lyderio. Be abejo, kamuolys judėjo abiem kryptimis, progų turėjo ir vieni, ir kiti, tačiau Prima Line mušė įvarčius, o MSC – šaudė tuščiais šoviniais. Ir natūraliai po rungtynių aikštę paliko nuleistomis galvomis.

Tuo metu Prima Line atstovas Žilvinas Danilevičius galėjo ramiai konstatuoti, kad nepaisant atostogų nuotaikų ir minimalių žmogiškųjų resursu, pergalė buvo dėsninga. „Nusprendėme, kad prieš potencialiai silpnesnias komandas turime žaisti labai rimtai, atsakingai, susikaupę ir susikoncentravę. Nes jei norime kautis dėl medalių, negalime čia merkti taškų. Toks nusiteikimas mums padėjo ir šiose rungtynėse. Nors neturėjome keitimų, bet padarėme viską, kad pasiimtume tris taškus“, – konstatavo Ž. Danilevičius.


Likus turui iki pirmo rato pabaigos VU MIF ir Prima Line įsitaisė pirmame diviziono ketvertuke ir turi neblogas pozicijas kibti į atlapus pirmaujančioms FK Alytis ir International Vilnius komandoms. Tuo metu Volcano ir MSC po 10 turų lieka pačiame dugne ir be didesnių prošvaisčių iš jo išsikapanoti.

CHARAKTERIS. Centrine turo dvikova pakrikštyta FK Alytis ir SFK Novovileiks akistata taip pat pateisino visus lūkesčius. Intensyvus ir gan kokybiškas futbolas, daug dvikovų ir fizinio kontakto, tačiau neperžengiant leistinų ribų. Naujosios Vilnios ekipa sėkmingiau startavo ir jau 11 min. Andrius Kondratovič pramušė Alyčio gynybą ir išvedė savo komandą į priekį. Beje, sulig tuo smūgiu baigėsi net 218 minučių trukusi „sausa“ Alyčio serija. 

Tačiau B diviziono lyderiai ir pernykščiai nugalėtojai nesutriko. Nors pirmame kėlinyje jie savo šansų neišnaudojo, bet antro pradžioje gražią ataką tiksliu smūgiu užbaigė Benas Paulėkas, o 36 min., regis, beviltiškoje situacijoje iki galo kovojęs Agnius Panka iš labai stataus kampo prastūmė kamuolį į Novovileisk vartus ir išvedė Alytį į priekį.

Antroje rungtynių dalyje suaktyvėję alytiškiai turėjo daugiau progų įvarčiams, bet padidinti savo pranašumo nesugebėjo. Nesėdėjo rankas sudėję ir Novovileisk futbolininkai. Baigiantis mačui jie surengė tikrą varžovų vartų apgultį, bet gynybą sucementavusio Augusto Trinkūno įkvėpti Alyčio žaidėjai kūnais uždengė visas spragas ir neleido Naujosios Vilnios ekipai bent jau išlyginti rezultato.

Po rungtynių Alyčio pergalingo įvarčio autorius A. Panka LIVE studijoje teigė, kad raktu į pergalę tapo po pirmo kėlinio padarytos korekcijos ir pakeista taktinė schema. „Pirmame kėlinyje į aikštę išėjome primigę, bet antrame Augustas Trinkūnas mus užvedė, pradėjome visai kitaip žaisti, ėmėme spausti varžovus ir to pasėkoje išlyginome rezultatą, o netrukus ir persvėrėme. Aišku, gaila, kad nepavyko pratęsti „sausų vartų“ serijos. Bet svarbiausia, kad laimėjome. Iš tiesų, varžovai buvo labai stiprūs, žinome, kad jie yra vieni iš pagrindinių mūsų konkurentų kovoje dėl pirmos vietos, tad ši pergalė buvo ne 3, o 6 taškų vertės. Džiugu, kad mums pavyko šiek tiek pabėgti į priekį ir atsiplėšti nuo artimiausių persekiotoju“, – pareiškė nuo 3 turo prie komandos prisijungęs ir kol kas tik pergales su Alyčiu skinantis A. Panka.


ĮVERTINIMAS. Skaudų pralaimėjimą vyriškai priėmė ir SFK Novovileisk komanda. Savo Facebook paskyroje Naujosios Vilnios komandos raštinininkas taip pat konstatavo, kad tai buvo kova ne už 3, o už 6 taškus. 

„Deja, Alytis ir vėl lieka mums neįkandamu varžovu. Kažkokiu stebuklingu būdu, kai žaidžiame prieš Alytį – visada atsiranda sėkmės barjerai. Sunku nustatyti diagnozę, bet galimai tai jau yra kažkur giliai pasamonėje. 

Po neblogo pirmo kėlinio, kai sukūrėme daug daugiau progų, negu varžovai, įmušėme logišką įvartį ir kontroliavome žaidimą, antrame kėlinyje patys sau susigalvojome problemų. Pasimetėme aikštėje, nemušėme į vartus iš puikiausių pozicijų, o antra įvartį prasileidome iš nepavojingai atrodžiusios pusprogės. 

Na, bet sakoma, kad sėkmė lydi stipriausius. Todėl turime pripažinti, kad eilinį kartą Alyčio kolektyvas pelnytai mus nugalėjo. 

Varžovams respektas, visų pirma už charakterį, džentelmeniškumą bei žmogiškumą. Tikrai malonus kolektyvas, prieš kurį įdomu kovoti“. 


PARAIŠKA. Dar vieną pareiškimą dėl noro dalyvauti kovoje dėl medalių padarė FK Riešė, 3:2 įveikusi FK Eksperimentas komandą. Abi ekipos į Fanus surinko šiam metų laikui nebūdingas gausias pajėgas. Riešės paraiškoje puikavosi 12, o Eksperimento – 11 vardų/pavardžių. Tačiau rungtynes smagiau pradėjusi Riešė jau pirmomis mačo minutėmis pasiuntė į nokdauną savo varžovus. 5 min. įvartį pelnęs Aivaras Kličius nutraukė 117 minučių trukusią Riešės rezultatyvių smūgių sausrą. 11 min. savo asmeninę įvarčių sausrą, trukusią nuo pat 4 turo, nutraukė ir sezono pradžioje tarp ryškiausių diviziono snaiperių buvęs Rytis Jakavonis.

Vis dėlto, greiti įvarčiai nepalaužė Eksperimento. Po 9 ture pasiektos dviženklės pergalės atkutę eksperimentuotojai netruko sušvelninti rezultatą, o 29 min. Darius Kareiva santykį išlygino. 

Kietoje ir atkaklioje dvikovoje šansų išsiveržti į priekį turėjo abi komandos, tačiau 44 min. iššovė Riešės žaidėjas Viktor Sluchov – ir pergalės svarstyklės nusviro šios komandos pusėn.


18 taškų po 10 rungtynių leidžia Riešei (drauge su Novovileisk ir Vilniečiai kolektyvais) alsuoti čempionato Top 4 komandoms į pakaušius. Dvi sausai pralaimėtos rungtynės su FK Alytis ir FK Vilniečiai komandomis, pagrindinio gynėjo (o prireikus – ir puolėjo) Donato Dromanto trauma, galėjo eliminuoti Riešę iš lyderių persekiotojų grupės. Bet rungtynėse su Eksperimentu ekipa Riešė argumentuotai įrodė, kad vidutiniokų statusas jos netenkina.

Tuo metu Eksperimentui, regis, teks susitaikyti su tuo, kad šį sezoną jų kovos laukas bus 8-10 vietos divizione.

VALIA. Dėl 8-10 diviziono vietų antroje sezono dalyje kovos ne tik Eksperimentas, bet ir Žalia Raudona, bei WorldOne United komandos. Be abejo, šias prognozes rudenį gali kažkiek pakoreguoti į rikiuotę sugrįžę Žalia Raudona lyderiai, bet artimiausią mėnesį tikimybė MFL varžybose išvysti Darvydą Šerną ir Robertą Šuškevič bus labai menkutė.

Kita vertus, Žalia Raudona komanda įrodinėja, kad gali kautis su visais varžovais net ir be lyderių. Tai jau pajuto VU MIF ir Prima Line, o praėjusiame ture daug vargo su ŽR turėjo ir International Vilnius komanda. Nors, tiesą sakant, dėl to vargo dalį atsakomybės turėtų prisiimti patys tarptautiniai vilniečiai. Į Fanus jie susirinko tik 9-iese, trūko ne tik rezervų, bet ir kelių komandos lyderių. Gan padrikai pradėję rungtynes, International Vilnius futbolininkai 14 min. pramigo Žalia Raudona išpuolį ir po Augustino Trinkūno smūgio galva turėjo traukti kamuolį iš savo vartų tinklo.

Pirmoje rungtynių dalyje Žalia Raudona galėjo pramušti ir antrą skylę International Vilnius gynybiniuose įtvirtinimuose, tuo metu jų varžovai niekaip nerado savo žaidimo. Vis dėlto, nuo antro įvarčio tarptautinininkus išgelbėjo virpstas, o pertrauka tarp kėlinių padėjo nusiraminti ir sudėlioti žaidimo plano akcentus. 

Antrame kėlinyje International Vilnius net 15 minučių kantriai ir nuosekliai ieškojo savo šanso, kol galiausiai 40 min. Valentin Senčenko rezultatą išlygino, o dar po 6 min. Viktor Skrypnichenko išvedė savo komandą į priekį.

Rungtynių įrašas:


Nors ir neįspūdinga, bet vis tiek 3 taškų verta pergalė leido International Vilnius komandai išsilaikyti antroje B diviziono pozicijoje ir tuo pačiu išsaugoti 3 taškų distanciją nuo lyderių. Tuo metu dar venas neblogas rungtynes sužaidusi Žalia Raudona gali guostis tik tuo, kad privertė paplušėti vienus iš lyderių, tačiau komandos taškų bagažas dėl to anaiptol nepasipildė.

LŪŽIS. Kažkaip panašiai galėtų guostis ir WorldOne United. Sukovojome, privertėme pasinervinti favoritus, užkūrėme jiems pirtį. Bet vargu ar pralaimėjime 3:7 Vilniečiams galima rasti kokios nors paguodos. 

Iš tiesų, didesnę dalį rungtynių WorldOne United diktavo sąlygas. Ne, jie ne dominavo su kamuoliu, bet žaidė nuo gynybos, ir darė tai labai kietai bei užtikrintai. O puolimo smaigalyje turėjo žmogų, galintį individualiomis pastangomis ne tik kurtis progas, bet ir jas realizuoti. Iš tiesų, Emilio Tankūno hetrikas vertas atskiro dėmesio, nes visus įvarčius jis pelnė kovodamas su bene geriausiu diviziono gynėju Daniel Guleckij bei jam talkinusiais komandos draugais. Ir būtent jo įvarčiai lėmė, kad po pirmo kėlinio WOU pirmavo 2:0, o 38 min. trečiasis smūgis į tikslą vėl atstatė dviejų įvarčių persvarą (3:1).

Tačiau nuo 41 min. aikštėje dominavo Vilniečiai. Vienas po kito į vartus pasipylę Tomaš Korkut, Eimanto Skendelio, D. Guleckij, Ernest Stupak smūgiai nušlavė WorldOne United gynybą, o vyšnia ant torto tapo 50 min. Raimund Andruškevič pataikymas, kurį Vilniečių puolėjas realizavo gal trečiu ar ketvirtu bandymu, bejėgiškai stebint varžovams ir audringai plojant komandos draugams.

Ir visiškai suprantamas Vilniečių komandos triumfo šokis po finalinio arbitro švilpuko, nes išlipti iš minus 2 įvarčių duobės ir per paskutinę 10 minučių atkarpą pasidaryti plius 4 persvarą – fantastinis pasiekimas. 

Visgi, WorldOne United vadovas Victor Cachay Grande po rungtynių daugiau dėmesio skyrė savo komandos klaidoms, o ne varžovų žaidimui. „Savijauta po mačo buvo labai bjauri. Apmaudžiausia, kad mes didesnę rungtynių dalį dominavome, laikėmės savo žaidimo plano ir totaliai subyrėjome tik todėl, kad po trečio pelnyto įvarčio nusprendėme pakeisti žaidėjų išsidėstymą iš 2-3-1 schemos į 3-3. Galvojome, kad taip bus lengviau gintis, tačiau kai kurie mūsų žaidėjai nesuprato pokyčių, pasipylė klaidos, varžovai pradėjo mušti vieną įvartį po kito ir mes visiškai pakrikome. 

Nors turėjome tik 2 keitimus, o varžovų rezervai buvo gerokai didesni, bet pralaimėjome ne dėl to. Tiesiog patys sau iškasėme duobę su nepasiteisinusiais taktiniais sprendimais“, – konstatavo WOU komandos atstovas.

Neabejoju, kad Vilniečiams varžovų mintys apie pralaimėjimo priežastis yra visiškai neįdomios. Jie iškovojo trečią pergalę iš eilės, padarė tai kovodami iki galo, neįsiveldami į konfliktus nei su savais, nei su varžovų komandos nariais. Surinkę 18 taškų Vilniečiai vis dar 7-i, tačiau atstumas nuo medalių – jau tik 3 taškai. O priešakyje – ne tik pirmo rato finalinis akordas, bet ir visas antras ratas.

STATISTIKA. 36 įvarčiai per 6 rungtynes, vidutiniškai po 6 per rungtynes. Ne fontanai, bet ir ne sausra. O vertinant per paskutinių penkių turų prizmę – tai gal net ir neprastai. Nes 6 ture buvo 27 (per 5 mačus), 7-ame – 31 (per 6), o 8-ame – vos 30 (per 6-is). 9 ture per įvykusias 5 rungtynes komandos įmušė 28 įvarčius, tad 36 – nedidelis, bet visgi proveržis.

Rezultatyviausios turo komandos titulą pasidalino po 7 įvarčius pelnę VU MIF ir Vilniečiai. 5 įmušė Prime Line. Mažiausiai – po 1 goliuką išspaudė MSC, Žalia Raudona ir Novovileisk. Po 2 pelnė Alytis, International Vilnius, Eksperimentas ir Volcano. Po 3 – Riešė ir WorldOne United.

Gynyboje daugiausiai problemų turėjo Volcano ir WorldOne United. Abi prasileido po 7. MSC išsitraukė 5, Vilniečiai ir Eksperimentas – po 3. 

Geriausiai prie savo vartų sustovėjo po 1 kamuolį iš tinklo traukę Alytis, International Vilnius ir Prima Line. Po 2 prasileido Riešė, VU MIF, Žalia Raudona ir Novovileisk. Tikrai nedaug, tačiau Naujosios Vilnios ir Žalia Raudona komandoms tie 2 praleisti kainavo po 3 taškus.

SNAIPERIAI. Turo snaiperiais tapo po 3 įvarčius pelnę futbolininkai: Žydrūnas Germanas (Prima Line), Tomaš Korkut (Vilniečiai) ir Emilis Tankūnas (WOU). 2 įvarčius pelnė pastaruoju metu VU MIF komandą ant savo pečių į pergales tempiantis Ignas Kunickas. 

Beje, 2 įvarčius pelnė ir Europos čempionate ryškiai sužibėjęs snaiperis Own Goal. Šiame ture taikliais pataikymais į savus vartus pasižymėjo Volcano žaidėjas Romuald Andruškevič ir Prima Line atstovas Robert Dereviago. Tiesa, MSC žaidėjas Marco Fossemo mėgino įtikinti MFL statistikos departamentą, kad įvarčio autoriumi turėtų būti būtent jis, nes būtent po jo smūgio/perdavimo kamuolys kliudė varžovą ir pateko į vartus, bet MFL stats dep liko aklas ir kurčias MSC žaidėjo prašymams.

Diviziono snaiperių rikiuotėje aiškia persvara pirmauja jau 18 įvarčių sukalęs Ž. Germanas. Antras žengia Kristian Tankevič (WOU), į trečią poziciją pakilo 9 golus susirinkęs I. Kunickas. Po 8 turi Alyčio duetas – Dominykas Vasiliauskas ir Benas Paulėkas, taip pat Andrius Kondratovič (SFK Novovileisk) ir  Viktor Bartosevič (International Vilnius). 

DRAUSMĖ. Per šešerias turo rungtynes arbitrai parodė 2 geltonas korteles – alytiškiui Augustrui Trinkūnui už pavojingą žaidimą, o vilniečiui Tomui Rudzianiec už kalbas. Nors, tiesą sakant, Vilniečių kapitonas regis net ir pats dorai nesuprato, už ką jam buvo skirtas įspėjimas, nes arbitras Arūnas Dapkus geltoną stačiakampį iškėlė per pertrauką tarp pirmo ir antro kėlinių. O į klausimą „už ką?“ atsakymo taip ir nepateikė.

Dar įdomiau, kad antrą kėlinį abi komandos pradėjo pilnomis sudėtimis, tarsi jokių geltonų kortelių nebūtų buvę. 

PROGNOZĖS. Pirmą kartą Apžvalgininkas teisingai nuspėjo visų rungtynių baigtis. O dar kelis kartus buvo labai arti ir tikslių rezultatų. Štai VU MIF pergalė prieš Volcano buvo prognozuota 8:2, bet studentai laimėjo 7:2. Prima Line pergalė buvo numatyta 6:1, o galutinis rezas – 5:1. 

Aišku, niekas nieko nekaltina, bet susidaro įspūdis, kad kai kas galimai specialiai pataupė vieną įvartuką.

Kita vertus, Apžvalgininko persvara ir taip gan ženkli. 10 turas laimėtas 6:0, o bendroje sumoje Apžvalgininkas prieš Komandas pirmauja jau 39:23.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: