2021-10-19

B divizionas. Auksinės lygiosios, bronzinės pergalės ir trinktelėjimai durimis

Regis dar taip neseniai Mini futbolo lyga šurmuliavo Fanų aikštyno ketvirčiuose, grūmėsi kovojo ir spardė kamuolį. Ir staiga – finišas. Visos vietos aiškios, visi apdovanojimai apdovanoti, taurės ir medaliai įteikti. Iki visiškai absoliutaus sezono uždarymo liko tik mažmožis – paskutiniojo, 22-o B diviziono turo apžvalga. 

O turas tikrai buvo neeilinis. Ir auksinis FK Alytis bei FK Vilniečiai mačas, ir bronzinė VU MIF bei SFK Novovileisk akistata, ir dar keturios intriguojančios dvikovos vienu metu per visus Fanų ketvirčius. Ir buvo ten visko – įvarčių, emocijų, pergalių ir pralaimėjimų. Tad apie viską – iš eilės.

REZULTATAI.



SOLIDŽIAI. I Fanų ketvirtyje sezoną užbaigė Žalia Raudona ir Riešė. Reikia pasakyti, kad užbaigė skirtingai. Riešė susirinko 9-iese, stengėsi, kovojo, priešinosi, bet pralaimėjo 2:6. O Žalia Raudona į sezono finišą surinko net 17 žaidikų, tame skaičiuje – ir visus keturis Vilnius Football Academy trenerius, katrie tarpe savęs sumušė 4 įvarčius. Tiesą sakant, mušė tik Darvydas Šernas ir Tomas Staniūnas, o po jų pataikymų 31 min. Žalia Raudona pirmavo 4:1. 

Nors Riešės žaidėjas Ivan Simonov savo dviem įvarčiais dar mėgino pakurstyti intrigą, bet Kipras Urbanavičius ir Benediktas Šidlauskas sudėliojo paskutinius du taškus ant galutinio rezultato.

Pirmoje sezono dalyje į pirmą diviziono šešetuką (o gal net ketvertuką) taikiusi Riešė galiausiai finišavo 9-oje pozicijoje. O pirmoje sezono dalyje ambicingai apie medalius, o gal net ir auksą, bylojusi Žalia Raudona užėmė 6 vietą.

Tiesa, šios komandos vadovas Sigitas Stacevičius po rungtynių konstatavo, kad būtent toks ir buvo iškeltas realistinis tikslas prieš sezoną. O apie medalius ir auksą kalbėjo tik MFL čempionate debiutavę VFA treneriai. „Tie vadovai, kurie su komanda jau seniau žaidžia MFL varžybose, prognozavo, kad būsime šešti. Bet šį sezoną komandą papildė nauji treneriai, kurie galvojo, kad bus lengviau ir tikėjosi, kad būsime pirmi. Šiais metais nepavyko, bet manau, kad kitais metais mes galime pasiekti ir jų iškeltus tikslus. Treniruosimės, augsime kartu su jais ir sieksime būti geriausiais“, – pareiškė S. Stacevičius.



TRINKTELĖJIMAS. II Fanų stadiono ketvirtyje šurmuliavo Eksperimentas ir MSC. Turnyrinės lentelės kaimynų akistatoje 4:0 triumfavo MSC. 

„Patys nesitikėjom, kad taip nesėkmingai baigsim sezoną. Bet koks sezonas, tokia ir jo pabaiga. Antrame kėlinyje subyrėjome, prasileidome vieną po kito įvarčius ir nebeturėjome jėgų atsitiesti“, – pripažino Eksperimento vadovas Stasys Kvietkauskas.

Tuo metu po šešių pralaimėjimų serijos pergalę iškovojusios MSC komandos vadovas Adomas Kripas neslėpė, kad padarė tai ko labiausiai norėjo. „Buvome išsikėlę tikslą garbingai užbaigti sezoną, kad nebūtų po rungtynių tų liūdnų nuotaikų. Ir tą tikslą pasiekėme. Susirinkome neįprastai gausiai, turėjome net tris keitimus, pasirodo, to mums labiausiai ir trūko šį sezoną, kad galėtume normaliai žaisti“, – konstatavo A. Kripas.

Sezoną 160 tuščių minučių serija užbaigęs Eksperimentas galutinėje diviziono rikiuotėje užėmė 10 vietą, o MSC – 11-ą.  „Pernai buvome dešimti, šiemet dešimti. Mokykliniais terminais būtų labai geras pažymys, bet futbole – anaiptol. Manau, kad šį sezoną galime įvertinti neigiamu pažymiu. Trūko sėkmės, profesionalumo, susižaidimo. Daug tų trūkumų buvo, net sunku kažką išskirti. Turime padaryti išvadas, kad kitais metais būtų geriau“, – kalbėjo S. Kvietkauskas.

„Tikrai ne kažką. Blogiausias sezonas iš visų buvusių ir jau tikrai – niūriausias. Viduryje sezono netgi buvo minčių viską mesti, bet po truputį lipome, bridome, antroje sezono dalyje pasirinkome šiek tiek taškų, ir nors rugsėjis ir spalis nebuvo mums dosnūs, bet džiaugiuosi, kad sezoną baigėme garbingai, kovodami ir niekam lengvai taškų nedalindami“, – teigė MSC vadovas A. Kripas.

TRINKTELĖJIMAS-2. III Fanų ketvirtyje sezoną dabaigė International Vilnius ir Volcano. Pergalę 10:3 pasiekė International Vilnius, bet įdomiausia tai, kad į šias rungtynes Volcano surinko net 9, o International Vilnius – tik 7 žaidėjus. Beje, pirmas 5 minutes International Vilnius apskritai žaidė penkiese, tačiau tuo pačiu jiems atsakė ir Volcano. 

O kai komandos sugrįžo prie 7 vs 7 formato, pasipylė įvarčiai. Per pirmas 17 minučių International Vilnius įmušė 4, o Volcano – 2 įvarčius. Per paskutines 20 minučių IV pramušė dar 6 kartus, o Volcano atsakė vienu pataikymu.

Sezoną Volcano baigė 12-oje diviziono vietoje, su 1 tašku ir -117 įvarčių balansu. Vis dėlto, nepaisant akivaizdaus meistriškumo ir galimybių skirtumo oranžiniai beveik kiekvienose rungtynėse kovėsi iš visų jėgų ir bent jau puolime smigtelėdavo kiekvienam varžovui.

Tuo metu International Vilnius galutinėje rikiuotėje užėmė 7 vietą. O juk pirmame rate buvo ir keli turai viršūnėje, buvo ir mintys apie medalius. Visgi, anot komandos atstovo Valerijaus Krasockio, tuo ir įdomus mėgėjų futbolas. „Pirmą ratą labai gerai ėjome, buvome pirmoje vietoje. O paskui prasidėjo traumos, atostogos, nesusirinkimai. Kelias rungtynes pralošėme vieno įvarčio skirtumu – ir viskas. Pabyrėjo komanda, nukentėjo ir komandinė dvasia. Bet nieko. Pabaigėme sezoną – ir gerai“, – pareiškė V. Krasockij.

REVANŠAS. IV Fanų ketvirtyje princpingai kapojosi Prima Line ir WorldOne United. Po 25 minučių 3:1 pirmavo WOU, 37 mi. rezultatas buvo lygus 3:3. O 50 min. Prima Line atakų lyderis Žydrūnas Germanas iššovė paskutinį savo sviedinį – ir išplėšė komandai pergalę 4:3.

„Norėjome atsirevanšuoti už pralaimėjimą pirmame rate, tad tokia rungtynių baigtis tikrai džiugina. O dar džiugu, kad po šios pergalės mūsų skaičiavimais sezoną turėtume užbaigti 4-oje pozicijoje. Prieš sezoną komandoje buvo dvi stovyklos – vieni norėjo būti Top 3, kiti sakė, kad ir Top 5 gerai. Tad 4-a vieta yra aukso viduriukas. Realiai medalius laimi tos komandos, kurios susirenka daugiau taškų prieš potencialiai silpnesnias komandas. O mes būtent čia pabarstėme daug taškų, dėl to ir nusipelnėme tik 4-os vietos“, – konstatavo Prima Line atstovas Žilvinas Danilevičius.

Savo ruožtu, skaudžią nesėkmę paskutinėse rungtynėse patyrusi WOU ekipa sezoną užbaigė 8-oje vietoje. „Nors tos vietos nieko nelemia, bet tikrai norėjosi būti aukščiau. Aš asmeniškai norėjau būti pirmame trejetuke, realiai galėjome užsikabinti už pirmo penketuko. Bet nepavyko, – po mačo konstatavo WOU atstovas Anton Prokopovič. – Šiose rungtynėse galėjome laimėti, bet neišnaudojome daugybės progų. O kalbant apie visą sezoną, net ir su geriausiomis diviziono komandomis neblogai kovojome, bet labai šlubavo progų realizacija. Jei daugiau įmuštume, tikrai būtume aukščiau“.

BRONZA. Antroje paskutinio turo dalyje I Fanų ketvirtyje susitiko VU MIF ir SFK Novovileisk ekipos. Prieš rungtynes buvo aišku, kad pergalė ar lygiosios garantuos bronzą VU MIF ekipai, o Novovileisk į bronzos medalius įsikibs tik įveikusi studentus.

Rungtynių pradžia buvo palankesnė SFK ekipa. Jau 2 min. Andrius Kondratovič išvedė Naujosios Vilnios kolektyvą į priekį. Persigrupavę VU MIF futbolininkai 12 ir 14 minutėmis atsakė savo rezultatyviais išpuoliais – ir išsiveržė į priekį 2:1.

Novovileisk į kovą metė Arnoldą Čepkauską – ir pastarasis dviem tiksliais smūgiais per dvi minutes sugrąžino savo komandai minimalią persvarą. Vis dėlto, pirmo kėlinio pabaiga prikausė VU MIF ekipai. 23 min. Raigardas Balužis, o 24 min. – Daniel Šaputko pramušė Novovileisk vartininką ir į pertrauką studentai nuplaukė ant bronzinės bangos.

Antrame kėlinyje Novovileiks metėsi į puolimą, bet VU MIF – ne ta komanda, kurią būtų galima lengvai palaužti. Išlaukę savo momento studentai smeigė penktą įvartį. Ir nors pačioje rungtynių pabaigoje A.Čepkauskas dar spėjo sumažinti Novovileisk atsilikimą iki minimumo, bet paskutinį žodė tarė Vaidotas Jarašius, tiksliu smūgiu padėjęs tašką bronzinėse rungtynėse.

5-oje pozicijoje sezoną užbaigusi Novovileisk ekipa po rungtynių turėjo priekaištų ir savo vartininkui, ir rungtynių arbitrui Andriui Lotužiui, bet galiausiai pasveikino VU MIF su pergale bei pelnyta bronzine trečia vieta! O savo futbolininkams padėkojo už labai gerą sezoną, puikias dvikovas, gražias pergales ir fantastiškus momentus aikštėje.

Su bronza finišavusios VU MIF komandos kapitonas Nedas Suokas džiaugėsi pergale ir šiek tiek paliūdėjo dėl sezono. 

„Paskutinės rungtynės buvo labai sunkios, Novovileisk komanda – labai stiprus varžovas, ir su kiekvienais metais ji vis stiprėja. Kova buvo labai rimta, bet mes sužaidėme bene geriausias savo rungtynes šį sezoną ir pelnytai laimėjome. Aišku, šiek tiek apmaudu, kad po pralaimėjimo 21 ture praradome progą kovoti dėl sidabro. Bet kai neįmuši 5-6 kartus į tuščius vartus – laimėti sudėtinga. Pernai turėjome sidabrą, nors galėjome laimėti auksą, o šiemet likome su bronza, nors tikrai galėjome būti ir aukščiau. Gaila, kad jau trečią sezoną iš eilės kartojame tas pačias klaidas, nedarome išvadų. Belieka tikėsi, kad kitas sezonas šia prasme bus kitoks“, – pareiškė N. Suokas.

AUKSAS. Centrinėje turo, rato ir viso čempionato dvikovoje II Fanų ketvirtyje grūmėsi FK Alytis ir FK Vilniečiai. 2020 m. B diviziono nugalėtojų titulą gynę Alyčio futbolininkai žinojo, kad jiems dar vieną aukso medalių porciją garantuos ir lygiosios, o Vilniečiams auksą atnešti galėjo tik pergalė.

Ir jau 3 min. Vilniečiai pateko į minusą. Kampinis prie Alyčio vartų virto alytiškių kontrataka, kurią tiksliu smūgiu užbaigė Augustas Trinkūnas. Prireikė 14 minučių, kad Vilniečiai pramuštų varžovų gynybą. 17 min. Ernestas Stupak rezultatą išlygino, bet 22 min. A. Trinkūnas vėl persvėrė, o 24 min. Elvinas Bražinskas – padvigubino Alyčio pranašumą.

Tiesa, paskutiniu pirmo kėlinio smūgiu Vilnietis Eimantas Skendelis sumažino atsilikimą iki minimumo ir pakurstė auksinę intrigą. Vis dėlto, norint tą intrigos ugnelę paversti auksine liepsna, Vilniečiams antroje rungtynių dalyje reikėjo dviejų įvarčių. Tuo metu Alyčiui tereikėjo neprasileisti.

Tad toks ir buvo antras kėlinys – Vilniečiai bandė atakuoti, Alytis – gynėsi, o 99 proc. savo atakų pradėdavo tolimais perdavimais link varžovų vartų. Įtampos ir emocijų buvo per akis, o štai toms akims malonaus futbolo – tik trupiniai. Drausmingas ir kompaktiškas Alyčio futbolininkų žaidimas gynyboje nesuteikė rimtesnių progų Vilniečiams, nepavyko jiems išnaudoti ir kiekybinės persvaros, kai 33 minutę geltona kortelė buvo parodyta Ramūnui Radavičiui.

Alyčio gynybinė siena stovėjo iki pat 50-os minutės, ir tik pačioje pabaigoje E. Stupak sugebėjo tą sieną pramušti. Bet surengti dar vienos atakos Vilniečiai nebespėjo, tad lygiosiomis 3:3 pasibaigusiose rungtynėse auksinę pergalę iškovojo Alytis.



KOMENTARAI. Vilniečiai sezoną užbaigė turėdami 15-os nepralaimėtų rungtynių seriją. Bet aukso medaliams to neužteko. Po rungtynių komandos vadovas Tomas Rudzianiec smigtelėjo ir varžovams, kurie, anot jo, neparodė čempioniško žaidimo. „Rungtynės buvo kietos, tačiau žaidimo prasme – negražios. Alytis laimėjo daugiau mikrodvikovų, įmušė kelis keistus įvarčius pirmame kėlinyje, kurie mus šiek tiek palaužė. Bet mes kovojome iki galo, sugebėjome išlyginti, o tada jie pradėjo žaisti kolūkietišką futbolą, spardyti kamuolius bele kur, tai ir baigėme lygiosiomis 3:3. Ką gi, jie čempionai, mes – vicečempionai, nieko čia jau nepadarysi. Jokios pergalių ar nepralaimėtų rungtynių serijos dabar jau nėra svarbios. Manau, kad mes turėjome finišuoti pirmi, nes pagal žaidimą mes demonstravome gražesnį futbolą“, – pareiškė T. Rudzianiec.



Tuo metu antrą sezoną iš eilės B diviziono viršūnėje finišavusio Alyčio vadovas Mykolas Adamavičius dėkojo komandai. „Manau, kad sužaidėme geras rungtynes. Visą laiką reikėjo sunkiai dirbti, arti, kad pasiektume tą mums reikalingą rezultatą. Vilniečiai labai gerai žaidė, buvo gerai pasiruošę mačui, o mes tiesiog stengėmės jiems nenusileisti. Ir nenusileidome. Sezono pabaiga buvo sudėtinga, gerai, kad jo eigoje sukaupėme tokį taškų kraitį, kurio užteko auksiniam finišui. Labai džiaugiuosi už savo komandą, kolektyvą. Dabar reikia atšvęsti, o kitą sezoną bandysime jėgas A divizione“, – pažadėjo M. Adamavičius.


RIKIUOTĖ. Po paskutinio turo diviziono turnyro lentelėje įvyko kelios permainos. Visų pirma, Prima Line iš 5-os vietos pakilo į 4-ą, Novovileisk – iš 4-os į 5-ą. Antra rokiruotė įvyko tarp WorldOne United, Žalia Raudona ir International Vilnius. WOU iš 6-os smuktelėjo į 8-ą, Žalia Raudona iš 7-os pakilo į 6-ą, o IV – iš 8-os į 7-ą.

Ir taip galiausiai susidėliojo galutinis turnyrinis vaizdelis.



STATISTIKA. Paskutinis turas dovanojo 48 įvarčius – lygiai po 8 ant rungtynių. Labiausiai pasistengė 10 įvarčių atmatavusi International Vilnius komanda, po 6 sumušė Žalia Raudona ir VU MIF, po 4 – SFK Novovileisk, Prima Line ir MSC.

Visai nesistengė su 0 turą užbaigęs Eksperimentas, nepersistengė ir 2 įvarčius pelniusi Riešė, po 3 sumušė Volcano, WorldOne United, Vilniečiai ir Alytis.

Geriausią gynybą parodė pirmą (ir paskutinį) kartą rungtynes su 0 praleistų užbaigusi MSC komanda. 2 išsitraukė Žalia Raudona, po 3 – International Vilnius, Prima Line, Vilniečiai ir Alytis.

Daugiausiai kamuolių iš tinklo išsitraukė Volcano vartininkas – net 10. Po 6 traukė Riešė ir Novovileisk, po 4 – VU MIF, Eksperimentas ir WOU.

Rezultatyviausia sezono komanda tapo 109 įvarčius sumušęs Alytis, tik trimis atsiliko Vilniečiai. Prasčiausiai su įvarčiais gavosi pas MSC – 41 įmuštas. Su 44 sezoną baigė Volcano.

Šios dvi komandos pasižymėjo praleistų įvarčių statistikoje: Volcano traukė 161 kamuolį, MSC – 114. Tiesa, atmetus Techninius pralaimėjimus, realiai Volcano prasileido 158, o MSC – 108 įvarčius.

Geriausia gynyba ir vartai buvo pas Vilniečius – tik 45 praleisti. 51 prasileido VU MIF, 53 – Prima Line.

SNAIPERIAI. Paskutiniame ture rezultatyvumu blykstelėjo rezultatyviausių turo komandų atstovai. International Vilnius puolėjas Norbert Kokašvili pelnė 4, o jo komandos draugas Igor Pavliukovič – 3 įvarčius. Hetrtrikais su sezonu atsisveikino ir Darvydas Šernas (Žalia Raudona) bei Arnoldas Čepkauskas (Novovileisk).

Ivan Simonovo (Riešė), Valerij Krasockij (IV), Žydrūnas Germanas ir Žilvinas Danilevičius (abu Prima Line), Raigardas Balužis, Vaidotas Jarašius ir Daniel Šaputko (visi VU MIF), Augustas Trinkūnas (Alytis), Ernest Stupak (Vilniečiai) pasižymėjo po 2 kartus.

Rezultatyviausiu diviziono žaidėju su 36 įvarčiais tapo Ž. Germanas, 27 sumušė Kristian Tankevič (WOU), 19 – Ignas Kunickas iš VU MIF.



DRAUSMĖ. Šešios rungtynės – ir 3 geltonos kortelės. Įspėjimais apsirūpino Benediktas Šidlauskas (Žalia Raudona), bei Alyčio duetas – Edgaras Barysas ir Ramūnas Radavičius.

Drausminės įskaitos nugalėtoju tapo 4 geltonas kortas surinkęs Riešės atstovas Ivan Simonov. Viačeslav Rodevič (Vilniečiai) ir Edgaras Lepichinas (Novovileisk) pasižymėjo 1 Raudona ir 1 Geltona kortelėmis.



PROGNOZĖS. Apžvalgininkas turą užbaigė teisingai nuspėdamas 3 rungtynių baigtis iš 6. Jei Žalia Raudona būtų įmušusi vienu įvarčiu mažiau, o Prima Line – vienu daugiau, tai būtų buvę ir du šimtaprocenčiai pataikymai. Bet nebuvo. 

Galutinis sezono santykis – 89 Apžvalgininkas, 46 – Komandos.

Prieš sezoną prognozuotas komandų finišas susidėliojo ne taip tiksliai. Apžvalgininkas teisingai nuspėjo trijų komandų galutines vietas, pataikė su prizininkais, bet nepataikė su jų išsidėstymu ant prizininkų pakylos, o labiausiai prašovė su Eksperimentu ir Prima Line.

1. Alytis (prognozė – 3 vieta)
2. Vilniečiai (4)
3. VU MIF (1)
4. Prima Line (10)
5. Novovileisk (6)
6. Žalia Raudona (8)
7. International Vilnius (5)
8. WorldOne United (7)
9. Riešė (9)
10. Eksperimentas (2)
11. MSC (11)
12. Volcano (12)

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: