2014-08-06

Vasaros MFL 7x7: atkrintamųjų varžybų anonsas

Mirk arba gyvenk. Laimėk arba pasitrauk iš kelio link nugalėtojų sosto. Šis posakis galioja aštuonioms komandoms:  Jomai ir Ventliui,  Eagle Team ir MSC, El Dorado ir Index, bei Viršuliškėms ir Ciongui. Šios komandos žais ketvirtfinalyje. Poros Joma/Ventlis nugalėtojas pusfinalyje susitiks su Eagle Team/MSC laimėtoju. Kitame pusfinalyje kovos El Dorado/Index ir Viršuliškių/Ciongo porų laimėtojai. Finale kovos geriausi.

Ketvirtfinalyje, pusfinalyje, finale PRATESIMO NEBUS. IŠ KARTO BUS 9 METRŲ BAUDINIAI. MUŠ PO 3 ŽAIDĖJUS. FINALE TEISĖJAUS DU TEISĖJAI. Kad nesakytumėte, „kur parašyta?“, „nežinojom“.

Na o likusios keturios komandos: CSC, Western Union, Barbakanas, Vikingai tarpusavyje žais vieno rato sistema ir išsiaiškins 9-12 vietų laimėtojus.

FK Barbakanas – FK Vikingai

Ar pavyks kol kas nei vieno taško neiškovojusiems Vikingams įveikti Barbakaną? 4 įvarčiai grupėje ir nei vieno taško. Prastas rezultatas. Galima sakyti, jog kitos 5 komandos buvo žymiai profesionalesnės, ir dabar kovos Vikingai kaip lygūs su lygiais. Gal ir taip, gal ir pavyks jiems aplošti Western Union ir atiduoti skolą CSC, bet Barbakanas turėtų iškovoti visas 3 pergales ir užimti devintą vietą. Barbakanas muša beveik po 3 įvarčius, ir praleidžia po 5, tai geriausias rezultatas tarp visų dėl 9-12 vietų žaidžiančių komandų. Barbakanas yra labiau patyręs. Aštuoniais metais vyresni, fiziškai stipresni nei varžovai, gal ne tokie greiti, bet labiau susižaidę. Ir jei turės vartininką, tuomet turėtų iškovoti pergalę rezultatu 5-1, bet jei vėl teks vartuose stovėti Giedriui Cininui, tai Vikingų gretose gali atsirasti trečiasis asmuo, kuris yra įmušęs įvartį, nes kol kas pasižymėję yra tik du Vikingai: Mantas Valiukaitis -3 tikslūs smūgiai ir Andrius Kiselis – 1 tikslus smūgis. Tuo metu Slava  Čebrukas iš Barbakano yra įmušęs 5, Gražvydas Valentukevičius -4. Tad jei nepaves vartininkas, Barbakanas laimės nesunkiai. Prognozuoju atkaklią kovą, geltonas korteles ir Aivaro Biržinio pyktį aikštelėje.

 

CSC – Western Union

 

Vienodai prastai atakuojančios komandos, pelniusios po 8 įvarčius per 5 rungtynes. Gynyba irgi neblizga: 33 praleisti CSC įvarčiai, prieš 44 praleistus WU. Abi komandos labiau grindžia savo žaidimą kontratakomis, bet šiame susitikime, kažkam teks pradėti žaisti pirmu numeriu. Greičiausiai tai bus kol kas dar taškų neiškovoję westernunionistai. Jono Babravičiaus vadovaujami geltonųjų saugai turėtų perimti centro kontrolę ir bespalviams gali tekti ir vėl naudotis kontratakomis ir savo puolimo žvaigžde Julienu Richardu, kuris yra įmušęs lygiai pusę visų komandos įvarčių-4. Pavojingiausi puolėjai geltonųjų gretose Eugenas Pintea ir Dominykas Pošiūnas. Pelnę po 2 įvarčius. Kadangi dvasinis CSC lyderis Romanas Buršteinas buvo supykęs dėl prognozių turnyro pradžioje, kuomet CSC prognozavau paskutinę vietą, tai ketvirtadienį sirgsiu už Western Union. Tegul jų puolėjai būna tokie greiti, kaip pinigų pervedimai. 3-1 WU naudai. Pirmi taškai.

 

FK Joma – FK Ventlis

 

Pirmasis ketvirtfinalis. Ketvirtfinalis, tai toks etapas, kuomet nebesvarbu kaip sužais kiti. Viskas tavo rankose ir kojose. Laimėk ir žengsi dar žingsnį link nugalėtojų titulo ir beveik užsitikrinsi medalius, praloši ir kovosi dėl 5-8 vietos. Ventliui vėl galės padėti gynybos ramstis Mindaugas Puodžiūnas, sužaidęs tik vienerias rungtynes, bet sugebėjęs pelnyti du įvarčius. Be Mindaugo, didelį pavojų varžovų vartams turėtų kelti ir Vydmantas Kuzmickas, pelnantis vidutiniškai kiek daugiau nei po vieną įvartį per rungtynes. Jomos gretose pavojingiausias Vaidas Garšvinskas, pelnęs devynis įvarčius.  Tačiau daug kas priklauso ir nuo vieno iš komandos varikliukų –Giedriaus Štreimikio. Pastarasis yra įmušęs keturis įvarčius ir yra prisidėjęs dar prie kelių. Tik vat ar Giedrius bus rungtynėse, nes „laisvalaikiu“ jis FK Gariūnai vartininkas. O Gariūnams treniruotė ketvirtadienio vakarą. Bet ir be Giedriaus laukiam intriguojančios kovos. Spėju 3-2 Jomos naudai.

 

Eagle Team- Mėgėjų Sporto Centras

 

Gana puikiai pradėję turnyrą, paskutiniame ture ereliai papuolė į net dvi duobes. Pirma- vartininko trūkumas, nors registruoti du, o dažnai vartus saugo gynėjas ir komandos vadovas Nikolajus Sadovskis, bet paskutiniame ir gana lemiame ture vartus saugojo Artiomas Barinovas. Antra problema žymiai sudėtingesnė. Komanda tarpusavyje nelabai gerai sutaria, nes praleidęs penktą įvartį Artiomas metė pirštines ir koneveikdamas paliko aikštelę. Jei ir ketvirtadienį komanda pyksis, tai bus labai sudėtinga. Tačiau ilgą suoliuką turintys ereliai gali išlaikyti aukštą žaidimo tempą, o tai dvikovose su jaunesniais varžovais bus svarbus faktorius. Vieni rezultatyviausių čempionate oranžiniai susitiks su vienais iš geriausių gynėjų –žaliai juodais. Pasiekę keturias pergales iš keturių, pralošė tik penktajame ture MSC ruošias supančioti varžovų puolėjus. Tačiau saugotis reikia visų. Nes kol kas pasižymėję yra net 9 žaidėjai, o štai gynybos ramstis Vytautas Zemleckas iš arčiau nei 9 metrai nemuša įvarčių. Tuo įsitikino varžovų vartininkai, kurie jau penkis kartus traukė kamuolį iš tinklo. MSC gretose yra pasižymėję taip apt devyni žaidėjai, o rezultatyviausias iš jų – Vitalijus Korablikovas su šešiais tiksliais smūgiais. Jei oranžiniai surinks optimaliausią sudėtį, tai MSC teks baigti pergalių kelių. 5-3 Eagle Team naudai.

 

El Dorado – FK IndEx

 

Stebėdami paskutinio turo rungtynes tarp IndEx ir Eagle Team, kuriuose turėjo paaiškėti jų ketvirtfinalio varžovas, El Dorado atstovai sirgo už mėlynuosius, sakydami, kad IndEx jiems patogesnė komanda. Ar tai teisybė paaiškės ketvirtadienį. Abi komandos mėgsta mušti įvarčius: 43 ir 34 įmušti, geriausi rezultatai savo grupėse, bei visame turnyre. Muša visi komandos nariai, arba teisingiau būtų taip: visi ateinantys. El Dorado gretose yra įmušę devyni asmenys. Visi atėję bent kartą. IndEx gretose iš pastovių žaidėjų nepasižymėjo tik Vitalijus Krasovskis ir Viktoras Kuraksa(čia apžvalgininko ir statistikos nuomonės skyriasi). Viso septyni žaidėjai yra pelnę įvarčius. Liūto dalis priklauso trims : Grudinskiui, Markovskiui ir Viršzumirskiui. Juos pristabdžius, būtų lengviau geltoniesiems, tiesa pirmi du moka ne tik mušti įvarčius, bet ir atlikti rezultatyvius perdavimus, beveik visos atakos įvyksta jiems dalyvaujant. El Dorado gretose rezultatyviausias Darius Pupliauskas 13 įvarčių, 6 pridėjęs Martynas Rašinskas. Jiems talkina Juščenka(tas, kur ne iš Rostovo) ir Sičinskis. Po penkis tikslius smūgius. Komandos dažnai žaidžia be keitimų, tačiau į šias rungtynes turėtų ateiti visi galintys. El Dorado labai padėtų Martynas Normontas, vienose rungtynėse pelnęs hattricką, bei MFL 6*6 pirmoje sezono pusėje apsižymėjęs 14 kartų. Stilius komandų panašus, techniškos ir greitos, tik El Dorado vartininkas tikrai geresnis, lai nesupyksta Vitalijus Romancevičius. Šiose rungtynėse galime sulaukti baudinių serijos. Tad spėju 3-3.

 

FK Viršuliškės – FK Ciongas

 

Ko gero lengviausiai nuspėjamas pusfinalio dalyvis. Juo turėtų būti Viršuliškės. Pirmą vietą užėmę grupėje. Jei nepalūš psichologiškai, kaip tai buvo rungtynėse su El Dorado, kuomet antrajame kėlinyje praleido dešimt įvarčių be atsako, tai Ciongui didelių šansų neturėtų būti. Visgi mėlynųjų gynyba nėra tokia pagirtina, kad galėtų sustabdyti Pavelą Smolkovą. Kuris yra pelnęs šešis iš dvidešimt septynių komandos įvarčių. Dar keturis pridėjo Jaroslavas Ilcevičius. Viso komandoje yra net vienuolika asmenų, kurie yra pelnę įvarčius. Ciongas yra pelnęs 21 įvartį ir rezultatyviausi jų gretose: Darius Vizbaras ir Egidijus Kupšys, pelnę po keturis įvarčius. Be jų, pasižymėję yra  dar aštuoni asmenys. Tai pagal aktyvumą puolime daugmaž lygu, tačiau žaidėjų individualus meistriškumas akivaizdžiai Viršuliškių pusėje. MFL 6*6 šios komandos žaidžia skirtinguose divizionuose.  Tad vienintelis šansas Ciongui žaisti nuo gynybos ir pasiaukojimai griūti po kiekvienu tolimu varžovu smūgiu. Ką gali Smolkovas visi matėme video apžvalgoje.  Ir tikėtis, kad sugebės ištraukti iki baudinių arba netyčia nubėgus įmušti vieną, nes jei velsis į atvirą kovą, tai Viršuliškės primuš tiek, kad gėda bus prieš savuosius Ciongo sirgalius. Prognozė 5-1 Viršuliškių naudai.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Spartakas86114319+2419
2FK Riešė8611325+2719
3FC Top Kickers85033425+915
4FK Barbakanas82062350-276
5FSB Zenitas80081851-330

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
Turas 10

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
FotoInformacija
Dmitrij Raksa Komanda:FK Spartakas
15 Varžybų:8
Vytautas Stankūnas Komanda:FC Top Kickers
8 Varžybų:7
Deividas Mačiulis Komanda:FC Top Kickers
8 Varžybų:7
Jurij Diatlovič Komanda:FK Spartakas
7 Varžybų:7
Rolandas Jurkevičius Komanda:FK Spartakas
6 Varžybų:7
Artur Pileckij Komanda:FK Riešė
6 Varžybų:7
Deividas Petravičius Komanda:FK Riešė
6 Varžybų:7
Vaidas Garšvinskas* Komanda:FC Top Kickers
6 Varžybų:5
Marius Giedraitis Komanda:FK Barbakanas
5 Varžybų:3
Šarūnas Krasauskas Komanda:FC Top Kickers
5 Varžybų:7

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
FotoInformacija
Deividas Mačiulis Komanda:FC Top Kickers
0 2
Deividas Petravičius Komanda:FK Riešė
0 2
Darius Silevičius Komanda:FK Barbakanas
0 2
Ruslan Bykov Komanda:FK Spartakas
0 2
Julius Lučinskas Komanda:FK Barbakanas
1 0
Dmitrij Raksa Komanda:FK Spartakas
0 1
Artur Pileckij Komanda:FK Riešė
0 1
Nikita Verbickij Komanda:FSB Zenitas
0 1
Mantas Urbonas Komanda:FC Top Kickers
0 1
Tomas Guiskis Komanda:FK Riešė
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: