2023-10-25

A divizionas. 21 turo anonsas

Paskutiniame ture bus atsakyta į paskutinius kelis likusius klausimus. Tarkim, ar Eagle Team-Setaltas suteiks šansą Dinamikai pakovoti dėl sidabro? Ar Alytis susigrąžins ketvirtą vietą? Ar čempionai pagerins savo per sezoną surinktų taškų rekordą? Viena vertus, klausimai nelabai esminiai. Kita vertus, gerai, kad apskritai jų yra.

20 val.



Fanų I ketvirtis

FK Rytas (21 taškas)  – FK Eagle Team–Setaltas (40 tšk.)

Situacija prieš paskutines rungtynes yra elementari. Nepriklausomai nuo šių rungtynių baigties Rytas sezoną užbaigs 6-oje pozicijoje. Tuo metu Eagle Team-Setaltas laimėjimu užsitikrintų sau sidabro medalius. Aišku, net ir pralaimėjimas ir lygiosios tų medalių iš Erelių dar neatimtų, nes paskutinėje turo dalyje jiems padėti galėtų El Dorado, tačiau labai tikėtina, kad Eagle Team norėtų sidabrą pasiimti savo rankomis, idant po to galėtų ramiai pasėdėti su gaiviaisiais gėrimais ir be įtampos pasigrožėti El Dorado ir Dinamikos dvikova.

Tarpusavio susitikimų statistika nieko blogo Ereliams nežada. Nuo 2017 m. A divizione komandos matėsi 16 kartų ir net 13 tokių pasimatymų baigėsi Eagle Team pergalėmis. Paskutinį sykį Rytas savo varžovus baudė 2021 m. liepos 8 d., kai kiek netikėtai ėmė ir laimėjo 1:0. Bet Eagle Team vis tiek tais metais pasipuošė MFL auksu, o Rytas finišavo 8-oje vietoje. Be to, po anos nesėkmės Ereliai prieš Rytą laimėjo 6 kartus iš eilės, o dar viena pergalė ne tik pratęstų seriją, bet ir leistų gražia gaida užbaigti antrą iš eilės sidabrinį sezoną.

Šiais metais Eagle Team pirmame rate 6:1 įveikė Rytą, o antrame laimėjo 8:4. Tiesa, reikia pastebėti, kad paskutinioji akistata nutiko net birželio 15 dieną, tad po keturių mėnesių tie buvę rezultatai nelabai groja. Svarbesnis indikatorius – paskutinių kelių A diviziono rungtynių skaičiai. O jie rodo, kad Rytas per paskutines penkerias rungtynes patyrė 4 nesėkmes ir tik kartą laimėjo (6:3 prieš Novovileisk). Tuo metu Ereliai per analogišką atkarpą iškovojo 3 pergales ir patyrė nesėkmes su El Dorado (2:6) ir Dinamika (2:4). 

Praėjusį ketvirtadienį Rytas po atkaklios kovos 2:3 nusileido Prima Line ekipai, tuo metu Eagle Team net 10:5 susidorojo su Alyčiu. Pridėkim skirtingą motyvacijos lygį bei tikslus ir klausimų dėl šio mačo baigties nebelieka.
PROGNOZĖ. 2:5

Fanų II ketvirtis

SFK Novovilesk (16 tšk.) – FK Alytis (24 taškai)

Per praėjusią savaitę Novovileisk išgyveno ir juodą, ir baltą savo MFL istorijos etapus. Praėjusį ketvirtadienį Naujosios Vilnios komanda net 0:17 nusileido El Dorado ekipai ir patyrė skausmingiausią sutriuškinimą ne tik šį sezoną, bet ir apskritai. Tačiau antradienį vykusiose atidėtose 14 turo rungtynėse Novovileisk 6:5 įveikė Prima Line – ir užsitikrino A divizione 7 vietą.

Alytis taip pat turi garantuotą 5-ą vietą, bet palankiai sukritus Fortitudo ir Prima Line rungtynių rezultatui, galėtų pasilypėti ir laipteliu aukštyn. Bet iš principo, vargu ar tai kažką rimtai keičia, nes nei už 4-ą, nei už 5-ą vietas medalių neduoda ir į MFL sezono uždarymus nekviečia. 

Tad lieka vienintelis variantas – susirinkti į paskutines čempionato rungtynes smagiam pasižaidimui ir pasibuvimui prieš netrumpą išsiskyrimą po visokias kitokias komandas visokiuose kitokiuose žiemos turnyruose.
Novovileisk ir Alytis 2019 – 2021 metais 6 kartus matėsi B divizione, ten 4 pergales pasiėmė alytiškiai, 2 atiteko naujavilniečiams. Pernai Alytis jau kapojosi A divizione, o Novovileisk ėmė sidabro medalius B lygyje. Šiais metais abi komandos susitiko Elitinėje draugijoje – ir tie susitikimai buvo smagesni naujokams. Bent jau iš dalies. 1-ame ture tarpusavio dvikova baigėsi lygiosiomis 2:2, nors iki 48 min. pirmavo Novovileisk. Prieš antrą dvikovą 8-ame ture abi komandos turėjo po 4 taškus ir smaksojo turnyrinės lentelės dugne, bet tąsyk 7:4 triumfavo Novovileisk.

Nesunku pasiskaičiuoti, kad po 8-ojo turo Novovileisk savo taškų kraitį papildė 9-iais, o Alytis – net 20-ia taškų. Ir tai nestebina, nes Alytis pasipildė keliais aukšto lygio futbolininkais, sulaukė pernai komandoje žibėjusio Augusto Trinkūno ir įrodė, kad yra verti bent jau tvirtų vidutiniokų statuso. Tuo metu Novovileisk visą sezoną demonstravo kovingą, bet nestabilų žaidimą, o baigiantis čempionatui susidūrė dar ir su komplektacijos iššūkiais. 

Tačiau antradienį iškovota pergalė prieš Prima Line turėtų atlaisvinti Novovileisk futbolininkus slėgusios įtampos pančius, tad rungtynėse su Alyčiu jie gali žaisti laisvai ir neįpareigojančiai. Rimtesnių pareigų nebeturi ir alytiškiai, nes jų sezono uždarymas vis tiek bus šaunus, nes pas juos kitaip nebūna.
PROGNOZĖ. 3:4

21 val.



Fanų I ketvirtis

FK Fortitudo (26 tšk.) – Prima Line (13 tšk.)

Labai savotišką savaitę išgyveno ir Prima Line. Praėjusį ketvirtadienį buvę B diviziono nugalėtojai ir dabartiniai A diviziono autsaideriai 3:2 įveikė Rytą, tuom nutraukė šešių pralaimėjimų seriją, o tuo pačiu ir iškovojo pergalę po 11 nelaimėtų (10 pralaimėjimų ir 1 lygiosios) mačų. Be to, pagal surinktus taškus pasivijo laipteliu aukščiau stovėjusią Novovileisk ekipą. Su kuria antradienį dar turėjo iš 14 turo atkeltą susitikimą. Regis, visi koziriai Prima Line delnuose – emocinis pakilimas, susižaidimas, komandinė dvasia. Tik eik ir laimėk! Bet antradienį nutiko pralaimėjimas 5:6 iš kurio gavosi visiškai konkretus faktas, kad iš paskutinės vietos A divizione pabėgti jau nebepavyks.

Tuo metu Fortitudo praėjusį ketvirtadienį net 12:4 suvarpė Dinamiką ir atsitiesė po dviejų nesėkmių su Eagle Team bei El Dorado, o tuo pačiu ir pakilo turnyrinėje lentelėje į 4-ą poziciją. Pergalės šaukliu tapo po beveik dviejų mėnesių pertraukos į komandos gretas sugrįžęs Arnas Levonauskas, sukalęs net 7 įvarčius į dinamiškųjų vartus, tačiau puikų darbą gynyboje ir presinge padarė visa Fortitudo ekipa.

Jei Fortitudo ir šį ketvirtadienį surinks savo smogiąmąją sudėtį, Prima Line šansai paskutinėse rungtynėse pasidžiaugti pergale bus minimalūs. Ir labai gali būti, kad šis susitikimas baigsis taip pat kaip ir paskutinis, kurį birželio 29 d. Fortitudo laimėjo net 10:1. 

Tiesa, pats pirmas komandų pasimatymas A divizione baigėsi šiek tiek kitaip: be savo lyderių susirinkę fortitudininkai 3:5 nusileido Prima Line ekipai. Beje, pastarasis laimėjimas tuo metu PL komandai buvo trečias per septynis turus. Ketvirtojo teko laukti iki pat 20 turo. 
PROGNOZĖ. 9:2

Fanų II ketvirtis

FK Dinamika (39 tšk.) – El Dorado (57 tšk.)

Centrinė turo dvikova. Tiesa, jos reikšmė gali būti grynai simbolinė, jei pirmoje turo dalyje žaisiantys Eagle Team-Setaltas futbolininkai iškovos pergalę prieš Ryto ekipą. Tokiu atveju Dinamika neturės net ir teorinių šansų pakilti iš trečios pozicijos, o pasižaidimas su daugkartiniais MFL čempionais taptų tik garbės ir orumo reikalu.

El Dorado dar prieš mėnesį užsitikrino antrą iš eilės (ir šeštą iš viso) čempionų titulą, tačiau kartelės nenuleidžiai ir toliau rikiuoja į eilę pergales. Praėjusiame ture eldoradininkai net 17:0 sutriuškino SFK Novovileisk ekipą, laimėjo 9 kartą iš eilės (ir 19-ą iš viso) bei su 57 taškais vis dar turi šansą pagerinti komandinį per vieną sezoną A divizione surinktų taškų rekordą.

Dinamika savo komandinį taškų rekordą jau yra pagerinusi, nes pernai surinko 36, o nūnai – jau turi 39-is. 2022 metais dinamiškiesiems 36 taškų užteko bronzai, o sidabrą su 42 pasiėmė Eagle Team. Šiais metais net ir 42 taškų gali nepakakti sidabrui, nes Ereliai gali surinkti 43. Kita vertus, galvoti apie taškus žaidžiant su El Dorado – labai prastas sumanymas. Šį sezoną El Dorado laimėjo 25 žaistas rungtynes visuose MFL turnyruose ir patyrė tik vieną nesėkmę, kai birželio 29 dieną, prieš liepos atostogas, juos pakirto Eagle Team. 

Šį sezoną El Dorado ir Dinamika matėsi tris kartus. Pats pirmas sezono susitikimas įvyko pačiose pirmose MFL čempionato rungtynėse ir tąsyk eldoradininkai laimėjo 6:2. Antras susitikimas nutiko MFL Taurės finale, jį El Dorado laimėjo labai panašiu stiliumi ir panašiu rezultatu – 6:1. Trečioji akistata įvyko rugpjūčio 17 d. Nors El Dorado ir vėl laimėjo, ir net didesniu skirtumu – 8:2, bet scenarijus buvo kitoks: iki 25 min. žaista be įvarčių, ant paskutinės pirmo kėlinio minutės Vladimir Zadneprovskij įmušė į El Dorado vartus, bet antrame kėlinyje čempionai susiėmė, sumušė nuo savęs 8, praleido tik 1 ir tokiu būdu atsakė į visus klausimus.

Kita vertus, prieš paskutinį turą daugiausiai klausimų kyla ne dėl El Dorado, o dėl Dinamikos. Praėjusį ketvirtadienį dinamiškieji 4:12 nusileido Fortitudo ekipai, nors rungtynes pradėjo pelnydami du įvarčius. Komandos žaidimo mechanizmas neveikė, klaidos ir atsikirtimai virto įvarčiais, o pastarieji ne tik kėlė nepasitenkinimą, bet ir demoralizavo kolektyvą. Ar užteks Dinamikai moralinių jėgų kovai su čempionais? Juo labiau, jei ta kova jau nieko nebelems turnyrine prasme? Klausimų yra, o atsakymus į juos pamatysim ketvirtadienį Fanuose. 
PROGNOZĖ. 3:7

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Fortitudo2101109+13
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Artur Juchno Komanda:El Dorado
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Giedrus Šablinskas Komanda:El Dorado
0 1
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: