2023-05-25

MFL Taurė. Ketvirtfinalio anonsas

Ketvirtadienį Fanuose aštuonios pajėgiausios MFL Taurės turnyro komandos grumsis dėl kelialapių į finalinį TOP 4-uką. Ištraukus ketvirtfinalio burtus paaiškėjo, kad dvi A diviziono komados egzaminuos varžovus iš B diviziono, o likusias dvi poras sudarys elitinio MFL diviziono nariai.

20 val.



Fanų I ketvirtis

El Dorado-ESFA – FK VU MIF

Kiekviena pora turi savo favoritus ir pretendentus, bet šioje jėgų santykis yra bene ryškiausias. Vienoje aikštės pusėje stos galiojantys MFL čempionai ir Supertaurės savininkai, pakeliui dar spėję prigriebti ir Lietuvos Mažojo futbolo asociacijos taurę, o kitoje – buvę B divizono prizininkai, šiais metais flirtuojantys tai su pretendentų į medalius, tai su šio diviziono vidutiniokų statusu. 

Arba kalbant paprasčiau – El Dorado-ESFA ir VU MIF. 

Eldoradininkai šį sezoną laimėjo visas žaistas rungtynes. Visas. Sezoną pradėjo dviem pergalėmis MFL Supertaurėje, laimėjo visus šešis mačus A divizione, o MFL Taurės aštuntfinalyje 8:2 įveikė buvusius MFL Taurės savininkus Eagle Team-Setaltas ekipą. A, ir dar LMFA Taurės turnyre laimėjo visas 5 rungtynes. Na, bet čia gal ir ne esmė.

VU MIF komanda B divizione startavo dviem laimėjimais, po to patyrė dvi nesėkmes, kartą sužaidė lygiosiomis ir tik paskutinėse rungtynėse vėl prisiminė pergalės skonį. MFL Taurės turnyro aštuntfinalyje Studentai 4:2 palaužė FK Tornado ekipą – pajėgų, bet sezono pradžioje stipriai užbuksavusį varžovą.

Ar pavyks VU MIF futbolininkams nustebinti patį pajėgiausią ir net menkiausių buksavimo požymių nerodantį priešininką? 99,97 proc. – niekaip ne. Tiesa, 2021 metais MFL Supertaurės finalinio ketverto pusfinalyje VU MIF tik 0:2 nusileido El Dorado komandai, bet tai per paskutinius kelis metus (o tiksliau – paskutinius metus) El Dorado taip stipriai susicementavo, kad jų gelžbetonio šarvuose nesimato net menkiausių įtrūkimų.
PROGNOZĖ. 5:1

Fanų II ketvirtis

FK Alytis – FK Dinamika

Kitame ketvirtyje į kovą stos A diviziono komandos: praėjusiame sezone bronzą iškovojusi Dinamika susitiks su ketvirtoje pozicijoje finišavusiu Alyčiu. Tai jau savaime žada nemenką intrigos dozę, o dar įdomiau, kad paskutiniame A diviziono ture Dinamika ir Alytis apturėjo labai karštą tarpusavio akistatą, kurioje neplanuotai, bet pelnytai 7:4 triumfavo alytiškiai.

Tose rungtynėse Alytis pristatė naujausią pretendentą į lyderius – 3 įvarčius pelniusį Povilą Kalimavičių, tačiau Taurės rungtynėse šis II lygoje su Kybartų Sveikata žaidžiantis futbolininkams Alyčiui padėti negalės. O tai reiškia rimtą argumentą Dinamikos revanšui. Be abejo, su sąlyga, kad patys dinamiškieji surinks pajėgiausią (arba optimaliausią) sudėtį. Štai aną ketvirtadienį Dinamikos gretose nebuvo Vitalijaus Zubko, kiek mažiau žaidė Valdemar Voinič, o juos pakeitę Tomas Liaskovskis ir Viktor Skrypnishenko į dinamiškiesiems įprastą kombinacinį žaidimą įsiliejo ne taip sklandžiai. Jei ir šiose rungtynėse Dinamika neturės visų 7 pagrindinių savo žaidėjų, Alytis įgis analogiškai nemenką argumentą siekti antro iš eilės apsilankymo MFL Taurės finalinio ketverto varžybose.

MFL Taurės aštuntfinalyje Dinamika 9:5 nugalėjo FK Riešė ekipą, o Alytis tokiu pat rezultatu įveikė Prima Line. Pernai A divizione Dinamika ir Alytis susitiko tris kartus: pirmą akistatą 10:5 laimėjo ant bangos buvęs alytiškiai, antrą – 5:4 atsiėmė į savo bangą pataikiusi Dinamika, ji laimėjo ir trečią akistatą rezultatu 6:3.

Kadangi Alytis antrą kartą iš eilės su Dinamika susitiks be savo naujausio ginklo, visi koziriai – dinamiškųjų rankose. Jei jie susirinks ir tinkamai nusiteiks kovai – revanšas gali būti patiektas karštas ir aštrus.
PROGNOZĖ. 3:6

21 val.



Fanų I ketvirtis

FK Rytas – SFK Novovileisk

Dar viena A diviziono pora. Tiesa, FK Rytas yra oficialus aukščiausio MFL diviziono autochtonas, prizininkas (bronzinis 2018 ir 2020 m.), MFL Taurės finalininkas (2016-ais) ir netgi laimėtojas (2018-ais). Tuo metu Novovileisk tik šiemet įžengė į A divizioną, o prieš tai kelis metus grūdinosi B divizione, po laiptelį kopė į viršų, pakol pernai užkopė ant sidabrinės pakopos.

MFL Taurės aštuntfinalyje Rytas 6:1 nugalėjo pernykščius Taurės finalininkus – Žalia Raudona kolektyvą, o Naujosios Vilnios futbolininkai 3:2 palaužė B diviziono vidutiniokus – FK Eksperimentas ekipą. Tiesa, į ketvirtfinalį abi komandos keliauja su pozityviu vaibeliu, nes FK Rytas 6-ame A diviziono ture net 9:3 susidorojo su Prima Line, o Novovileisk 5:3 nuveikė Fortitudo – ir iškovojo pirmą pergalę elitiniame MFL čempionate.

Sąlyginai ne taip jau ir seniai komandos matėsi tarpusavyje. Balandžio 27 d. A divizono 4 ture Rytas 6:4 nugalėjo Novovileisk ekipą, bet tose rungtynėse rytiečių pergalė anaiptol nebuvo tokia jau tvirta ir užtikrinta, kaip kad sufleruoja rezultatas. 46 min. po dviejų Novovileisk įvarčių Ryto persvara buvo minimali – 5:4, tačiau paskutinėmis minutėmis nutiko tai, kas šį sezoną tarsi prakeiksmas persekioja Naujosios Vilnios komandą. Vietoje galingo varžovų varų šturmo naujavilniečiai pasigavo geltoną kortelę, liko mažumoje ir galiausiai šeštą kartą traukė kamuolį iš savo vartų tinklo.

Tikėtina, kad pergalė prieš Fortitudo padėjo Novovileisk žaidėjams atgauti pasitikėjimą savimi, o dar vienas laimėjimas Taurės ketvirtfinalyje tą pasitikėjimą stačiai subetonuotų. Tačiau ir Rytas – ne pirštu penimas. Pajutę įvarčių skonį su Prima Line, Ryto futbolininkai neabejotinai pasistengs pratęsti sėkmingą žygį taurėje – ir po penkerių metų sugrįžti į šio turnyro pusfinalį.
PROGNOZĖ. 4:3 

Fanų II ketvirtis

FK Fortitudo – FM Vilniaus Vytis

Ketvirtfinalio etapą užbaigs A diviziono senbuvių FK Fortitudo ir B diviziono antramečių FM Vilniaus Vytis akistata. Iš pirmo žvilgsnio – jėgos nelabai lygios, tačiau tai tikrai ne El Dorado-VU MIF kalibro disbalansas. FM Vilniaus Vytis savo gretose turi ir A divizione žaidusių (pvz.:Tadas Švaikevičius), ir jame laisvai žaisti galinčių futbolininkų (pvz.: Matas Gudaitis, Edvinas Šiukšta). Bėdelė ta, kad Fortitudo yra elementariai geriau subalansuota, visose pozicijose tvirtus mažojo futbolo arimuose ne vieną vagą išvariusius vyrukus turinti, aukščiausio mėgėjiško mini futbolo kovų užgrūdinta komanda. 

2021 metais Fortitudo iškovojo sidabrą A divizione, o pernai MFL Taurės turnyre suklupo tik pusfinalyje, kai po labai kietos ir atkaklios kovos 1:2 nusileido Žalia Raudona kolektyvui. FM Vilniaus Vytis, savo ruožtu, tik pernai įkėlė koją į MFL aikštynus, Taurės turnyre sudalyvauti nespėjo, tačiau B divizione pademonstravo neprastą futbolą ir iškovojo bronzos medalius.

Šiais metais Vyčiai sezoną pradėjo stipriai girgždėdami, divizione startavo trimis pralaimėjimas, tik 4-ame ture iškovojo pirmą sezono pergalę, po to MFL Taurės aštuntfinalyje nebevargo 3:1 palaužė WorldOne United, bet sulig tuo komanda pagaliau pramušėm atsisuko įvarčių kranelis, o su juo susruveno ir pergalių srovelė. Paskutinius du turus Vyčiai laimėjo bendru santykiu 14:6, o pagrindinis komandos snaiperis M. Gudaitis sukalė net 8 įvarčius.

Fortitudo Taurės aštuntfinalyje net 11:2 sudaužė vienus iš B diviziono favoritų – FK Grija ekipą. Po to, pavyzdinėse aršiame mūšyje 1:0 įveikė Eagle Team-Setaltas komandą, tačiau praėjusį ketvirtadienį gavo sprigtą nuo SFK Novovileisk (3:5). Labai gali būti, kad būtent pastarasis sprigtas privers fortitudininkus permąstyti savo žaidimą ir kiek rimčiau atsinešti į jų kelyje link antrojo F4 iš eilės stovinčius B diviziono prizininkus. 

Kita vertus, net jei atsinešimas ir nebus maksimaliai super-duper pats pačiausias, fortitudininkai vis tiek yra truputį per geri varžovai FM Vilniaus Vyčiui. Nebent Tadas Švaikevičius ir Matas Gudaitis rungtynėms įsijungtų Žvėries modą. Tada gal ir būtų intrigos. Bet tik gal.
PROGNOZĖ. 5:2

INFO. MFL Taurės turnyro finalinis TOP 4 etapas vyks birželio 17 d. (šeštadienį). 

MFL Taurės nugalėtojui atiteks ne tik Taurė, bet ir vardinis kvietimas į 2024 m. Lietuvos mažojo futbolo taurės turnyrą.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1WorldOne United00000000
2FK Eagle Team - Setaltas00000000
3SFK Novovileisk00000000
4VRFM00000000
5FK Riešė00000000
6El Dorado00000000
7FK Fortitudo00000000
8FM Vilniaus Vytis00000000
9MSC00000000
10FK Eksperimentas00000000
11FK Dinamika00000000
12FK Rytas00000000
13FK Tornado00000000
14VU MIF00000000
15FK Alytis00000000
16Prima Line00000000
17FK Grija00000000
18FC Žalia Raudona00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
10 Varžybų:4
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
7 Varžybų:4
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
5 Varžybų:3
Artur Juchno Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Matas Gudaitis Komanda:FM Vilniaus Vytis
4 Varžybų:2
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
4 Varžybų:3
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
4 Varžybų:2
Karolis Leonavičius Komanda:FK Riešė
3 Varžybų:1
Ugnius Vainevičius Komanda:FK Alytis
3 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Ihor Polovenchenkov Komanda:FK Dinamika
0 1
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
0 1
Giedrus Šablinskas Komanda:El Dorado
0 1
Ugnius Vainevičius Komanda:FK Alytis
0 1
Domantas Bitaitis Komanda:FK Grija
0 1
Rimas Ramonas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Edas Lakavičius Komanda:VU MIF
0 1
Gustas Gutkovas Komanda:MSC
0 1
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Robert Šuškevič Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: