2017-06-01

MFL IX turas: Grūstis A divizione ir B diviziono favoritų mūšis

2017-ųjų MFL sezonas pasiekė pusiaukelę. Šį ketvirtadienį komandos sužais IX turo rungtynes, o su jomis baigsis ir pirmoji sezono dalis. Vėliau dar bus rungtyniaujama OlyBet taurės varžybose, o lygoje į kovas ekipos sugrįš tik vasaros pabaigoje. A divizione šį ketvirtadienį paaiškės, kas iš visos mėsmalės vasarą pasitiks pirmoje vietoje. B divizione pagaliau sulauksime visus varžovus sau nuo kelio skinančių favoritų susitikimo akis į akį.

*****

Geriausius šansus pirmauti A divizione po pavasario rato tikriausiai turės "El Dorado" (16 tšk.), susitiksianti su "FC IndEx" (7 tšk.). Ne tik dėl to, kad komandas skiria nemažas taškų skirtumas - atrodo, kad "El Dorado" pagaliau atrado save, o antradienį jie sužaidė geriausias sezono rungtynes, kai 2:1 įveikė "Eagle Team-Žibintą". Tai buvo geras mačas jiems ne tik dėl pavykusios taktikos, bet ir drausmine prasme - be kalbų ir pykčių. "Jei taip žaisime susikaupę visada, galime tikėtis palankių rezultatų", - neabejojo komandos kapitonas Martynas Rašinskas.

Centriniame mače susikibs "Eagle Team-Žibintas" (16 tšk.) ir "FK Spartakas" (16 tšk.). Abi ekipos pralaimėjo paskutines savo rungtynes - "Eagle Team" antradienį krito principiniame derbyje, o "Spartakas" prieš savaitę gavo skambų "Ryto" su Valdemaru Šaveiko priešakyje antausį. Pirmo rato pabaigai kliuvęs varžovas taip pat nėra dovanėle. "Ketvirtadienį laukia turbūt stipriausios MFL komandos iššūkis. Bus žiauriai sunku. O tai ir parodys, ko mes esame verti", - mano "Spartako" vadovas Dmitrijus Raksa.

Po šių rungtynių A divizione neliks trivaldystės. Geriausiu atveju bus dvivaldystė. Lyderių tarpusavio kovomis sieks pasinaudoti "FK Rytas" (15 tšk.), žaisiantis su "FK Eksperimentu" (6 tšk.). Pastarieji turi 6 pralaimėjimus. Tačiau verta atkreipti dėmesį, kad net pralaimėjus 6 kartus iš 8, įvarčių santykis yra tik -7. Tai kibi ir kovinga komanda.

Tik nuo "SKK Onikso" priklausys, ar ir įpusėjus čempionatui 1-ąją bei 7-ąją vietas toliau skirs tik 4 taškai. Tai intrigai palaikyti "SKK Oniksui" (12 tšk.) reikia ne tiek ir daug - iškovoti tris taškus žaidžiant su "MSC-Hilltown" (3 tšk.). Vasaros ir žiemos turnyruose "SKK Oniksas" per devynis tarpusavio mačus nė karto nepralaimėjo "Mėgėjams". Bet turbūt nenori prisiminti lygiųjų praėjusį birželį 2:2. MSC tikslas - perrašyti tarpusavio mačų istoriją.

Vėlyvose vakaro rungtynėse "FK Fortitudo" (13 tšk.) surems ietis su "FK Rieše-Lindab" (13 tšk.). Čia mes pamatysime, kaip traumų praretinta "Fortitudo" komanda sureaguos po skaudžios nesėkmės 0:7 žaidžiant su "Eagle Team", ir kaip dabar atrodys pastaruoju metu neišraiškingai žaidžianti "Riešės" komanda. Septyni įvarčiai - jokia naujiena "Fortitudo" žaidime. Praėjusį birželį jie nuo "Riešės" pralaimėjo 0:7. O lapkritį revanšavosi 7:1...

A diviziono IX turo rungtynės

20:30 val. "FK Rytas" - "FK Eksperimentas", "Eagle Team-Žibintas" - "FK Spartakas", "SKK Oniksas" - "MSC-Hilltown", "El Dorado" - "FC IndEx"

21.30 val. "FK Fortitudo" - "FK Riešė-Lindab"

*****

Centrinė viso IX turo dvikova vyks tarp B diviziono lyderių, po 24 taškus surinkusių Vilniaus Futbolo Meistrų (VFM) ir Vilniaus Dailės Akademijos (VDA). Solidesnį įvarčių santykį pasiekusiai VFM komandai šiame mače pakaktų lygiųjų, siekiant išsaugoti pirmąją poziciją. Tačiau dėl lygiųjų tokio lygio komandos juk nežaidžia - jie galvos tik apie pergalę. Prieš būsimą kovą VFM atstovas Arvydas Veikutis išliko diplomatiškas: "Neskirstome varžovų į stiprius ar silpnus, su visais einame žaisti maksimaliai susikaupę ir nusiteikę. Norint iškovoti trofėjų reikia laimėti prieš visus. Specialaus pasiruošimo nėra, ramiai laukiame ketvirtadienio dvikovos, kurią turbūt galima vadinti derbiu. Bus įdomu."

Pasak VFM, šią kovą jie pasitiks nukraujavę - Meistrams nepadės Artūras Jeršovas ir Artūras Žarnovskis. Pastarojo žaidėjo netektis truputį mažins intrigą, nes visi žinome apie A.Žarnovskio glaudžius ryšius su VDA komanda. Tad derbis nuo to būtų tik įdomesnis. VDA vadovas Paulius Kutniauskas patikino, kad kovai bus mestos stipriausios pajėgos.

Favoritų akistatos fone šiek tiek nublanks "Signalizacija.lt" (13 tšk.) ir "FK Barbakano" (18 tšk.) komandų susirėmimas. Turnyrine prasme tai ypač svarbi akistata. "Barbakanas" dar neatsisako ambicijų pakovoti net dėl antrosios vietos, todėl šios rungtynės jiems privalomos laimėti. Turi dėl ko kovoti ir "Signalizacija.lt" - laimėk ir kova dėl medalių rudenį užvirs visu gražumu. Pralaimėsi - skirtumas nuo prizinės vietos išaugs iki 8 taškų. Praėjusią savaitę "Signalizacija.lt" prieš "Perkūną" žaidė be keitimų, bet komandos vadovas Simas Sakaitis pažadėjo, kad šį kartą viskas bus kitaip.

"Signalizacijos" pergalė nepamaišytų "Western Union Foundation" (15 tšk.) komandai, kuri rungtyniaus prieš "WorldOne United" (7 tšk.). Tokiu būdų laimėję patys, Finansininkai pavytų "Barbakaną". Beje, lengva "Western Union" nebus - pernai jie kartą pralaimėjo "WorldOne" ekipai, dar kartą sužaidė lygiosiomis.

Kovoje dėl penktosios viets B divizione "Perkūnas" (9 tšk.) mėgins atlaikyti MFL naujokų BSC(7 tšk.) spaudimą.

O lygos "nelaimėlių" dvikovoje susikibs "FK Volcano" (1 tšk.) ir "FK Perkūnas" (0 tšk.). Abiem komandoms tai bus gera galimybė iškovoti pirmąją pergalę ir taip atsispirti nuo dugno.

B diviziono IX turo rungtynės

19:30 val. "Western Union Foundation" - "WorldOne United", VDA - VFM, "Perkūnas" - BSC, "Signalizacija.lt" - "FK Barbakanas"

21:30 val. "FK Volcano" - "FK Perkūnas"

*****

Su šiuo turu baigsis ir MFL spėlionės pirmoji dalis. Kviečiame nepamiršti atiduoti savo balso varžantis dėl OlyBet 100 eurų vertės prizo.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado3300142+129
2FK Eagle Team - Setaltas33001811+79
3FK Alytis3201128+46
4FC Žalia Raudona42021614+26
5FK Fortitudo32011210+26
6FK Grija3102101003
7FK Dinamika3102611-53
8FM Vilniaus Vytis31021016-63
9VRFM3102511-63
10VU MIF4004818-100

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 4

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
8 Varžybų:4
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:3
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
4 Varžybų:3
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:3
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
4 Varžybų:3
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
4 Varžybų:3
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
4 Varžybų:4
Artur Juchno Komanda:El Dorado
3 Varžybų:3
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:3

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Romuald Kliukoit Komanda:FK Grija
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Viačeslav Rodevič Komanda:VRFM
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Ernest Bublevič Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Giedrus Šablinskas Komanda:El Dorado
0 1
Gegužė   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Mūsų partneriai: