2021-07-29

B divizionas. 11 turo anonsas

Pernykščiai diviziono nugalėtojai prieš pernykščius sidabro laimėtojus. FK Alytis ir VU MIF akistata - neabejotinai svarbiausias pirmą ratą užbaigiančio turo įvykis. Per abi komandas nūnai fiksuojama 11 pergalių serija, tad neišvengiamai kažkurios komandos (o gal ir abiejų) serija šį ketvirtadienį užsibaigs.

Šių komandų rungtynes įdėmiai stebės ir kiti, dėl medalių kautis nusiteikę, kolektyvai. Tiesa, jiems iš pradžių teks sutvarkyti savo formalumus. Ir jei International Vilnius, FK Vilniečiai ir SFK Novovileiks tuos savo formalumus, vienaip ar kitaip, bet sutvarkys, tai Prima Line ir FK Riešė ketvirtyje galima laukti bele kokių netikėtumų.

19.40 



International Vilnius (22 taškai) - FK Eksperimentas (8 tšk.) III Fanų ketvirtis

Sprendžiant vien tik pagal dabartinį išsidėstymą divizione - susitinka vienas iš lyderių su vienu iš autsaiderių. Nors, vis dėlto, priskirti Eksperimentą prie autsaiderių - ne visai tikslu. Realiai tai diviziono vidutiniokų kalibro ekipa, tik tiek, kad tie diviziono vidutiniokai pasiskirstę - nuo 4 iki 7 vietų susibūrė stambesnio kalibro vidutiniokai, o nuo 8 iki 10 - smulkesnio.

Eksperimentas šį sezoną įveikė tikruosius autsaiderius (MSC ir Volcano) ir lygiosiomis sužaidė su savo kalibro vidutiniokais (WorldOne United ir Žalia Raudona). Tuo metu akistatos su visais kitais varžovais baigėsi nesėkmėmis. Jų būta įvairių - ir 5, ir 3, bet dažniausiai - vos 1 įvarčio skirtumu. Bet kuriuo atveju, eksperimentuotojai kiekvienose rungtynėse kovojo iki galo. Ir net būdami 10 vietoje baltos vėliavos nekėlė ir ambicijų kautis dėl medalių neatsisakė.

Vis dėlto, turnyrinėje lentelėj pirmas 7 vieta užimančios komandos įrodė, kad yra šiek tiek geresnės, stipresnės, pajėgesnės. Tą patį visą sezoną įrodinėja ir International Vilnius. Nors ši komanda retai triuškina varžovus, tačiau kiekvienas, net ir minimalus, laimėjimas yra vertas tų pačių 3 taškų.

Be abejo, svarbiausias klausimas - kokią sudėtį surinks į Fanus International Vilnius? Jei tokią kaip kad praėjusiame ture su Žalia Raudona - gali kilti rimtų problemų, nes Eksperimentas turi visus reikiamus įrankius ne tik kovoti, bet ir laimėti. Visgi, jei susirinkimo problemų nebus, IV patirties ir individualaus meistriškumo persvara taps pagrindiniu pergalės garantu.

PROGNOZĖ. 4:2.

FK Riešė (18 tšk.) - Prima Line (19 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Šią turnyro lentelės kaimynų akistatą būtų galima iš anksto pavadinti kova ne dėl 3, o dėl 6 taškų. Pralaimėjimas stipriai sumaišytų abiejų komandų kortas ir sumažintų galimybes kovoti dėl prizinių vietų. Lygiosios taip pat didelio džiaugsmo nesuteiktų.

Prima Line paskutinėse savo rungtynėse rėmėsi tik 7 žaidėjais. Pergalei prieš MSC užteko ir tokių resursų, tačiau kova su Rieše neabejotinai bus keleriopai intensyvesnė, tad čia jau reikės bent jau 2-3 rezervinių karių. PR atstovas Žilvinas Danilevičius po laimėtų rungtynių su MSC užsiminė, kad iš atostogų žaidėjų sugrįžimas nusimato rugpjūčio pradžioje, o artimiausią ketvirtadienį komanda versis su tais resursais, kuriuos pavyks išspausti.

Konkrečiu atveju įdomu, kokius prioritetus susidėlios Prima Line puolėjas Almantas Tamulionis, kurio ketvirtadienį laukia rungtynės Vasaros futbolo lygoje už SKK Oniksas ekipą. Nes vien tik Žydrūno Germano pastangų puolime gali ir neužtekti, juo labiau, kad Riešės gynyba, per 10 turų prasileidusi vos 18 įvarčių, yra tikrai verta pagarbos.

Kita vertus, iškritus iš rikiuotės Donatui Dromantui Riešės gynybiniai įtvirtinimai šiek tiek susvyravo. 9 ture tuo pasinaudojo 3 įvarčius pelnę Vilniečiai, 10-ame - 2 įvarčius įmušė ir Eksperimentas. Tiesa, paskutinėse rungtynėse Donato vietą gynybos centre užėmė naujokas Remigijus Semėnas, įnešęs tvirtumo ir užtikrintumo, tačiau šiame kontekste svarbus ir savitarpio supratimo bei susižaidimo klausimas.

Be abejo, nesėkmė šiose rungtynėse būtų skaudesnė Prima Line komandai, bet tai nereiškia, kad Riešė be didesnių problemų susitaikys su pralaimėjimu. 

PROGNOZĖ. 1:2

20.40



Žalia Raudona (11 tšk.) - FK Volcano (1 tšk.) III Fanų ketvirtis

Nors komandas skiria 10 taškų, bet tai tikrai ne priežastis nurašyti Volcano ekipą į nuostolius. Kaip jau ne kartą buvo rašyta, sezono pradžios Žalia Raudona su Darvydu Šernu ir Robertu Šuškevič yra anaiptol ne tas pats, kaip antros pirmo rato dalies komanda be Darvydo ir Roberto. Tai patvirtina ir plika statistika: 10 taškų per pirmus 5 turus - ir 1 taškas per paskutinius 5 susitikimus.

Tiesa, yra nedidelė tikimybė, kad Darvydas ir Robertas šį ketvirtadienį sudalyvaus MFL rungtynėse. Vaikų vasaros futbolo stovyklose šią savaitę padaryta pertraukėlė, tad jie teoriškai kaip ir galėtų. Bet ar teorija bus įyvendinta praktiškai - didelis klausima.

Kita vertus, Žalia Raudona senbuviai įrodinėja, kad gali žaisti ir be savo šių metų lyderių. Išskyrus 6 turo mačą su Alyčiu, visuose kituose mačuose ŽR kapojosi su nominaliai pajėgesniais varžovais ir su VU MIF sužaidė lygiosiomis, o kitems priešininkams pralaimėjo mininaliu santykiu.

Labai netgi tikėtina, kad Žalia Raudona vien tik su senbuviais sugebės įveikti Volcano ekipą. Tačiau taip pat tai yra šansas oranžiniams, nes pajėgumų skirtumas tarp Volcano ir Žalia Raudona (minus Šernas ir Šuškevič) tikrai nebus toks akivaizdus, kaip susitikus su kitomis diviziono komandomis. 

2018-2020 metais per 6 tarpusavio mačus Žalia Raudona iškovojo 4 pergales, vienas mačas baigėsi lygiosiomis, o vieną pergalę pasiėmė Volcano. Jei oranžiniai susirinks bent su keliais keitimais (dėl Žalia Raudona susirinkimo nėr abejonių) ir turės nominalų vartininką, tikimybė, kad ir jų kieme gali suskambėti pergalės giesmės būtų maždaug 40 prieš 60. Nedaug? Bet vis daugiau nei bet kuriuo kitu atveju su bet kuria kita diviziono komanda. Išskyrus MSC, be abejo.

PROGNOZĖ. 3:2.

WorldOne United (13 tšk.) - SFK Novovileisk (18 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Praėjusiame ture abi komandos patyrė nesėkmes. Tiesa, abi nusileido aukštesnes pozicijas turnyro lentelėje užimantiems varžovams, tačiau tai - menka paguoda, nes abi ilgą laiką pirmavo ir apie jokius pralaimėjimus negalvojo. 

Novovileisk kolektyvas iki 28 min. 1:0 vedė prieš FK Alytis ekipą, bet pralaimėjo 1:2. Savo ruožtu, WorldOne United likus 10 min. iki rungtynių su Vilniečiais pabaigos buvo priekyje 3:1. O galutinis rezultatas - 3:7.
WOU vadovas Victor Grande po rungtynių su Vilniečiais teigė, kad pralaimėjimą lėmė nepasiteisinęs sprendimas keisti išsidėstymą aikštėje. Novovileisk tiesiog konstatavo, kad laimėti prieš Alytį jiems neleidžia kažkokie psichologiniai barjerai. O be to dar ir sėkmė nusisuka.

Tikėtina, kad tarpusavio rungtynėse šių pasiteisinimų neprireiks. Novovileisk yra du kartus įveikęs WorldOne United, tiesa, 2019 metais. Pernai pirmas mačas baigėsi lygiosiomis 2:2, o antras 6:4 WOU pergale. Bet šiais metais abi komandos gan stipriai pasikeitusios, tad žvalgytis į istoriją nėra prasmės.

Naujosios Vilnios ekipa šį sezoną ne kartą įrodė, kad po prastesnių ar tiesiog pralaimėtų rungtynių į aikštę grįžta piktesnė ir dar kovingesnė. Taip turėtų būti ir šį kartą. WOU šį sezoną taip pat demonstruoja fantastinį kovingumą, yra kieta ir nenuolaidi komanda. Pagrindinis WOU ginklas - pasiaukojanti gynyba ir kontratakos. Jei priekyje WOU turės Emilį Tankūną, o greta jo - bent kelis greitaeigius pagalbininkus, Novovileisk gynybai teks rimtai padirbėti. 

Vis dėlto, pagrindiniai Novovileisk komandos argumentai - ne tiek gynyba, kiek komandinis žaidimas, kamuolio kontrolė ir kova iki paskutinio švilpuko. Kai kada to neužtenka. Bet šiose rungtynėse turėtų užtekti.

PROGNOZĖ. 2:5.

21.40



VU MIF (21 tšk.) - FK Alytis (25 tšk.) III Fanų ketvirtis

Centrinė turo dvikova: čempionai prieš vicečempionus. Praėjusiame sezone galutinėje įskaitoje komandas skyrė 5 taškai. Įvertinus, kad pernai VU MIF mačuose su Alyčiu surinko 4 taškus iš 6 galimų - akivaizdu, kad diviziono aukso medalių laimėtojai paaiškėjo ne tarpusavio dvikovose. Pernai žaisdamas su kitomis diviziono komandomis Alytis surinko 48 taškus iš 54 galimų. O VU MIF - 40 iš 54. Štai jums ir atsakymas.

Panašiai reikalai klostosi ir šiais metais. Bet ne visai. Nūnai po 10 turų Alytis yra surinkęs 25 taškus iš 30-ies. Kitaip sakant - jau praradęs 5 taškus. VU MIF surinko 21 iš 30-ies.Tai yra mažaug kaip ir pernai. Jei studentams pavyktų įveikti Alytį (ar bent jau atimti taškus), jų šansai finišo tiesiojoje pasigauti lyderius ženkliai išaugtų. 

Tiesa, padaryti tai bus ne taip jau ir lengva. Alytis visus 5 taškus prarado per pirmus 3 turus, o po to per kitas 7 rungtynes susirinko visas pergales. Alytaus futbolo auklėtiniai įrodė, kad gali laimėti ir be savo legionierių - Aivydo Ruškio ir Ramūno Radavičiaus, gali laimėti sausai, gali laimėti ir 1:0, gali ir 2:1, išlipdami iš deficito. O tai, sutikite, labai solidus solidžios komandos bruožas.

Tuo metu VU MIF didesnę dalį taškų pabarstė per pirmus 2 turus, o nuo 3 pradėjo rinkti taškus. Ir jei ne pralaimėjimas Riešei 6 ture, dabar jau turėtų ne 4, o 8 laimėtų rungtynių seriją. Kita vertus, nors studentų pergalių serija pasiekta prieš žemesnėse pozicijose esančias komandas, bet VU MIF lyderi Igno Kunicko tai nejaudina. 

"Šiuo metu esu patenkintas komandos žaidimu. Sezono pradžioje buvo daug įvairiausių minčių, tačiau dabar tikrai radome savo žaidimą, o svarbiausia, kad sugebame išlaikyti koncentraciją iki pat paskutinių minučių ir išplėšti taip reikalingus taškus. Tikiuosi, kad ir su Alyčiu imsime tris taškus. Be abejo, čempionai kol kas atrodo tiesiog puikiai, tačiau sezonas dar tik įpusėjo, o klaidų daro visi. Mes, kaip ir kitos komandos, jų lauksime, o ypač ateinantį turą!", - kalbėjo I. Kunickas.

Kad Alytis irgi klysta, tą įrodė SFK Novovileisk. Bet alytiškiai klysta retai, o tas klaidas sugeba ištaisyti. VU MIF komandai prireiks ne tik maksimalios parengties bei optimalios komplektacijos, bet ir žiupsnelio sėkmės. Nors, kaip sako futbolo išmintis, sėkmė dažniausiai šypsosi stipriausiems.

PROGNOZĖ. 0:1.

FK Vilniečiai (18 tšk.) - MSC (1 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Pastaruoju metu prieš rungtynes, kuriose minima MSC komanda, madinga kelti klausimą - ne kas laimės, o ar MSC susirinks? Komandos vadovas Adomas Kripas patikino, kad susirinkimas vyksta ir gan visai neblogai. Žinant, kad praėjusiame ture be paties Adomo buvo net 10 MSC žaidėjų, noris tikėti, kad blogiausi laikai jau praeityje. Bent jau susirinkimo prasme.

Nes žaidimo, pergalių ir taškų prasme artimiausias turas MSC ekipai nieko gero nežada. Vilniečiai tikrai nepasikuklins ir padarys viską, kad laimėtų kuo didesniu skirtumu. Be abejo, kadangi dalis komandos nuo 18 val. apšilinės Panerio stadione ir geras 80 min. judės Vasaros futbolo lygoje, galima leisti prielaidą, jog 21.40 val. Fanuose Vilniečiai nebus pirmo šviežumo. Tačiau šios ekipos gretose netrūksta jaunų, energingų, fiziškai pajėgių futbolininkų, laisvai galinčių per vieną vakarą sužaisti ir ant žolės, ir ant asfalto.

Tikėtis dovanų iš Vilniečių neverta. Ypač po praėjusio turo, kai jie per paskutines 10 minučių sugrojo įspūdingą fejeriją ir iš 1:3 pasidarė 7:3. Ir ne su Volcano, o su gynybinį futbolą žaisti mokančia WorldOne United komanda. 

Būtent gynyba pas MSC ir nėra stipriausia vieta. Nors, kai per 10 turų komanda įmuša 10 įvarčių, negalima sakyti, kad kažkas stipresnio yra ir puolime. Kol kas MSC taip ir nepademonstravo savo stipriųjų pusių. Komandoje netrūksta pajėgių futbolo individualybių, bet komandinis žaidimas šlubuoja abiem kojom. Ir kol kas daugiau jėgų ir energijos MSC žaidėjai išnaudoja ieškodami savitarpio supratimo aikštėje, nei keldami rūpesčių varžovams.

Jei ketvirtadienį reikalai stebuklingai nepasikeis, MSC laukia dar vienas nemalonus ir nervingas vakaras Fanuose.

PROGNOZĖ. 5:2.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: