2021-10-11

A divizionas. Auksinė kulminacija ir keistas El Dorado finišas

Nuo 2018 metų tris sezonus iš eilės ant sidabrinio A diviziono laiptelio suklupdavusi GREEN TOWN - FK Eagle Team paskutiniame pirmenybių ture eleminavo lemiamų rungtynių prakeiksmą ir įveikusi FK Fortitudo komandą pagaliau iškėlė į dangų čempionų taurę. 

O tuo metu buvę čempionai - El Dorado futbolininkai sezono kaip ir neužbaigė. Tiksliau, užbaigė, bet ne futbolo aikštėje. Tačiau net ir taip keistai užsibaigę ex-čempionai liūdėti preteksto neturėjo, nes už juos jų reikalus pasprendė bronzinė Maracana.

REZULTATAI.

FIESTA. Paskutinio turo pirmoje dalyje šurmuliavo tik FK Dinamika ir SKK Oniksas-TEC ketvirtis, tuo metu antroji aikštelė, kurioje turėjo susieiti El Dorado ir FC IndEx - stovėjo tuščia.

Tačiau Dinamika ir Oniksas-TEC prišurmuliavo už visus abu ketvirčius. Juo labiau, kad šventinę nuotaiką akumuliavo ir Red Bull muzikinis tankas, sudaręs MFL varžybose retokai matytą muzikinio gausmo foną. 

Gal ir dėl to, o gal ir ne, bet ant muzikinio fono žaidusios komandos bendromis pastangomis sukalė net 13 įvarčių ir apskritai rungtyniavo laisvai, be įtampos, taip sakant - ne sau, o žiūrovams. Tiesa, pirmas kėlinys dar buvo kažkiek suvaržytas, nes abi komandos per pirmas 25 minutes pramušė tik 3 įvarčius. Ir tai, trečią - tik 25-ąją minutę. Tačiau antroje rungtynių dalyje įvarčiai liejosi laisvai.

38 min. Dinamika jau pirmavo 5:1, o Oniksas-TEC vartininkas Edvardas Ruskan pavargusiu balsu įkalbinėjo savo komandos draugus pagaliau ryžtis ir prasmūgiuoti į varžovų vartus. Ir galiausiai atsirado drąsuolis, nusprendęs, kad jei reikia - tai reikia. Nuo 38 min. Ignas Griškonis vienas pats pelnė 4 įvarčius ir kelis kartus sumažino Onikso-TEC atsilikimą iki minimumo (4:5, 5:6). 

Bet Dinamikos gretose aną vakarą taip pat buvo rimtas snaiperis. Dviem tiksliais smūgiais rungtynes pradėjęs Darius Jankovskij antro kėlinio pabaigoje pakėlė I. Griškonio mestą pirštinę ir į kiekvieną jo įvartį atsakinėjo savuoju. Taip jie abu ir sumušė 9 įvarčius, o jų asmeninė dvikova tapo viso mačo puošmena. 

PATENKINTAS. Vis tik, D. Jankovskij turėjo daugiau palaikymo, tad pergalę 8:5 pasiekė Dinamika. Po rungtynių komandos vadovas, ir vartininku žaidžiantis gynėjas Sergej Viliavin pasidžiaugė sezono pabaiga ir įvertino patį sezoną. 

"Per du pirmus ratus surinkome 11 taškų (iš tiesų - 13, aut. past.) iš 42 galimų, o per trečią - 16 iš 21. Štai ir visa matematika. Galvoju, kad pagal žaidimą tikrai turėjom papulti į trejetuką, bet likome ketvirti. Dėkoju visiems, tiek varžovams, tiek ir savo komandai, esu žiauriai patenkintas sezonu, o labiausiai - žaidimu. Mes visą sezoną žaidėme 7-8 ir tai ką aikštėje išdarinėjome - absoliuti fantastika. Ir mūsų schema su septyniais žaidėjais buvo gan sėkminga. Aišku, kai kur ji nepasiteisino, kai kur mano apmaudžios klaidos buvo, bet žaisdami be vartininko mes patys daug daugiau progų puolime sukūrėme. Žaidimo atžvilgiu, manau, kad visi kurie supranta, mato, kokią naudą mūsų komandai duoda žaidžiantis vartininkas. O šiaip, patenkinti, kad laimėjome paskutines rungtynes, užėmėm ketvirtą vietą, viskas gerai", - pareiškė ketvirtoje pozicijoje su Dinamika finišavęs S. Viliavin.


PADĖKA. Natūralu, kad galutinėje rikiuotėje šeštą vietą užėmusios Oniksas-TEC ekipos vadovas E. Ruskan paskutiniu sezono akordu nesidžiaugė. "Paskutinis akordas turi būti geras, na, bent jau ne pralošimas. Bet, ką čia slėpti, įvairios traumos ir ligos neleido pasirodyti aikštėje mūsų veteranams, teko mesti į kovą jaunimą, kuris stengėsi, bet varžovų patirtis nugalėjo mūsų jaunystę. Pagal rezultatą buvo smagios rungtynės, daug įvarčių. Antrame kėlinyje kiek mušėme - tiek ir įmušėme. Bet per mažai mušėm. Man asmeniškai smagu, kad sezonas pagaliau pasibaigė. Tas darbas surinkti septintuką žaidžiant per dvi lygas iš tiesų pareikalavo daug jėgų", - pripažino E. Ruskan.


Vertindamas visą sezoną, jis konstatavo, kad jo metu buvo visko. "Buvo ir gerų rungtynių, super gerų įvarčių, rezultatų. Bet mes buvome neprognozuojami, dažnai patys nežinojome, kaip susirinksime. Ir keliose rungtynėse to mums būtent ir trūko - vieno kito žmogaus, geresnės sudėties. Vienu metu mus nuo bronzos skyrė vos keli taškai, kas man asmeniškai tai buvo labai netikėta. Tad galiu tik padėkoti kolektyvui už dar vieną sezoną, organizatoriams, Apžvalgininkui. Smagu, kad spėjome pabaigti sezoną", - pareiškė Oniksas-TEC komandos vadovas.

Išsamiau apie sezoną galite pasiskaityti komandos Facebook paskyroje.

VIRUSASKol Dinamika ir SKK Oniksas-TEC šurmuliavo, El Dorado ir IndEx jau atostogavo. Mačo išvakarėse paaiškėjo, kad niekaip nerimstantis virusas prieš rungtynes prasiėjo per El Dorado stovyklą ir stipriai išretino šios komandos potencialių žaidėjų gretas. Taip stipriai, kad eldoradininkai tiesiog informavo MFL vadovus, jog į paskutines rungtynes nesusirinks. Nors lygos vadovai svarstė, kad tokiu atveju rungtynes galima būtų nukelti į kitą ketvirtadienį, kai finišuos B divizionas, tačiau galiausiai to neprireikė.  

El Dorado ekipai buvo išrašytas techninis pralaimėjimas, IndEx pasiėmė techninę pergalę. Ir tuo sezonas šioms komandoms baigėsi. Septintą vietą galutinėje rikiuotėje užėmusios El Dorado ekipos kapitonas Martynas Rašinskas konstatavo, kad pats pozityviausias sezono akcentas - išlikimas A divzione. 

"Bent jau neiškritome, tai ir yra geriausias mums nutikęs dalykas. Be abejo, reikia pasidaryti išvadas, per uždarymą rimtai pasikalbėti, atšvęsti ir judėti toliau. Rinkti, komplektuoti sudėtį žiemos 7x7 varžyboms ir tą sudėtį paruošti kitų metų sezonui. Šiais metais tokios galimybės neturėjome, gal todėl buvo didelis bangavimas susirinkime, nepavyko išlaikyti stabilios sudėties. Žinoma, reikia vengti traumų. O šiaip, sezonas buvo įdomus, tikrai labai nenuspėjamas. Sveikinimai varžovais - ir iki susitikimų, manau parodysime, kad galime ir geriau",- pažadėjo M. Rašinskas.

NUSIVYLIMAS. Paskutiniame ture iškovota techninė pergalė anaiptol nepakėlė ūpo IndEx ekipos vadovui Olegui Romanovskiui. Didesnę sezono dalį prizininkų trejetuke žengusi komanda trečiame rate pateko į nesėkmių ruožą, išbarstė turėtą pranašumą, ir net paskutinis, kad ir neakivaizdinis, bet laimėjimas prieš El Dorado, reikalų nebepataisė - IndEx finišavo penktoje pozicijoje.

"Jei trumpai - esame nepatenkinti ir sezonu, ir užimta vieta. Manau, kad tikrai galėjome būti treti. Tačiau mus labai neigiamai paveikė lygos sprendimas skirti techninį pralaimėjimą po rungtynių su Maracana. Manau, kad teisingiausia būtų buvę peržaisti rungtynes. Bet lyga nusprendė kitaip. Po tų rungtynių mes, vedini sportinio pykčio įveikėme Fortitudo, bet vėliau paaiškėjo, kad tai buvo paskutinės tos tikrosios IndEx komandos rungtynės, - konstatavo O.Romanovskis.- Atvirai pasakysiu, iki šiol neturiu atsakymo, kodėl mes po tų rungtynių subyrėjome. Juk nebuvome septinti, galėjome kovoti dėl medalių, bet žmonės paprasčiausiai nebesirinko į rungtynes. Likusią sezono dalį žaidėm 7-8, net ir man pačiam teko eiti į aikštę, o tai jau labai blogas ženklas. Pasipylė pralaimėjimai, kai kurie - labai skaudūs. Natūralu, kad tie, kurie žaidė iki sezono galo, yra ne tik pervargę fiziškai ir psichologiškai, bet ir labai nusivylę. Manau, kad mes nenusipelnėme tokios baigties, bet yra kaip yra".

YRA KAIP YRA. Šią tobulą frazę po paskutinių rungtynių pakartojo ir FK Rytas vadovas Oleg Miasniankin. Dėl El Dorado ekipą užklupusių problemų Rytas galėjo pakurti rimtą intrigą, o gal net ir paduoti galvos skausmo MFL vadovams. Tereikėjo įveikti paskutinėse rungtynėse Maracana ekipą - ir tada laukti, tikėtis, stebėti ir protestuoti. Bet viso šito neprireikė. 
Rytas savo rungtynes pralaimėjo 1:3. Ir sezoną užbaigė paskutinėje - aštuntoje pozicijoje. 

O tai, tikėtina, reiškia, kad kitą sezoną rytiečiai žais B divizione. "Sveikinu visus kurie švenčia, o Rytas - padarytas. Nieko tokio, mes pralaimėjom, bet ką galėjome, tą ir padarėme. Gal tik sėkmės kiek pritrūko. Liekame dugne.Liūdna. Tokio sezono dar neturėjome, kad kur nors liktume paskutinėje vietoje. Bet yra kaip yra. Sezonas mums buvo labai sunkus, daug žaidėjų žaidžia skirtinguose turnyruose, neišvengėme ir traumų. Aišku, ne mums vieniems buvo sunku, problemų turėjo visos komandos. Bet kažkas laimėjo, kažkas ne. Toks jau yra futbolas", - konstatavo Ryto vadovas.

Ir pabaigai pridūrė: "jei kitais metais turėsime keltis į B divizioną - tai ten ir žaisime. Ir sieksime sugrįžti į A divizioną."

UŽTVIRTINIMAS. Maracana bronzą užsitikrino 20 ture, bet bronzinį šokį sutrypė tik 21-ame. Nors VFM auklėtiniams pergalė nebuvo būtina, bet jie vis tiek pasistengė laimėti. Tiesa, 37 min. rezultatas vis dar buvo lygus 1:1, tačiau Saulius Legetavičius realizavo 9 metrų baudos smūgį, o 47 min. Ilgar Tanriverdijev pelnė paskutinį sezono įvartį.

Po rungtynių Maracana atstovas ryšiams Artūras Žarnovskis teigė, kad nors bronza jau buvo kišenėse, bet vis tiek  norėjosi užbaigti sezoną pergale, kad paskui niekam nekiltų klausimų ir nereikalingų kalbų. "Visiems norisi išeinant trinktelėti durimis, mes irgi to norėjome. Manau, kad mums pavyko. Ir rezultatą pasiekėme, ir žaidimas buvo gan geras, nekaustė įtampa, buvo šioks toks atsipalaidavimas. Smagi sezono pabaiga. Daug komandų pretendavo į tą trečią vietą, dar likus trims turams nebuvo aišku, kaip tos sraigių lenktynės pasibaigs. Bet mes jas laimėjome ir mums ta bronza yra labai vertinga", - pareiškė A. Žarnovskis.

Apibendrindamas visą sezoną jis sutiko, kad netrūko keistų dalykų. "Sezonas buvo keistas. Viskas lyg ir tvakoje, tik tie pralaimėjimai, kai jie nutikdavo, tai nutikdavo labai skaudžiai. Bet aplošėme rimtus varžovus, davėme gerą kovą. Gerai tas kas gerai baigiasi. Džiaugiamės, kad Maracana kiekvienais metais sugeba dar pakovoti dėl medalių. Skirtumas tik tas, kad dabar laimėjome dar vyresni. Tad augti mums jau nebereikia, turime tik išlaikyti pasiektą lygį ir kovoti dėl prizinių vietų", - pareiškė A. Žarnovskis.

Apie Maracana sezoną skaitykite čia.

FINALAS. Kol Maracana ir Rytas, atokiau nuo visuotinio šurmulio sprendė savo lokalines problemėles, centrinėje turo - o ir viso čempionato dvikovoje susigrūmė lyderiai - GREEN TOWN - FK Eagle Team ir FK Fortitudo. Šviesos, kameros, muzika, ant šlaito susibūrę žiūrovai, arbata ir Red Bull - visa kas bylojo apie rungtynių svarbą. Apie tai bylojo ir du šiam mačui skirti aukšto lygio arbitrai - vilnietis (juk Lentvaris irgi Vilnius) Artiomas Gutovskis ir kaunietis Gediminas Mažeika.

Rungtynės prasidėjo žaibišku Fortitudo išpuoliu ir tiksliu Arno Levonausko smūgiu. 1:0 - ir į viršų pakilo auksinės Fortitudo komandos perspektyvos. Ne kartą tokioje padėtyje buvusi Eagle Team komanda įsikūrė varžovų aikštės pusėje ir ėmėsi metodiškai ieškoti spragų Fortitudo gynyboje. Kelis kartus arti tikslo buvo Tadas Švaikevičius, bet iš esmės Fortitudo gan sėkmingai gynėsi. Iki to momento, kai Fortitudo ekipos žaidėjas Martynas Misevičius visiškai be reikalo nusprendė blokuoti be kamuolio buvusio Luko Vaičiūno judėjimą - ir arbitras A. Gutovskis nedvejodamas pademonstravo jam geltoną stačiakampį. 

Eagle Team tuoj pat pasinaudojo kiekybine persvara ir po sėkmingai išpildytos standartinės padėties Pavel Pelakauskas rezultatą išlygino. Tačiau perlaužti mačo savo naudai Ereliams nepavyko. O 17 min. A. Levonauskas dar kartą pykštelėjo į Eagle Team vartus - ir dar kartą kilstelėjo auksines Fortitudo akcijas.

Jų kursas dar labiau išaugo po to, kai antro kėlinio pradžioje Laurynas Danielius šaltakraujiškai realizavo tarsi iš dangaus nukritusį išėjimą 1 ant 1 su Eagle Team vartininku. Dmitrij Timko komandos neišgelbėjo, o Fortitudo išsiveržė į priekį 3:1.

Tikėtina, kad tuo metu ne vienam šmėkštelėjo mintis, kad Ereliai ir vėl liks prie suskilusios geldos, nes juk Fortitudo šį sezoną ne kartą įrodė, kad gynyboje dirbti moka kantriai, uoliai, o svarbiausia - efektyviai.
Tačiau Eagle Team taip pat ne kartą įrodė, kad moka atrakinti net ir kiečiausius gynybinius užraktus. Tiesa, prireikė beveik dešimties minučių, tačiau galiausiai Paulius Sakalis sugrūdo kamuolį į vartus ir rezultatą sušvelnino 2:3.

LŪŽIS. O dar po kelių minučių nutiko bene svarbiausias auksinių rungtynių nutikimas. 41 min. Marius Linkevičius smūgiavo į vartus, kamuolys po rikošeto skriejo į viršutinį vartų kampą ir, tikėtina, būtų suspurdėjęs tinkle, bet jo kelyje atsirado Fortitudo žaidėjo ranka. Arbitras G. Mažeika buvo negailestingas - 9 metrų baudinys ir raudona kortelė. 
M. Linkevičius baudinį realizavo užtikrintai. 

Lygybė 3:3 buvo palankesnė Eagle Team komandai, nes net ir lygiosios jai garantavo aukso medalius. Tad mažumoje likusi Fortitudo buvo priversta atsisakyti gynybinės taktikos ir atakuoti. Natūraliai tai suteikė daugiau erdvių Eagle Team futbolininkams - ir jie tokios progos nepaleido. Nuo 43 iki 46 min. Aleksandr Lebedev ir P. Pelakauskas sumušė dar tris įvarčius, o paskutinės kelios minutės virto tik formalumu prieš auksinį Eagle Team triumfą.

KARTĖLIS. Kol Eagle Team maudėsi pergalės ir čempionų šlovės spinduliuose, Fortitudo pratinosi su mintimi apie sidabrinį sezoną. Po pernykščio finišo 8-oje vietoje šiemetinė antra - tikrai puikus pasiekimas. Vistik, pasak komandos vadovo Gabrieliaus Butkevičiaus, šioks toks kartėlis liko. 

"Šiek tiek apmaudu, nes pusantro kėlinio diktavome sąlygas, gerai žaidėme, tą rodė ir rezultatas. Puikiai įgyvendinome savo planą, tiesiog viename epizode mus teisėjai nepelnytai griežtai nubaudė. Bet nenoriu skųsti. Sveikinu Eagle Team komandą, ji tikrai puikiai sužaidė. Manau,kad ir mes pasistengėme, suteikėme intrigos, žiūrovams ir sirgaliams turėjo patikti. Dėkoju visai savo komandai, visi puikiai kovojo, to aš iš jų ir laukiau. Nors kiti gal ir nesitikėjo", - smigtelėjo Apžvalgininkui Gabrielius.

Tad gal visgi neblogas buvo sezonas? "Sezonas tikrai geras, net ir paskutines rungtynes sužaidėme neblogai, tiesiog Fortūna buvo ne mūsų pusėje, vienas teisėjas buvo labai jautrus į vieną pusę, bet mes tikrai nieko nekaltiname. Žaisti 10 minučių prieš Eagle Team mažumoje - milžiniškas iššūkis. Pradėjome po to byrėti ir galiausiai subyrėjome. Tačiau vis tiek esame laimingi ir patenkinti. Manau, kad esame širdžių čempionai, viduje tai jaučiame ir tuo tikime", - konstatavo Fortitudo vadovas.

Apie didžiausią proveržį čempionate atlikusios komandos sezoną smagiai brūkštelėjo ir Fortitudo Facebook paskyra.

ČEMPIONAI. Po trijų sidabrinių sezonų čempionų taurę iškovojusios Eagle Team ekipos vadovas Aleksandras Dergačiovas sutiko, kad finalinėse rungtynėse ne viskas buvo gražu ir gera, bet juk svarbiausia - ne kaip pradedi, o kaip baigi. 

"Toli gražu mums ne viskas gavosi aikštėje. Pradėkim nuo to, kad auksiniam turui nesugebėjome surinkti optimaliausios sudėties. Nebuvo pagrindinio vartininko, nebuvo Martyno Rumkio, tad išėjome tokios sudėties, kokią galėjom surinkti. Prieš rungtynes pašnekėjome su vyrais, aptarėme žaidimo planą, išėjome į aikštę - ir bene pirmą minutę praleidome įvartį. Patį paprasčiausią, iš nieko. Kaip šlapiu skuduru per veidą. Bet net ir tokioje pradžioje radome pozityvo. Išlyginome, bet paskui gavome antrą, o antro kėlinio pradžioje - ir trečią. Mintys tuo metu buvo visokios, - pripažino Aleksandras. - Bet mes visi iki vieno tikėjome, kad sugebėsime išsikapstyti, primesti jiems savo žaidimą. Situacija kardinaliai pasikeitė, kai likus 10 minučių jų žaidėjas savo baudos aikštelėje sužaidė ranka. Buvo skirtas baudinys, mes jį realizavome, išlyginome rezultatą, o dar turėjome 10 minučių žaisti daugumoje. Manau, kad tai buvo žaidybinis momentas, kuris perlaužė rungtynes, bet aš negaliu sakyti, kad mes to nenusipelnėme. Nervų buvo labai daug, rungtynės - gan aukšto lygio ir turėjo patikti visiems, nepriklausomai nuo to, kurią komandą jie palaikė."
 

O pabaigai Eagle Team vadovas pažėrė krūvą linkėjimų bei padėkų. "Linkėjimai ir padėka Fortitudo komandai, ji davė labai rimtą kovą, bet mes vis tiek dominavome, nepaisant visų problemų ir iššūkių, su kuriais susidūrėme prieš rungtynes ir jų metu. Noriu padėkoti kiekvienam savo komandos nariui, man jie visi dideli šaunyuoliai, daug paaukoję už šią pergalę. Visi jos nusipelnė, visų indėlis yra svarbus ir reikšmingas. Sezonas irgi  buvo labai įdomus, visos komandos pasitempė, pakėlė čempionato lygį. Norėtųsi ir kitąmet išlaikyti tokį pat formatą, gal pasiūlyti kažkiek pasikeitimų, naujovių. Bet šiaip, esu labai laimingas, tikiuosi, kad mes ir toliau išliksime stabiliausia MFL komanda", - kalbėjo A. Dergačiovas.

Apie Erelių sezoną iš pirmu lūpų:
RIKIUOTĖ. Po 21 turo A diviziono turnyro lentelė išliko lygiai tokia pati kaip kad po 20. Tai yra - absoliučiai niekas nepasikeitė. 



STATISTIKA. Kadangi oficialiai įvyko tik trejos rungtynės, tai bendras įvarčių skaičius ne per dideliausias - iš viso 29. Bet imant vidurkį per vienerias rungtynes - gauname beveik 10. Tiksliau - 9,6.

Turo rezultatyviausia - su 8 įvarčiais Dinamika. 6 įkalė Eagle Team, 5 - SKK Oniksas-TEC.

Po 3 pelnė Maracana ir Fortitudo, vos 1 - Rytas. 

Geriausią gynybą parodė tą vos 1 Ryto prasileidusi Maracana, po 3 traukė Eagle Team ir Rytas.

Dinamika baigė su 5, Fortitudo - su 6, o Oniksas-TEC - su 8 praleistais.

Sezono suvestinėse geriausiu puolimu pasižymėjo 108 sumušę Ereliai, 90 prispardė Dinamika, 85 - Fortitudo. Mažiausiai sėkmės puolime turėjo vos 50 įmušę El Dorado futbolininkai, su 59 sezoną baigė Rytas, 63 įmušė IndEx.

Geriausiai savo vartų saugumu rūpinosi Fortitudo. Su tais 6 praleistais paskutiniame ture iš viso gavosi 53. El Dorado nedaug mušė, bet ir mažai praleido - tik 55 (paskutinis turas prasileistas Techniškai 0:3, tad jo neskaitom). 58 išsitraukė Eagle Team.

Labiausiai kentėjo Dinamikos vartai - praleista 96, bet jei ne techninis su Oniksas-TEC antrame rate, garantuotai būtų 100+. Su 93 praleistais finišavo Oniksas-TEC, 86 pasigavo Rytas. 

SNAIPERIAI. Paskutiniame ture 5 golasais žybtelėjo dinamiškasis Darius Jankovskij, jam draugiją su 4 palaikė Oniksas-TEC atstovas Ignas Griškonis. Justinas Baltrimavičius (Dinamika), Arnas Levonauskas (Fortitudo), Pavel Pelakauskas ir Aleksandras Lebedevas (abu Eagle Team) pasižymėjo po 2 kartus.

Čempionato snaiperių snaiperiu tapo 28 įvarčius per 18 rungtynių pelnęs A.Levonauskas. Sidabrinį ir bronzinį batelius dalinsis po 21 kartą pramušę Tadas Švaikevičius (Eagle Team) ir D. Jankovskij.

DRAUSMĖ. Drausminių nuobaudų turo eigoje susilaukė vienintelis Martynas Misevičius iš Fortitudo. Pirmame rungtynių su Eagle Team kėlinyje - geltonos, o antrame - ir tiesioginės raudonos kortelės. Kuo tai baigėsi Fortitudo komandai - visi puikiai žinome. 

Sezono įskaitoje nedrausmingiausiu tapo I. Griškonis iš Oniksas-TEC ekipos, surinkęs 4 geltonas kortas. Robertas Vrublevskis, Eduardas Tučinskis, Saulius Legetavičius ir Giedrius Viktoravičius su 1 Raudona ir 2 Geltonom užėmė vietas pirmame penketukte.

PROGNOZĖS. Turą iš trijų rungtynių 2:1 laimėjo Apžvalgininkas. Tikslaus rezultato ir vėl nebuvo, o apskritai per visą sezoną pataikyti 3 taškų vertą spėjimą pavyko tik antro rato Eagle Team ir Fortitudo dvikovoje.
Bendras sezono rezultatas: 36 Apžvalgininkas ir 48 - Komandos. Su tuom jas visas ir sveikinam.

O dabar šlovingiausia apžvalgos dalis - žvilgsnis į prieš sezoną Apžvalgininko prognozuotą A diviziono rikiuotę. 

1. GREEN TOWN - FK Eagle team (galutinis rezultatas - 1 vieta)
2. El Dorado (7)
3. FK Rytas (8)
4. FC IndEx (5)
5. Maracana (3)
6. FK Dinamika (4)
7. SKK Oniksas-TEC (6)
8. FK Fortitudo (8)

Stipriausiai prašauta su El Dorado, Ryto ir Fortitudo pozicijomis. Bet jei atvirai, širdį ant rankos padėjus, kas iš jūsų prieš sezoną tikėjosi, kad čempionai ir bronzos laimėtojai iki paskutinio turo kaposis dėl išlikimo divizione, o pernai 8 vietą iš 10-ies užėmusi Fortitudo - dalyvaus auksinės kulminacijos šventėje? Tai va.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: