2021-08-02

B divizionas. Nenugalimas Alytis - ir visi kiti

Pirmo rato pabaiga parodė, kad net ir taip vadinami vidutiniokai gali įgelti taip vadinamiems lyderiams ar favoritams. Tačiau du kertiniai diviziono akmenai liko nepajudinti: autsaideriai ir Alytis. Volcano ir MSC pirmą ratą užbaigė turėdami po 10 pralaimėjimų ir 1 lygiąsias. Tas kur tarpusavyje. 

O Alytis ratą užbaigė aštuntąja pergale iš eilės. Ir nepanašu, kad pernykščiai diviziono nugalėtojai ketintų pristabdyti ir palaukti atsiliekančių persekiotojų.

REZULTATAI.

NETIKĖTUMAS. Sensacija to gal ir nepavadinsi, bet International Vilnius lygiosios su FK Eksperimentas komanda galėtų rimtai papretenduoti į turo, o gal ir viso pirmo rato netikėtumų Top 3.

10 vietą užimantis Eksperimentas pirmame kėlinyje ne tik nenusileido, bet netgi ir buvo pranašesnė komanda už antroje vietoje žengiančią International Vilnius ekipą. Savo pranašumą eksperimentuotojai įtvirtino ir dviem Edvino Neverovskio bei Audriaus Šakauskio įvarčiais.

Tačiau antrame kėlinyje IV pagaliau sujudo, sukruto, užsivedė - ir pajudėjo. Nuo 27 iki 37 min. Viktos Bartosevič, Viktor Skrypnichenko ir Olgierd Golubovski ne tik palygino, bet persvėrė rezultatą savo naudai. Atrodė, kad Eksperimento šaukštai jau po pietų ir International Vilnius ramiai pasiims jiems priklausančią pergalę.

Vienok, 40 min. A. Šakauskis antruoju savo įvarčiu rezultatą palygino. Ir kova užvirė iš naujo. Apogėjų veiksmas pasiekė tiksint paskutinėms minutėms. Bene 49 min. Andrij Novikov iš International Vilnius komandos pramušė Eksperimento eksperimentinį vartininką Stasį Kvietkauską - ir IV gretomis nuvilnėjo pergalingas šurmulys. Tačiau atsakomoji Eksperimento ataka baigėsi taisyklių pažeidimu - gan toli nuo vartų, bet vis tiek pavojingoje zonoje. IV į gyvatvorę pasiuntė vieną žaidėją - Valerijų Krasockį. Pastarasis pabandė išmušti iš vėžių varžovą originalia gyvatvorės figūra, bet Arminas Tališauskas iš vėžių neišsimušė ir elegantišku smūgiu pasiuntė kamuolį per žaidėjų kojų tankumyną į tolimą apatinį. Tiesa, momento eigoje Eksperimento žaidėjas dar lyg ir susidūrė su IV vartininku, tačiau arbitras taisyklių pažeidimo neįžvelgė ir užfiksavo kovines lygiąsias.

Po rungtynių International Vilnius žaidėjai dar ilgai narpliojo paskutinį epizodą, o galiausiai konstatavo, kad tiesiog pritrūko sudėties gilumo bei kokybės. Vis dėlto, net ir su ta sudėtimi ir jos gyliu IV galėjo, turėjo ir beveik jau buvo įsidėję pergalę į kišenę. O kad ją paleido, reikėtų padėkoti ir Eksperimentui.

NEAPSISPRENDĘ. Bene geriausias sezono rungtynes sužaidęs ir pirmą kartą taškus iš aukščiau stovinčios komandos atėmusi Eksperimento komanda po mačo niekaip neapsisprendė - ar džiaugtis išplėštu tašku, ar visgi liūdėti dėl paleistos pergalės?

Neetatinis, o tiksliau - paskutinės vilties vartininkas Stasys Kvietkauskas taip pat blaškėsi abejonėse. "Sakyčiau, kad mes čia praradome du taškus. Vis tik, pirmavome po pirmo kėlinio 2:0, bet antrame subyrėjome, prasileidome tris įvarčius iš eilės ir galiausiai jau patys turėjome vytis varžovus. Nesitikėjau, kad taip gerai sužaisime pirmą kėlinį, bet dar labiau nesitikėjau, kad taip sustosime antroje rungtynių dalyje. Aišku, smagu, kad nepralaimėjome, išlyginome rezultatą, bet šiose rungtynėse varžovai tikrai nepaliko didelio įspūdžio, nesijautė, kad tai vieni iš lyderių, pretendentai į auksą ir pan. Ypač pirmas kėlinys nebuvo panašus į čempionų žaidimą", - konstatavo S. Kvietkauskas.

Jau ne kartą buvo rašyta apie Eksperimento ambicijas dar šiais metais užsitikrinti galimybę grįžti į A divizioną. Labai panašu, kad ta ambicija nebus realizuota, bet antroje sezono dalyje komanda nusiteikusi kabintis į kiekvieną tašką. "Labai tikiuosi, kad antrame rate mes su aukštesnes pozicijas užimančiais varžovais rinksime ne po vieną, o po tris taškus. Jei mes visas 50 minučių žaisime užtikrintai, be pakilimų ir nuosmukių, be klaidų, mes tikrai galime laimėti prieš bet ką. Šiandien mums to nepavyko padaryti, visų pirma, kadangi neturėjome tikro vartininko. Tokiu atveju, gal būtume jau dabar pasiėmę visus tris taškus", - samprotavo S. Kvietkauskas.

INTERVENCIJA. Parengus turo aprašymą paaiškėjo, kad MFL vadovybę pasiekė Eksperimento protestas. Jo esmė - prašymas skirti Techninį pralaimėjimąi International Vilnius ekipai dėl neregistruoto žaidėjo dalyvavimo rungtynėse. Įvertinę visus argumentus ir kontrarguments MFL vadovai nusprendė, kad IV komanda pažeidė nuostatus ir jai skiriama techninis pralaimėjimas 0:3. Savo ruožtu, Eksperimentui atiteko pergalė 3:0 ir visi 3 taškai.



PERSVARA. Prieš Prima Line ir Riešės rungtynes klausimų kilo būtent dėl PR komandos galimybių surinkti kovinę sudėtį. Tačiau prasidėjus mačui paaiškėjo, kad problemų turi ne Prima Line, o Riešė. Pirmą kartą šį sezoną Riešės ekipa surinko tik 7 žaidėjus, o jos gretos nebuvo nei gynybinio garanto Donato Dromanto, nei jį pakeisti turėjusio Remigijaus Semėno. Tuo metu Prima Line surinko ne tik pajėgų septintuką, bet ir tris rezervinius žaidėjus.

Pridėkite prie viso šito jau 1 min. Roberto Dereviago pelnytą įvartį - ir turėsite gan aiškų supratimą, kodėl rungtynėse baigėsi įtikinama Prima Line pergale 5:0. Iš tiesų, rezultatas galėjo būti ženkliai didesnis, nes antroje rungtynių dalyje Riešės žaidėjai iš paskutinių jėgų atakavo, o gynėsi tik tie, kurie negalėjo nubėgti į puolimą. Be to, buvo atkarpėlė, kai Riešė žaidė mažumoje, kol skausmingą smūgį per kojas gavęs jų žaidėjas atsigavo ir grįžo į aikštę.

Savo ruožtu, Prima Line per pirmas 19 min. pasidarė solidų 3 įvarčių pranašumą ir po to taip pat pernelyg nepersistengė. Žaidimo būta gan pakilaus, tačiau koją kišo techninis brokas ir realizacijos problemos. Vis dėlto, pačioje mačo pabaigoje, kai Riešės futbolininkai jau vos vos judėjo po aikštelę, Prima Line dar pridėjo du įvarčius ir įformino skaudžiausią šį sezoną Riešės pralaimėjimą.

Pergalė Prima Line ekipą pakylėjo į trejetuką (o po techninės International Vilnius nesėkmės - susilyginti taškais su antrą vietą užimančiais tarptautininkais), tuo metu tolstančiai lyderių kuopelei pamojavusi FK Riešė su SFK Novovileisk ir iš antrojo ešelono kylančiomis WorldOne United bei Žalia Raudona ekipomis gali sudaryti divizono vidutiniokų grupelę.

SMŪGIS. Prieš akistatą su WorldOne United atrodė, kad SFK Novovileisk turės progą atsitiesti po nesėkmės 10 ture su Alyčiu ir toliau kabintis į pirmą ketvertuką. Tačiau po akistatos Naujosios Vilnios žaidėjams beliko gūžčioti pečiais ir konstatuoti, kad trūko kelių pagrindinių žaidėjų, trūko nusiteikimo, o svarbiausia - trūko užsivedimo kautis iki paskutinio švilpuko.
 
Nors, gal būtent pastarojo dalyko ir netrūko. Tiesa, pirmą kėlinį Novovileisk sužaidė labai prastai ir jau 13 min. atsiliko 1:3. Tačiau antroje rungtynių dalyje Naujosios Vilnios atstovai grįžo į žaidimą ir atkakliai bombardavo WOU įtvirtinimus. Galiausiai 40 min. komandos vartininkas Karolis Jan Makevičius baudos smūgiu rezultatą sušvelnino, o 44 min. Edvin Pavlovskij tiksliu smūgiu galva atstatė pusiausvyrą 3:3.

Išlyginę rezultatą Novovileisk žaidėjai ir toliau drąsiai nešėsi į ataką, net ir tiksint paskutinėms minutėms didelėmis pajėgomis telkėsi prie varžovų vartų - ir faktiškai ant finalinio švilpuko pražiopsojo WOU ekipos kontrataką. Keliais perdavimais WOU išvedė vienas prieš vieną savo tos dienos atakų lyderį Kristianą Tankevič, o pastarasis gražiu smūgiu atnešė savo komandai puikią pergalę.

"Ne rungtynės, o tikras trileris. Gerai susirinkome, puikiai pradėjome, įpusėjus kėliniui jau vedėme 3:1. Po pirmo kėlinio truputį leidome pažaisti ir priešininkams, ir praleidome du įvarčius. Bet šį kartą mes nesubyrėjome, nenuleidome rankų ir paskutinėje savo atakoje įmušėme labai gražų įvartį", - apibendrino rungtynes WOU puolėjas Anton Prokopovič.

Penktą pergalę iškovojusi WorldOne United priartėjo prie pirmojo 7-uko ekipų. Bet ar pavyks perkopti šį barjerą ir įsiveržti į, tarkim, šeštuką? "Mums labiausiai trūksta stabilumo, dažnai būna, kad vienose rungtynėse žaidžia vieni futbolininkai, kitose - kiti. Tai atsispindi ir rezultatuose. Tačiau esame labai kovinga komanda, turime labai gerą kolektyvą, nors ir kalbamės keturiomis kalbomis, bet futbolo aikštėje kalba yra viena. Reikia tik geresnio susižaidimo ir pastovumo. Mes tikrai nenorime tenkintis vidutiniokų vaidmeniu, norime kilti kuo aukščiau ir kovoti dėl aukščiausių vietų. Mes galime gerai žaisti su visais varžovais ir laimėti bet kurias rungtynes", - patikino A. Prokopovič.

BENEFISAS. Žalia Raudona komanda taip pat įrodinėja, kad jos negalima priskirti prie diviziono autsaiderių. Nors žali ir raudoni liepos mėnesį per keturis turus surinko tik 1 tašką, tačiau paskutinėse liepos rungtynėse susitikę su Volcano ekipa nepraleido progos pasipildyti taškų ir įvarčių bagažą.

Pirmame kėlinyje Marius Škadauskas - vienu, o Augustinas Trinkūnas - trimis įvarčiais išvedė  Žalia Raudona ekipą į priekį 4:0. Ir nors antrame kėlinyje įvarčių upeliai išsausėjo, tačiau Žalia Raudona futbolininkų persvara nekėlė abejonių. Nors Volcano į rungtynes surinko net du septynetukus, tačiau kiekybinis pranašumas nepadėjo oranžiniams nutraukti nesėkmių serijos. Savo ruožtu, 46 min. pokerį išpildęs A. Trinkūnas padėjo paskutinį - penktą tašką šiose rungtynėse.

FK Volcano ekipa pirmą ratą baigė su 1 tašku, 20 įmuštų ir 74 praleistais įvarčiais. Pastarasis statistikos rodiklis yra prasčiausias divizione, nors, galimai, tik dėl to, kad MSC du kartus pasirinko saugų techninį pralaimėjimą 0:3 ir tokiu būdu kiek pasigerino savo gynybinę statistiką.

Tuo metu Žalia Raudona kolektyvas po truputį grįžta prie senojo žaidimo modelio, propaguoto 2018-2020 metais. Vis drąsiau aikštėje jaučiasi buvę rezerviniai žaidėjai, vis daugiau iniciatyvos ir atsakomybės imasi ankstesnių sezonų lyderiai. Ir nors tai negarantuoja pergalių susitikus su diviziono lyderiais, tačiau vidutiniokų ir autdsaiderių kontekste ŽR atrodo tikrai solidžiai.

SOLIDŽIAI. Truputėlį nepastebimai FK Vilniečiai susirinko 4 pergalių seriją. Volcano, Riešė, WorldOne United - ir MSC. Paskutinėse pirmo rato rungtynėse Vilniečiai nekartojo klaidų ir su varžovais tvarkėsi ramiai bei užtikrintai. Tiesa, pirmame kėlinyje MSC dar daugmaž laikėsi, bet anksti dėl traumos netekę 9-ojo žaidėjo ir likę 8-iese, Adomo Kripo vadovaujami mėgėjai galiausiai išsikvėpė ir leido varžovams siausti prie savo vartų.

Ir Vilniečiai siautė. Nors dalis kolektyvo į Fanus atvyko iš Panerio stadiono, kur turėjo reikalų Vasaros futbolo lygoje, bet tai jiems anei kiek nesutrukdė. Žaidimas buvo gyvas ir sklandus, progos ir smūgiai liejosi laisvai, ir nors MSC vartininkas Julius Kiveris darė viską ką galėjo, bet 8 kartus kamuolį jam teko ištraukti iš tinklo. 

Kita vertus, gynyboje nesužibėjusi MSC komanda atkakliai ėjo į priekį, ieškojo savo įvarčių - ir du iš jų surado. Tiesa, didelio džiaugsmo tatai nesukėlė, bet ir ypatingo liūdesio nebuvo. Po trumpo aktualijų aptarimo MSC žaidėjai konstatavo, kad liepos mėnesis su visomis atostogomis, traumomis ir nesirinkimais - jau istorija, o rugpjūtį viskas bus kitaip. Ir ta proga išskubėjo vienam-antram gaiviųjų gėrimų bokalui į artimiausią įstaigą.

O Vilniečiams realiai nėra kur skubėti. Antroje pirmo rato dalyje jie padarė viską, kad priartėtų prie prizinių pozicijų - ir dabar juos nuo trečios vietos skiria taškas, o nuo antros - vos 2. Jei antroje čempionato dalyje Vilniečiai pasirinks taškų ir mačuose su lyderiais, jų medalinės ambicijos įgaus labai rimtą atspirties tašką.

VOLAS. Ir pagaliau - centrinė turo dvikova: 2020 m. gamybos auksinis Alytis prieš tų pačių metų sidabrinį VU MIF. Iš karto reikia pasakyti, kad tai buvo puikios futbolo rungtynės. Kovingos, bet korektiškos, kietos, bet ne šiurkščios. Intensyvios, kokybiškos ir gan aukšto lygio. 

O tai, kad Alytis šias rungtynes laimėjo 7:2, tik parodo, kokį įspūdingą pagreitį čempionato eigoje išvystė ši komanda. Ir būtent - komanda, o ne pavieniai lyderiai, yra Alyčio pergalių serijos esmė. Sezoną pradėję tarsi vos iš matymo pažįstamų piliečių būrelis, kelis turus bandę išsiaiškinti kas čia lyderiai, o kas - nematomo fronto pagalbiniai kariai, alytiškiai galiausiai susicementavo, susižaidė - ir dabar yra neabejotinai geriausia B diviziono komanda.

VU MIF kovojo iš visų jėgų, tačiau sulaikyti galingo varžovų volo nesugebėjo. Pirmas pusvalandis dar lyg ir nežadėjo nieko blogo. Nors ir prasileido du įvarčius, tačiau kėlinio pabaigoje VU MIF sugebėjo atsakyti savo rezultatyvia ataka ir po 25 min. atsiliko tik 1:2.

Tačiau antrame kėlinyje išryškėjo ne tik komandinis, bet ir individualus Alyčio žaidėjų pranašumas. Įdomiausia, kad alytiškių gretose nebuvo vieno ar kelių išsiskiriančių žaidėjų, aikštėje pavojų kėlė kiekvienas ir bet kuris, o tai patvirtina ir rungtynių statistika - 7 įvarčius pelnė 7 skirtingi žaidėjai.

Po rungtynių studentai galėjo tik konstatuoti, kad darė viską gerai, tiesiog varžovai tą vakarą buvo geresni. Sunku nesutikti. Juo labiau, kad tai buvo gan akivaizdu.

Šiai nuomonei pritarė ir Alytis. Komandos deleguotas atstovas Lukas Janušonis konstatavo, kad šioje čempionato stadijoje alytiškiai jau pribrendo pergalėms. "Nusistovėjo sudėtis, atsirado susižaidimas, mes vis geriau jaučiamės aikštėje - ir tai atsispindi mūsų rezultatuose. Aišku, būna momentų, kai šiek tiek atsipalaiduojame, bet po to mobilizuojamės, susikaupiame ir laimime. Taip buvo ir šiose rungtynėse. Varžovai atkakliai priešinosi, vyko rimta kova, ypač pirmame kėlinyje. Mes irgi neišvengėme klaidelių, tačiau reikiamu momentu puikiai išnadojome kontratakas, įmušėme kelis įvarčius ir susikūrėme solidžią persvarą", - teigė L. Janušonis.

Aštuonių laimėtų rungtynių seriją ne tik iškėlė Alytį į diviziono viršūnę, bet po 11 turo leido atitrūkti nuo artimiausių persekiotojų - International Vilnius komandos, saugesniu 6 taškų atstumu. Ar auksas jau patiektas ant lėkštutės? 

"Toli gražu ne. Viskas gali labai greitai pasikeisti, štai ir pernai matėme, kaip pačioje sezono pabaigoje ilgai pirmavusi VU MIF komanda pabarstė taškus ir faktiškai įteikė mums savo aukso medalius. Pagaliau, dar tik čempionato pusiaukelė, nereikia užbėgti įvykiams už akių, viską patys pamatysime", - diplomatiškai išsivyniojo Lukas, pridūręs, kad jei visgi Alytis antrą kartą iš eilės finišuos pirmas B divizione, tada jau neabejotinai žengs ir į aukščiausią MFL futbolo lygmenį. 

Bet iki tol dar reikia taip pat sėkmingai (o gal ir dar sėkmingiau) sužaisti antrą divizono ratą.

RIKIUOTĖ. Po pirmojo rato diviziono viršūnėje esantį Alytį ir 11-12 pozicijas užimančas MSC ir Volcano komandas skiria 27 taškai. O štai 2-ą vietą nuo 10-os - tik 11. Iš tiesų, turnyro lentelės viduryje labai ankšta, pasigavus tinkamą bangą galima pakilti kad ir iki pirmo ketvertuko. O galima įklimpti į liūną ir paskęsti turnyro lentelės gelmėse.

                

STATISTIKA. Pirmą ratą komandos užbaigė beveik taip pat rezultatyviai, kaip ir pradėjo - 44 įvarčiai per 6 mačus, arba 7,3 per rungtynes. 1 ture buvo 42, o absoliuti rezultatyvumo viršūnė - 55 įvarčiai 5 ture.

Daugiausiai įvarčių primušė FK Vilniečiai - 8. FK Alytis pelnė 7, Prima Line ir Žalia Raudona - po 5. International Vilnius, Eksperimentas ir WorldOne United sumušė po 4 įvartinius.

Ant 0 įmuštų turą praleido Riešė ir Volcano. Po 2 išspaudė VU MIF ir MSC, 3 - Novovileisk.

Geriausią gynybą parodė "švarius lapus" iš turo išsinešę Prima Line ir Žalia Raudona. Po 2 prasileido Alytis ir Vilniečiai, 3 - WOU.

Prasčiausiai su gynyba vakaras buvo pas MSC - 8 prasileisti. 7 ištraukė VU MIF (sezono antirekordas), po 5 - Volcano ir Riešė (sezono antirekordas). Po 4 - Novovileisk, International Vilnius ir Eksperimentas.

SNAIPERIAI. Turo snaiperiu tapo Žalia Raudona komandos lyderis Augustinas Trinkūnas. Jo sąskaitoja - 4 įvarčiai į Volcano vartus. Paskutinį kartą (po teisybei - tai ir vienintelį lig šiol) pokerį Augustinas MFL varžybose sužaidė 2018 metais, kai 4 kartus nubaudė Barbakaną.
Po 3 įvarčius pelnė Žydrūnas Germanas (Prima Line) ir Ruslan Tamilin (Vilniečiai), po 2 - Audrius Šakauskas (Eksperimentas), Kristian Tankevič (WOU), Edvin Pavlovski (Novovileisk), Tomas Rudzianiec (Vilniečiai). 

Diviziono snaiperių rikiuotės viršūnėje - jau 21 įvartį pramušęs Ž. Germanas. Antras - 12 įvarčių pelnęs K. Tankevič. Net šeši futbolininkai yra pasižymėję po 9 kartus: A. Trinkūnas (Žalia Raudona), Dominykas Vasiliauskas ir Benas Paulėkas (abu Alytis), R. Tamilin (Vilniečiai), Ignas Kunickas (VU MIF) ir Viktor Bartosevič (International Vilnius).

DRAUSMĖ. 11 turas, 6 rungtynės ir tik 1 geltona kortelė. Jos autorius - International Vilnius atstovas Jurij Mežonis.

PROGNOZĖS. Apžvalgininkas pataikė su 4 teisingomis rungtynių baigtimis, o neteisingai savo rungtynes baigė International Vilnius ir Eksperimentas (4:4) bei WorldOne United ir Novovileisk (4:3). 

Su tiksliais rezultatais - niekaip. Tiesa, Vilniečiai buvo teisingame kurse, bet galutinėje išdavoje persistengė ir laimėjo 8:2, o ne 5:2, kaip kad prognozavo Apžvalgininkas.

Vienaip ar kitaip, bet turo santykis - 4:2 Apžvalgininko naudai. Bendras čempionato rezultatas: 43:25. 

TURO RINKTINĖ.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Grija2101109+13
5FK Fortitudo2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
0 1
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: