2021-08-04

B divizionas. 12 turo anonsas

Praėjusį ketvirtadienį baigėsi pirmas diviziono kovų ratas. Šį prasideda antras. Tačiau tvarkaraštis nusprendė nekopijuoti aklai pirmojo rato ir įsimetė random režimą. O pastarasis 12 turui išrinko 7 turo rungtynes.

Ir taip įdomiai gaunasi, kad visose porose susitiks turnyrinės lentelės kaimynai (ar bent jau gan artimi konkurentai) ir tik diviziono lyderis Alytis egzaminuos po praėjusio turo prakutusius FK Eksperimentas futbolininkus.

19.40



FK Alytis (28 taškai) - FK Eksperimentas (11 tšk.) III Fanų ketvirtis

Pirmame rate Alytis su Eksperimentu susitvarkė 5:0. Tuo metu tai buvo ketvirta iš eilės komandos pergalė ir antras sausas laimėjimas. Nūnai pergalių serija išsitiesė iki 8 rungtynių, o per paskutines 6 rungtynes Alytis praleido tik 3 įvarčius. Ir 28 įmušė.

Daug postringauti nėra reikalo. Alyčio komandinio žaidimo mechanizmas dirba sklandžiai ir efektingai. Išsikristalizavo žaidėjų branduolys, visi moka ir gintis, ir pulti, o esant reikalui - žaisti racionaliai, siekti reikiamo rezultato ir jį išlaikyti.

Tiesa, po pralaimėjimo Alyčiui pasikeitė ir Eksperimento komanda. Ji vis atkakliau kimba į atlapus favoritams, pasidžiaugė įvarčių lietumi su autsaideriais, o paskutinis mačas su International Vilnius (nors ir techninė pergalė, bet šiaip jau - lygiosios) parodė, kad Eksperimentas gali atimti taškus ir iš lyderių.

Vis dėlto, šioje sezono stadijoje Alytis yra pranašesnis už visas diviziono komandas. Pusiau juokais, po paskutinės pergalės su VU MIF, alytiškiai užsiminė, kad jų sėkmingą pasirodymą galėtų sustabdyti tik legionieriai - Aivydas Ruškys ir Ramūnas Radavičius. Be abejo, tai labiau bajeris, nei rimtas nuogastavimas, nes dar keli aukšto lygio žaidėjai rotacijoje tikrai nepakenktų. O didžiausias pavojus Alyčio sėkmingai serijai kiltų, jei komandai padėti negalėtų jos varikliukas - Augustas Trinkūnas. Tačiau šį ketvirtadienį tokio pavojaus nėra.

PROGNOZĖ. 5:1.

FK Vilniečiai (21 tšk.) - VU MIF (21 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Komandų susitikimas pirmame rate nestokojo emocijų, atkaklios kovos ir permainingų viražų. O tą kovą 3:2 laimėjo tinkamą taktiką pasirinkę ir kontratakas išnaudoję VU MIF futbolininkai. 

Įdomu, kad po tų rungtynių abi komandos toliau rinkosi tik pergales. Vilniečiai įveikė visus keturis varžovus rezultatu 22:6, o VU MIF laimėjo tris mačus 13:6 ir tik praėjusiame ture užsirovė ant Alyčio - ir patyrė stambiausią sezono nesėkmę 2:7. Pastarasis mačas parodė, kad šioje sezono stadijoje studentams vis dėlto trūksta komandinių resursų, o norint sėkmingai grumtis su lyderiais reikia optimaliausios sudėties.

Nepaisant paskutiniojo VU MIF kluptelėjimo, abi komandos antrą ratą pradeda pagrindinėse pretendentų į medalius linijose. Rezultatų ir žaidimo prasme ant didesnės bangos turėtų skrieti Vilniečiai, tačiau reikia atkreipti dėmesį, kad per pastarąją keturių rungtynių atkarpą jiems tekę varžovai buvo kiek smulkesnio kalibro. Kita vertus, VU MIF, nors ir stabiliai rinkosi taškus, bet turėjo problemėlių dėl sudėties gylio ir kokybės.

Kaip ir pirmame rate, šioje akistatoje galima tikėtis kietos, emocingo, kovingo futbolo. Aną sykį VU MIF pergalę nulėmė brandesnis taktinis žaidimas, kantrybė ir žinojimas, kokiomis priemonėmis galima pasiekti norimą tikslą. Jei Vilniečiai padarė reikiamas išvadas ir sugebės tramdyti savo emocijas bei daugiau dėmesio skirs futbolui - jie įgis svarų argumentą ant revanšo.

PROGNOZĖ. 3:2

20.40



FK Volcano (1 tšk.) - MSC (1 tšk.) III Fanų ketvirtis

Po pirmų 11 rungtynių Volcano ir MSC turi po 1 tašką. Iškovotą tarpusavio rungtynėse. Tada abiem komandom to taško buvo per maža. Tada abiejų komandų atstovai tikino, kad buvo verti visų 3 taškų. Argumentai buvo gan svarūs: Volcano iki 45 min. pirmavo 2:0, o MSC per paskutines 5 minutes užkūrė tokią pirtį aikštė, kad galėjo ne tik palyginti, bet ir persverti. Tačiau viskas baigėsi lygiosiomis 2:2.

Iki pirmų tarpusavio rungtynių abi komandos buvo patyrusios po 6 nesėkmes. Po jų situacija nepasikeitė - pergalių skiltyse ir toliau pūpso nuliai. MSC paskutinius 4 turus pralaimėjo bendru santykiu 3:20, o Volcano - 3:26. Galimai MSC statistika būtų dar kiek prastesnė, jei ne 9 ture patirtas TP, nesusirinkus į rungtynes su SFK Novovileisk.

Sezono tendencijos nieko gero nežada komandoms ir antroje čempionato dalyje. Be abejo, rudenį gali būti visko - kažkas gal praras turnyrinę motyvaciją, nepasiekus tikslų gal nusvirs rankos ir Volcano ar MSC pasigaus vieną-kitą tašką. Tačiau šiuo metu jokių kitokių variantų nėra - vieninteliai taškai kuriuos gali pasigauti šios komandos yra tarpusavio rungtynėse. O čia eilinį kartą nei vieni, nei kiti neturi jokio apčiuopiamo pranašumo.

PROGNOZĖ. 3:3

FK Riešė (18 tšk.) - International Vilnius (22 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Pirmame rate komandų akistata baigėsi gan netikėta Riešės pergale 3:2. Tada International Vilnius buvo diviziono lyderiai, per pirmas 6 rungtynes surinkę 16 taškų ir tikrai nebuvo jokių požymių, kad Riešė gali nutraukti jų sėkmingą žygį. Juo labiau, kad International Vilnius pirmavo 1:0. Bet tada Riešės gynėjas Donatas Dromantas persikvalifikavo į vidurio puolėją, įmušė pats, asistavo antram, o antro kėlinio pradžioje Riešė įmušė ir trečią. Vėliau IV atkakliai puolė, Riešė atkakliai gynėsi. Ir nors vieną išsitraukė, bet daugiau - ne.

Ta pergalė regis turėjo suteikti Riešei antrą kvėpavimą. Bet neilgam. Dėl traumos iš rikiuotės iškrito D.Dromantas, komandą pradėjo kamuoti atostoginis liepos sindromas ir po mačo su IV Riešė tris mačus pralaimėjo sausai ir tik kartą laimėjo 3:2 įveikusi Eksperimentą.

Tačiau nežiba ir International Vilnius. Po mačo su Rieše buvo pralaimėta Novovileisk ekipai 2:5, ir nors po to laimėta prieš Prima Line ir Žalia Raudona, bet labai sunkiai, per negaliu. O praėjusiame ture taip pat sunkiai atstovėtos lygiosios su Eksperimentu dėl MFL nuostatų pažeidimo virto Techniniu pralaimėjimu 0:3.

Akivaizdu, kad abi komandos šioje sezono stadijoje susidūrė su sunkumais - ir kol kas su jais susidoroti nepavyksta. Riešė paskutinėse rungtynėse žaidė be keitimų, IV - su vienu neregistruotu žaidėju. Jei kažkuri komanda sugebės operatyviai išspręsti komplektacijos problemas - įgaus pranašumą. Jei abi ir toliau kamuosis - bus lygių varžovų lygus vargas.

PROGNOZĖ. 1:2

21.40



FC Žalia Raudona (14 tšk.) - WorldOne United (16 tšk.) III Fanų ketvirtis

Praėjusiame ture taip vadinami diviziono vidutiniokai iškovojo svarbias pergales. Tiesa, Žalia Raudona 5:0 susitvarkė su Volcano, o štai WorldOne United - 4:3 išplėšė pergalę iš Novovileisk ekipos. Tačiau abi komandos įrodė, kad nurašyti jų į diviziono nuostolius dar per anksti, o WOU apskritai neslepia noro dar įsikabinti ir į kovą dėl medalių.

Kad tas noras įgautų realesnį pagrindą 12 ture WOU privalo įveikti Žalia Raudona. Pirmame rate jiems tai pavyko padaryti laimėjus 4:3. Tiesa, tada pirmame kėlinyje WOU totaliai dominavo ir pirmavo 4:0. Antrame kėlinyje Žalia Raudona persirikiavo, į gynybą nusileido Darvydas Šernas, į puolimą pakilo visi kiti - ir per antras 25 minutes žali ir raudoni pelnė 3 įvarčius, o galėjo ir daugiau.

Šį ketvirtadienį D. Šerno Fanų ketvirtyje nebus, tačiau paskutinės kelios rungtynės parodė, kad Žalia Raudona be savo profų jaučiasi vis drąsiau ir užtikrinčiau, į avansceną sugrįžo nauji-seni lyderiai ir komandos žaidimo kreivė kyla į viršų. Neabejotinai ant emocinės bangos į viršų kyla ir WOU. Pergalė prieš Novovileisk buvo visiškai pelnyta ir parodė, kad WOU gali ne tik kautis, bet ir laimėti prieš lyderius ar favoritus. 

Tačiau šį kartą mačo favoritais ir lyderiais bus pati WOU. Nors Žalia Raudona, be abejo, su tuo gali ir nesutikti.

PROGNOZĖ. 2:4

Prima Line (22 tšk.) - SFK Novovileisk (18 tšk.)

Kai 7 ture Prima Line 5:0 įveikė SFK Novovileisk ekipa, atrodė, kad tai labiau išimtis nei taisyklė. Tiesą sakant, ir dabar nėra aišku, ar tai buvo atsitiktinumas, ar visgi - dėsningas rezultatas? Faktas, kad abi komandos šį sezoną turi polinkį banguoti. Štai Prima Line po pergalės prieš Novovileisk sugebėjo 3:3 sužaisti su Žalia Raudona, po to pralaimėjo International Vilnius komandai, bet paskutinius du mačus laimėjo bendru santykiu 10:1 prieš MSC ir Riešę.

Novovileisk gi po ano mačo savo stiliumi palaužė International Vilnius 5:2, po to pasiėmė techninę pergalę iš MSC, bet paskutinius du turus pralaimėjo Alyčiui ir WorldOne United bendru rezultatu 4:6.

Visgi, reikia pastebėti, kad nepaisant bangavimo, Novovileisk po nesėkmių visada grįždavo į trasą su keleriopa energija - ir pasiimdavo pergales. Šį kartą motyvacijos Naujosios Vilnios komandai pridės ne tik dviejų pralaimėjimų mini serija, bet ir skaudaus antausio iš tarpusavio mačo prisiminimas. 0:5 - taip sausai ir stambiai Novovileiks šį sezoną dar nebuvo pralaimėję.

Savo ruožtu, Prima Line žadėjo, kad ant 12 turo iš atostogų susirinks optimaliausia komandos sudėtis. Tiesa, tada jie dar manė, kad antrą ratą teks pradėti dvikova su Alyčiu. Tačiau ir Novovileisk gali pateikti ne ką mažiau iššūkių. Aišku, jei Prima Line ir vėl sugebės primesti varžovams sau palankų žaidimą - nuo gynybos su žudančiomis kontromis, jų šansai laimėti išaugs. Bet jei Naujosios Vilnios strategai padarys reikiamas išvadas ir nepaliks erdvių varžovų puolėjams bei patys išnaudos savo progas - jėgų balansas gali reiškmingai pakisti.

PROGNOZĖ. 3:4

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4El Dorado00000000
5FK Eagle Team - Setaltas00000000
6FK Alytis00000000
7FM Vilniaus Vytis00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Dovydas Grėbliūnas Komanda:VU MIF
1 Varžybų:1
Tomas Kaziukevičius Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
1 Varžybų:1
Deividas Maculevičius Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: