2022-04-01

MFL sezono startas: „ARIMEX“ Supertaurė-2022

Antrus metus iš eilės Mini futbolo lygos (MFL) sezono pradžią žymės keturių pajėgiausių A ir B divizionų komandų kovos dėl „ARIMEX“ Supertaurės. Šį šeštadienį dėl pirmojo MFL sezono trofėjaus grumsis MFL čempionai FK Eagle Team, vicečempionai FK Fortitudo, auksinė B diviziono komanda FK Alytis ir antrą vietą divizione užėmę FK Vilniečiai.

FORMATAS

Nuo 2017 metų dėl Supertaurės kovodavo MFL A diviziono nugalėtojai ir MFL Taurės turnyro laimėtojai. Tačiau 2021 metais išbandytas Final-4 formatas pateisino lūkesčius ir išsikovojo savo vietą po MFL saule. Pagal Supertaurės varžybų nuostatus pusfinalyje A diviziono nugalėtojai žaidžia su B divizione antrą vietą užėmusia komanda, o A diviziono vicečempionai egzaminuoja B diviziono auksinę komandą. 

Abiejų rungtynių nugalėtojai susitiks finale, po kurio ir paaiškės pirmojo MFL sezono trofėjaus savininkai.

ISTORIJA

Pirmą kartą Supertaurės turnyras buvo surengtas 2017 metais. Taip vadinamame MFL El Clasico mūšyje susitiko Eagle team ir El Dorado. Pergalę 2:0 iškovojo ir trofėjų į savo rankas paėmė Erelių komanda. 

2018 metais Eagle team kolektyvas apgynė Supertaurės laimėtojų titulą 4:1 įveikęs SKK Oniksą.

2019 metais Supertaurę į viršų pagaliau iškėlė El Dorado. Fantastišką pergalių seriją pradėjusi komanda 7:6 įveikė FK Rytas ekipą. 

2020 metais El Dorado vienerių rungtynių Supertaurėje 11:2 pervažiavo per FK Barbakanas ekipą ir antrą kartą iškovojo garbingą trofėjų.

Pernai Supertaurė po dviejų metų pertraukos sugrįžo pas Eagle Team. Pusfinalyje Ereliai 8:3 įveikė B diviziono nugalėtojus FK Alytis, o El Dorado 2:0 nugalėjo sidabrinius VU MIF studentus. Finale įvykusioje klasikinėje A diviziono grandų akistatoje Eagle Team 3:2 palaužė El Dorado ir trečią kartą per savo istoriją kėlė į viršų MFL Supertaurę.

Ar bus ir ketvirtas? Tai paaiškės jau šeštadienį, Fanų stadione.
O prieš „ARIMEX“ Supertaurės kovas pakalbinome ir komandų vadovus: apie pasirengimą, nusiteikimą ir tikslus.

KOMENTARAI

FK Eagle Team vadovas Aleksandr Dergačiov

Šią žiemą Eagle Team išbandė jėgas SFL 7x7 pirmenybėse, taip pat dalis žaidėjų rungtyniavo VRFS Futsal čempionate FK Setaltas gretose. Tačiau visgi tai nebuvo MFL kalibro Eagle Team komandos, tad galiu užtikrinti, kad mes iki šiol dar nei karto nebuvome susirinkę pilna sudėtimi, neturėjome nei bendrų treniruočių, nei, juo labiau, kokių nors rungtynių.

Kadangi esame MFL Supertaurės laimėtojai ir saugotojai, jaučiame tam tikrą atsakomybę ir sieksime apginti šį titulą. Bet tikrai negaliu garantuoti, kad taip ir bus. Visgi daug kas priklauso nuo varžovų, nuo jų pasirengimo ir nusiteikimo, taip pat neaišku, kaip seksims mums patiems, nes nors mes ir išsaugojome pagrindinių žaidėjų branduolį, tačiau turime ir naujokų, kuriems Supertaurės mačai taps pirma pažintimi su Eagle Team.

Bendrai vertinant Supertaurės dalyvius, manau, kad rimčiausia kova turėtų būti su Fortitudo. Bet nenurašau ir B diviziono prizininkų - Alyčio ir Vilniečių. Reziumuojant, tikrai norime laimėti Supertaurę, tačiau čia garantijų nėra, laimės ta komanda, kuri šeštadienį bus stipriausia.  

FK Fortitudo vadovas Gabrielius Butkevičius

Po paskutinių MFL rungtynių komanda dar nebuvo susirinkusi į vieną vietą, tad galima drąsiai sakyti, kad niekaip nesiruošėme Supertaurės rungtynėms. Be abejo, futbolininkai žiemą žaidė kitose komandose, dalyvavo įvairiose varžybose, treniravosi individualiai ir pan. Tačiau kažkokių komandinių treniruočių neturėjome. 

Kita vertus, pokyčių sudėtyje taip pat nenusimato, tad šeštadienį žais tie patys Fortitudo nariai, kurie praėjusiame sezone padėjo komandai iškovoti pirmuosius istorijoje MFL sidabro medalius. Neabejoju, kad šeštadienį jie padės iškovoti ir pirmąją MFL Supertaurę! 

FK Alytis vadovas Mykolas Adamavičius

Kadangi dar pernai pasakėme, kad laimėję B divizioną kelsimės į A lygmenį, tai ir pasirengimas šiam sezonui buvo šiek tiek rimtesnis. Visą žiemą stengėmės bent kartą per savaitę suburti Alyčio žaidėjus į bendrą pajudėjimą, o nuo kovo treniruojamės du kartus per savaitę. Be abejo, dėl žaidėjus kamavusių ligų ir traumų iki šiol dar nei karto nepavyko į treniruotę surinkti visos komandos, tačiau kas galėjo – tie treniravosi ir ruošėsi.

Visgi noriu pastebėti, kad ruošėmės mes ne Supertaurės mačams, o MFL sezonui. Tad tikrai nesisvaidysiu skambiais pareiškimais, esą ateinam būtinai iškovoti Supertaurę. Mūsų tikslas – kokybiškas pasirodymas MFL A divizione, į Supertaurę mes nesikoncentruojame. Be to, neaišku, ar pavyks šeštadienį surinkti pajėgiausią sudėtį, kaip minėjau, turim ir traumuotų, ir sergančių. Be abejo, stengsimės, kovosime, o kaip seksis – matysim aikštėje.

FK Vilniečiai vadovas Tomas Rudzianiec

Kažkokio komandinio pasiruošimo nebuvo, kiekvienas treniravosi savo nuožiūra, kažkas žaidė SFL 7x7 varžybose, kažkas – VRFS futsal pirmenybėse ir panašiai. Tiesą sakant, Supertaurės rungtynės bus pirmas kartas, kai mes vėl susirinksime į aikštę po MFL B diviziono auksinių rungtynių. 

Tikėtina, kad komandoje bus nemažai naujų veidų, nes po praėjusio sezono su kai kuriais žaidėjais teko atsisveikinti, juos pakeis naujokai, tad galima sakyti, kad mums visiems Supertaurės pusfinalio mačas su Eagle Team bus tarsi nauja pažintis. Tikiuos, kad tai bus labai geras sparingas, nes susitiksime su neabejotinai stipriausia MFL komanda, kuri ir žiemą žaidė kartu, dalyvavo futsal čempionate, tad tikrai bus labai kietas riešutas. O mums tai bus savotiška treniruotė, po kurios galėsime geriau įsivaizduoti savo pajėgumą ir galimybes.

MFL „ARIMEX“ Supertaurė-2022

14 val. Pusfinalis I Fanų ketvirtis

GREEN TOWN-FK Eagle Team – FK Vilniečiai 

14 val. Pusfinalis II Fanų ketvirtis

FK Fortitudo – FK Alytis 

15 val. FINALAS

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Eagle Team - Setaltas00000000
2El Dorado00000000
3SFK Novovileisk00000000
4Prima Line00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
FotoInformacija
Vladislavas Ravdanovičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
4 Varžybų:2
Artur Juchno Komanda:El Dorado
3 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
3 Varžybų:2
Nikita Juščenko Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
1 Varžybų:2
Robertas Vrublevskis Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
1 Varžybų:2
Deividas Linauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
1 Varžybų:2
Radoslav Rusecki Komanda:SFK Novovileisk
1 Varžybų:1
Vaidas Lileika Komanda:Prima Line
1 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
1 Varžybų:2
Arsenij Buinickij Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
1 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
FotoInformacija
Radoslav Rusecki Komanda:SFK Novovileisk
0 1
Rafal Rusecki Komanda:SFK Novovileisk
0 1
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: