2023-03-30

MFL sezono startas: Supertaurė-2023

Trečius metus iš eilės Mini futbolo lygos (MFL) sezono pradžią žymės keturių pajėgiausių A ir B divizionų komandų kovos dėl Supertaurės. 

Pirmąjį balandžio šeštadienį dėl pirmojo MFL sezono trofėjaus grumsis 2022 metų MFL čempionai El Dorado, vicečempionai FK Eagle Team, auksinė B diviziono komanda Prima Line ir antrą vietą divizione užėmę SFK Novovileisk.

FORMATAS

Nuo 2017 metų dėl Supertaurės kovodavo MFL A diviziono nugalėtojai ir MFL Taurės turnyro laimėtojai. Tačiau 2021 metais išbandytas Final-4 formatas pateisino lūkesčius ir išsikovojo savo vietą po MFL saule. Pagal Supertaurės varžybų nuostatus pusfinalyje A diviziono nugalėtojai žaidžia su B divizione antrą vietą užėmusia komanda, o A diviziono vicečempionai egzaminuoja B diviziono auksinę komandą. 

Abiejų rungtynių nugalėtojai susitiks finale, po kurio ir paaiškės pirmojo MFL sezono trofėjaus savininkai.

ISTORIJA

Pirmą kartą Supertaurės turnyras buvo surengtas 2017 metais. Taip vadinamame MFL El Clasico mūšyje susitiko Eagle Team ir El Dorado. Tąsyk pergalę 2:0 iškovojo ir trofėjų į savo rankas paėmė Erelių komanda. 

2018 metais Eagle Team kolektyvas apgynė Supertaurės laimėtojų titulą 4:1 įveikęs SKK Oniksą.

2019 metais Supertaurę į viršų pagaliau iškėlė El Dorado. Fantastišką pergalių seriją pradėjusi komanda 7:6 įveikė FK Rytas ekipą. 

2020 metais El Dorado vienerių rungtynių Supertaurėje 11:2 pervažiavo per FK Barbakanas ekipą ir antrą kartą iškovojo garbingą trofėjų.

2021 metais Supertaurė sugrįžo pas Eagle Team. Pusfinalyje Ereliai 8:3 įveikė tuometinius B diviziono nugalėtojus FK Alytis futbolininkus, o El Dorado 2:0 nugalėjo sidabrinius VU MIF studentus. Finalinėje ir klasikinėje A diviziono grandų akistatoje Eagle Team 3:2 palaužė El Dorado ir trečią kartą per savo istoriją kėlė į viršų MFL Supertaurę.


Visgi pernai Supertaurė išsprūdo iš Erelių rankų ir nukeliavo ant FK Alytis trofėjų lentynos. Čempioniška Eagle Team ekipa pusfinalyje 4:1 nugalėjo B diviziono sidabro medalininkus Vilniečius, o alytiškiai po bulitų serijos 2:1 palaužė vicečempionus FK Fortitudo futbolininkus. Finale buvusio Erelių žaidėjo Pauliaus Sakalio vedami Alyčio futbolininkai 3:2 įveikė Eagle Team – ir pateikė didžiausią staigmeną per visą Supertaurės istoriją. 

Ar šiemet bus dar viena staigmena, o gal po metų pertraukos finale išvysime klasikinį MFL grandų mūšį? Sužinosime jau šį šeštadienį, Fanų stadione.

Prieš Supertaurės kovas tradiciškai pakalbinome ir komandų vadovus: apie pasirengimą, nusiteikimą ir, kas be ko – tikslus.

KOMENTARAI

FK El Dorado vadovas Martynas Rašinskas

Prieš Supertaurę pasitikrinome komandinius ryšius draugiškose rungtynėse su AFK. Tiesa, žaidėme 9 prieš 9 per pusę aikštės, bet vis tiek buvo įdomu ir naudinga. Komandinio pasiregimo sezonui nebuvo, visi ruošėmės pagal individualius planus, stiprinomės, auginome kovinių raumenų masę. 

Didelių pokyčių komandos sudėtyje nėra. Gaila, bet po traumos dar neturėsime Aurimo Jakaičio ir į Mažeikius išvykusio Deivido Gineičio, bet jų vietoje turėtume pamatyti kelis naujus žaidėjus, kuriuos jau patikrinome žiemą vykusiose SFL 7x7 varžybose, o taip pat ir ilgametį FK Rytas atstovą Kasparą Naskauską. O šiaip, didžioji dalis kontraktų pratęsta, tik dar laukiame po Lietuvos futsal čempionato prie komandos prisijungiančio Deivido Reimario.

Neabejoju, kad šeštadienį susirinksime gausiai, tikrai ne su vienu keitimu. Kadangi šis sezonas El Dorado komandai yra dešimtas MFL čempionatuose, tad būtume nieko prieš jį pradėti pergalinga gaida. Jei neklystu, paskutinį kartą Supertaurę į viršų kėlėme 2020-ais, tad jubiliejinio sezono startas iškovojus šį trofėjų būtų gera įžanga į sezoną. O šiaip, tai laimės tie kurie ilgiau išbus stadione, nepriklausomai nuo užimtos vietos Supertaurėje. Ir čia mes nusiteikę labai rimtai.

FK Eagle Team vadovas Aleksandr Dergačiov

Laikėmės ilgametės tradicijos ir niekaip nesiruošėme Supertaurei. Žiemą visi žaidėme  išsibarstę po skirtingas komandas, tiesa, kiek didesne koncentracija Erelių žaidžia VRFS futsal pirmenybėse Setalto komandoje, taip pat antrus metus iš eilės judėjo ir SFL 7x7 žiemos pirmenybėse.

Kalbant apie sudėtį, tai yra tam tikrų pokyčių, turime netekčių, bet taip pat bus ir naujokų. Apie konkrečias permainas kalbėti dar anksti, nes komplektacija dar nebaigta, bet faktas, kad šį sezoną Eagle Team gretose neišvysime Tado Švaikevičiaus.

Supertaurę esame laimėję tris kartus, tačiau tikrai šio trofėjaus nesureikšminame. Realiai tai mažiausią reikšmę turintis trofėjus. MFL taurė atveria kelią nugalėtojams į Lietuvos Mažojo futbolo taurės turnyrą, MFL čempionatas – prestižo reikalas, o Supertaurė – pirmasis sezono pasispardymas. 

Aišku, laimėti visada smagiau, nei tik pasispardyti, to mes ir sieksim. Bet favoritais savęs nelaikome, nes turime tam tikrų sunkumų su susirinkimu, o bene didžiausias X faktorius – pirmos rungtynės. Mes nežinome, ko galime laukti iš savęs, juo labiau nežinome, ko laukti iš varžovų. Tad tikimės gero laiko kartu, o visą kitą pamatysime šeštadienį.

FK Prima line atstovas Žilvinas Danilevičius

Galima sakyti, kad ruošdamiesi MFL sezono startui sužaidėme kelias draugiškas rungtynes, bet iš tiesų rimto pasirengimo nebuvo, nes net ir draugiškoms rungtynėms nepavyko surinkti pajėgiausios sudėties. Tad Supertaurė mums yra bene vienintelė proga pasitikrinti savo galimybes prieš debiutą A divizione. Aišku, tai nereiškia, kad planuojame tik dalyvauti, kausimės dėl pergalės, o laimes stipriausi.

Mūsų privalumas, kad komandos sudėtis išliko beveik tokia pat, kaip ir pernai. Turime kelis praradimus, taip pat ir kelis papildymus, o didžiausias klaustukas pakibęs virš rezultatyviausio mūsų komandos žaidėjo Žydrūno Germano. Jis šiais metais išmėgins jėgas Antroje lygoje žaisiančioje FKS Ukmergė komandoje, tad šiuo metu neaišku, ar galės reguliariai dalyvauti MFL kovose. 

SFK Novovileisk atstovas Arnoldas Čepkauskas

Kažkaip specialiai Supertaurės rungtynėmis nesiruošėme. Tiesa, vienerias kontrolines rungtynes sužaidėme, bet tai ir visas pasiruošimas. Be abejo, žiemą palaikėme sportinę formą, kažkas žaidė salės futbolą, dalyvavo SFL 7x7 žiemos pirmenybėse. Kadangi žaidėme skirtingose komandose, natūralu, kad susirinkus MFL pirmenybėse gali trūkti susižaidimo, bet šį trūkumą tikimės kompensuoti tvirta kova ir noru laimėti. 

Kalbant apie tikslus, manau, būtų keista, jei Supertaurėje dalyvaujanti komanda nesitikėtų jos laimėti, taigi tikslai kaip ir aiškūs. 

Džiugu, kad pavyko išlaikyti prenykštį komandos branduolį, žaidėjus, su kuriais pakilome į A divizioną. Bus ir keletas naujų veidų MFL pirmenybėse, vienas jų – puikiai mėgėjų futbole žinomas Radoslav Rusecki, iš kurio mes tikimės įvarčių gausos.

VAR

Supertaurės finalinės rungtynės bus filmuojamos ir transliuojamos LIVE MFL Youtube kanale, o jų metu pirmą kartą Lietuvos mažojo futbolo istorijoje bus išbandyta VAR sistema. Be abejo, tai nebus didžiojo futbolo VAR analogas, bet komandos turės galimybę pasinaudoti „Iššūkio“ taisykle ir paprašyti teisėjo peržiūrėti tam tikrą epizodą TV ekrane.

MFL Supertaurė-2023

Balandžio 1 d.
16 val. Pusfinalis I Fanų ketvirtis
El Dorado – SFK Novovileisk 

16 val. Pusfinalis II Fanų ketvirtis
GREEN TOWN-FK Eagle Team – Prima Line

17 val. FINALAS

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona00000000
2FK Grija00000000
3FK Eagle Team - Setaltas00000000
4El Dorado00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
FotoInformacija
Artur Juchno Komanda:El Dorado
5 Varžybų:2
Svajūnas Čyžas Komanda:FK Grija
3 Varžybų:2
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
3 Varžybų:2
Ignas Raštutis Komanda:El Dorado
3 Varžybų:2
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Utku Boyra Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Kasparas Naskauskas Komanda:El Dorado
2 Varžybų:2
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
2 Varžybų:2
Arnas Valvonis Komanda:FK Grija
1 Varžybų:2
Tomas Tubutis® Komanda:El Dorado
1 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
FotoInformacija
Karolis Ingaunis Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: