2018-10-09

A diviziono apžvalga: „El Dorado“ priartėjo prie titulo, o kitur kova tampa dar aršesnė

Penkioliktasis turas A divizione praėjusią savaitę kai kuriose turnyrinės lentelės vietose įnešė sumaišties, tačiau pridėjo daugiau aiškumo pačiame viršuje, kadangi akivaizdžiu favoritu tapti čempionais tapo FK „El Dorado“ klubas, kuris šį titulą galės užsitikrinti jau priešpaskutiniame ture.


XV-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
71 15 2018-10-04 19:30:00 FK Fortitudo Western Union 1:0 I "Fanų" ketvirtis
72 15 2018-10-04 19:30:00 FK Riešė FK Spartakas 3:4 II "Fanų" ketvirtis
73 15 2018-10-04 20:30:00 El Dorado FK Rytas 6:0 I "Fanų" ketvirtis
74 15 2018-10-04 20:30:00 SKK Oniksas Eagle Team - Žibintas 5:2 II "Fanų" ketvirtis
75 15 2018-10-04 21:30:00 VFM FC IndEx 5:4 I "Fanų" ketvirtis


30. Penkioliktame ture A diviziono rungtynių rezultatyvumas sumažėjo net 11 įvarčių ir iš viso penkiuose mačuose buvo užfiksuota 30 įvarčių (vidutiniškai po 6 per rungtynes). Rezultatyvumą sumažino atkakli FK „Fortitudo“ ir „Western Union“ dvikova, kurioje buvo įmuštas vos vienas įvartis. Visose kitose rungtynėse rezultatyvumas buvo įprastas ir įvarčių nebuvo pašykštėta.



 

Nesako op. Neperšokę griovio, „El Dorado“ žaidėjai nesako „op“. Nors penkioliktasis turas „El Dorado“ ekipai buvo labai sėkmingas – ji 6:0 įveikė FK „Rytą“, o artimiausias varžovas „Eagle Team“ savo rungtynes pralaimėjo, šampano komandos vadovas Martynas Rašinskas dar tikrai neketina atidaryti.


„El Dorado“ ekipa išlieka susikaupusi ir laukia būsimų rungtynių, nors po pergalės prieš „Rytą“ tikrai džiaugėsi puikiai sužaistomis rungtynėmis.

 

„Emocijos tikrai geros, bet dar sakysiu, kad liko nemažai turų ir dar tikrai nesame čempionai. Pasidžiaugsime tada, kai viskas pasibaigs ir jei viskas baigsis taip, kaip yra dabar – tikrai džiaugsimės ir švęsime. Aišku, laimėjome prieš „Rytą“ ir tai yra puiku. „Rytas“ bandė žaisti, bet tikrai to nedarė įspūdingai. Mes patys sužaidėme labai gerai, turėjome net 12 žaidėjų, išlaikėme aukštą tempą, nedarėme broko ir to pasekmė – 6 įmušti įvarčiai ir 0 praleistų. Turbūt pirmą kartą MFL esu labai patenkintas rungtynėmis“, – po rungtynių sakė M. Rašinskas.

 

Šiame mače į aikštę po gan ilgos pertraukos sugrįžo Darius Pupliauskas, išsigydęs anksčiau patirtą traumą. M. Rašinskas pabrėžė, kad Dariaus žaidime traumos padarinių nemato.


„Nesijaučia, kad Darius ilgą laiką nežaidė. Jis yra darbininkas ir visada atiduoda visą save. Aišku, jis galėjo įmušti porą įvarčių, bet Darius yra Darius ir jis mums tikrai prideda jėgos“, – apie sugrįžusį komandos draugą kalbėjo M. Rašinskas.

 


Planas. Rungtynes su „El Dorado“ visiškai ne taip įsivaizdavo „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas. Jis tikėjo, kad jo komanda gali laimėti, o „Eagle Team“ praras taškus. Taip „Rytas“ tikėjosi vėl kovoti dėl pirmosios vietos ir sugrįžti į antrąją poziciją, tačiau futbolo Dievai buvo prieš juos. 


Po rungtynių „Rytas“ pasveikino puikiai sužaidusius „El Dorado“ futbolininkus ir palinkėjo jiems tapti čempionais.


„Aš turėjau planą – mes įveikiame „El Dorado“, o „Eagle Team“ pralaimi „Oniksui“. Tada lieka dvieju taškų skirtumas, „El Dorado“ pralaimi paskutines savo rungtynes „Eagle Team“ ekipai, o mes visus mačus laimime ir tampame čempionais. Gaila, kad jau pirmosios dalies planas pavyko tik pusiau, nes mes pralaimėjome „El Dorado“ klubui, tačiau aš noriu juos pasveikinti. Jie iškovojo puikią pergalę ir aš linkiu jiems tapti čempionais, nes jie pademonstravo fantastišką futbolą“, – po rungtynių juokaudamas kalbėjo O. Miasniankinas.

 

„Reikia pripažinti faktą, kad šįkart mes tikrai neprilygome „El Dorado“ klubui. Patys neįvykdėme savo plano – žaistu antru numeriu. Kažkodėl nuo pirmų minučių pradėjome juos spausti, o už klaidas buvome skaudžiai nubausti. Iš tikro komanda po šio pralaimėjimo liko labai nusivylusi, bet reikia pripažinti, kad dvi komandos esančios virš mūsų galbūt yra už mus šiais metais šiek tiek stipresnės ir stabilesnės“, – pridūrė „Ryto“ vadovas.



Staigmena. Ją pateikė SKK „Onikso“ klubas, kuris sugebėjo iškovoti antrą pergalę iš eilės, bet šįkart net 5:2 nugalėjo „Eagle Team - Žibintas“ komandą.


„Oniksas“ ir vėl sužaidė labai geras rungtynes gynyboje, o ir savo progas išnaudojo maksimaliai. „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan pastebėjo, kad varžovai šįkart žaidė kiek lėtesnį futbolą ir jiems tai buvo paranku, kadangi daug keitimų „Oniksas“ neturėjo.

 

„Labai malonu ir labai džiugu, kad įveikė „Eagle Team“. Šiaip pas mus jau yra tradicija – kai į rungtynes sunkiai susirenkame ir turime tik vieną ar du keitimus, sugebame visada sužaisti gerai. Jau neatsimenu rungtynių, kuriose turėdami vieną ar du keitimus sužaidžiame blogai. Šįkart ir turėjome du keitimus, bet žaidė tik vienas. Džiaugiuosi už parodytą drausmę gynyboje ir už parodytą norą, nes jei neklystu, du įvarčius įmušėme po pakartotinių smūgių, o tai parodo, kad kovojome iki galo, o ne stovėjome ir žiūrėjome. Šis sezonas mums yra sunkus, todėl ši pergalė yra tikrai maloni“, – sakė E. Ruskan.


E. Ruskan taip pat pabrėžė, kad jo komandai pagaliau pavyko sulaužyti nepalankių komandų tradiciją ir jie pirmą kartą įveikė „Eagle Team“ ekipą ne po pratęsimo ar baudinių.

 

„Mes turbūt pirmą kartą sulaužėme neparankios komandos tradiciją, nes anksčiau prieš „Eagle Team“ buvome laimėję tik vieną kartą, o ir tą kartą MFL taurėje po pratęsimo ir baudinių. Manau, kad šią pergalę lėmė mūsų drausmė gynyboje, bet kalbant ir apie „Eagle Team“, man atrodė, kad jie šįkart žaidė lėčiau nei įprastai, o mums toks žaidimas tiko, turint vos kelis keitimus“, – užbaigė E. Ruskan.



WTF. Čia ne kokios federacijos ar įstaigos trumpinys. Čia „Eagle Team“ komandos vadovo Aleksandro Dergačiovo pirma mintis, pamačius galutinį rungtynių rezultatą. Dėl ligos A. Dergačiovas negalėjo padėti savo komandai, o ji pralaimėjo be galo svarbų mačą.


„WTF?! – pirmas dalykas kas šauna į galvą. Manęs nebuvo, todėl „Ereliai“ turėjo traiškyti varžovus, nes jau buvo susidaręs toks įspūdis, kad be manęs jie tai ir daro. Tačiau jau buvau užsiminęs, kad be manęs komandos žaidimas gali strigti. Turbūt taip ir nutiko. Žinau tik tiek, kad surinkome tikrai pajėgią sudėtį, tokią pačią turėjome prieš „Rytą“ ir šventėme pergalę. Matyt šįkart kažkas buvo ne taip. Dėl to reikės pakalbėti su komanda“, – savo mintimis pasidalino A. Dergačiovas.


Pergalė. Ją pagaliau iškovojo FK „Spartako“ komanda, kuri laimėjo pirmą kartą antrajame rate. Tą pergalę „Spartakas“ iškovojo prieš FK „Riešę“ rezultatu 4:3, o komandos vadovas Dmitrij Raksa jautė, kad ta pergalė pagaliau turėjo ateiti.

 

„Seniai nebuvome laimėję, todėl reikėjo atsigauti. Pergalę iškovoti turėjome dar prieš porą turų, bet neišlaikydavome turėtos persvaros. Vos neprisižaidėme ir šiame mače, bet džiugu, kad patiems pavyko pabaigoje įmušti ir iškovoti pergalę“, – kalbėjo „Spartako“ vadovas D. Raksa.

 

„Rungtynės su „Riešė“ visada vienodos rungtynės – arba laimime ar pralaimime vieno įvarčio skirtumu. Taip buvo ir šįkart, tik „Riešė“ gal mažiau žaidė aukštais kamuoliais. Nebuvo jų trenerio, gal ir taktika pasikeitė“, – užbaigė D. Raksa.

 


Alsuoja. Po šio turo žymiai labiau padidėjo intriga kovoje dėl trečiosios vietos. Į ją jau taikosi VFM komanda, kuri vos dviem taškais atsilieka nuo FK „Ryto“, o tarpusavio komandų akistata dar įvyks.


VFM penkioliktame ture ir vėl praleido nemažai įvarčių, bet sugebėjo laimėti rezultatu 5:4 prieš FC „IndEx“ ekipą ir džiaugėsi nepaprastai svarbia pergale, po kurios jie jau alsuoja į „Ryto“ nugarą. Du įvarčius nugalėtojams pelnė Arvydas Veikutis, kuris dabar turi 19 įvarčių ir rezultatyviausių žaidėjų sąraše yra antras, bet nuo pirmos vietos jį skiria vos du taškai.




Emocijos. Jų netrūko minėtose VFM ir „IndEx“ rungtynėse. Bent jau taip sakė iš atostogų sugrįžęs „IndEx“ vadovas Eduardas Grudinskij, kuris pelnė paskutinį rungtynių įvartį. 


E. Grudinskij taip pat pabrėžė dvi grubias klaidas gynyboje, po kurių VFM pelnė pirmus du įvarčius. Jis taip pat išskyrė ir nuostabų savo komandos gynėjo Mareko Alijevo fantastišką įvartį.


„Žinojome, kad varžovas stiprus ir yra lentelės viršuje. Gal tai mums ir pakišo koją. Pirmą kėlinį žaidėme nedrąsiai, suvaržytai, netiksliai ir netgi sugebėjome atsinešti sau du įvarčius, kurie turbūt ir lėmė galutinį rungtynių rezultatą. Ko netrūko šiose rungtynėse – tai emocijų! Buvo šiurkščių baudų, kalbų, apsistumdimų, kortelių ir daug visko. Niekas nenorėjo prarasti taškų ir kovojo dėl kiekvieno kamuolio ypač antrajame kėlinyje, kai intriga laikėsi iki paskutines sekundės. Deja, bet mums pritrūko visai mažai. Įsimintiniausia rungtynėse buvo mūsų paskutinio gynėjo reidas nuo savų vartų  per visą aikštę. Gavęs kamuolį prie savųjų vartų, jis vienas suklaidino mažiausiai 3 varžovus ir smūgiuodamas savo nedarbine kairia koja, įmušė įvartį gražuolį į apatinį vartų kampą iš maždaug 10 metrų. Tris žodžiai ,,nuo sta bu!. O kertiniu rungtynių momentu pavadinčiau jau minėtus du atsivežtus įvarčius į savus vartus pirmajame kėlinyje po šiurkščių klaidų. Pirmajame kėlinyje varžovams taip ir nepavyko mums įmušti daugiau, o mums galų gale turbūt dėl šitų dviejų įvarčių taip ir nepavyko jų pasivyti“, – apie rungtynes plačiai papasakojo E. Grudinskij.


Išvargo. Antrą pergalę iš eilės išvargo atsigaunanti FK „Fortitudo“ komanda, kuri 1:0 nugalėjo „Western Union“ ekipą. „Fortitudo“ šiame mače ir vėl turėjo nemažą atsarginių suolą, kas komandai tikrai pagelbėjo. Visgi ekipos vadovas Gabrielius Butkevičius labiausiai išskyrė puikų vartininko ir vidurio gynėjo žaidimą.


„Šią pergalę išvargome. Vėl turėjome nemažai keitimų ir labai jautėsi gero gynėjo ir vartininko pagalba. Net varžovai mūsų vartininką vadino nuostabiu. Jis atrėmė absoliučiai visus smūgius, o tai tikriausiai ir lėmė mūsų pergalę. Galėjome gal įmušti ir daugiau įvarčių, bet antrajame kėlinyje „Western Union“ jau mus užspaudė, o mūsų vartininkas traukė viską. Net neatsimenu, kada buvome nepraleidę įvarčio po tiek smūgių. Štai ką reiškia vienas papildomas geras vidurio gynėjas ir vartininkas“, – savo komandos du raktus į pergalę apkalbėjo G. Butkevičius.

 

„Western Union“ paliko gerą įspūdį. Tai techniška komanda ir ji tikrai patobulėjo nuo paskutinio mūsų susitikimo, todėl tikrai džiaugiamės šia pergale ir nuotaikos komandoje vėl yra geros“, – pridūrė G. Butkevičius.



Diskvalifikacijos. Po penkioliktojo turo diskvalifikacijų sulaukė VFM puolėjas Artūras Jeršovas ir „Ryto“ žaidėjas Eduardas Tučinskis. Pirmasis užsidirbo trečią geltoną kortelę, o E. Tučinskis jau rungtynių metu prieš save išvydo raudoną kortelę.


 

#MFL

 

#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Fortitudo2101109+13
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: