2019-04-03

II-ojo turo anonsas: noras laimėti niekur nedingo

Praėjo dar viena savaitė ir jau rytoj 24 komandos sužais antrojo MFL turo rungtynes. Kai kam tai bus proga atsitiesti po ne itin sėkmingo pirmojo turo, kitiems – toliau žygiuoti pergalės keliu. Tačiau MFL pirmenybėse sunku ką prognozuoti ir tik pačios rungtynės parodys, kaip komandos pasiruošė šiam turui.


Pirmoji banga (19:40)

 



Anksčiausiai savo ketvirtadienio pasirodymą pradės po keturias A ir B diviziono komandas.


Itin intriguojanti laukia A diviziono akistata tarp FK „Rotalio“ ir FK „Polivektrio“. Praėjusiais metais dar B divizione žaidusios ir ten sau lygių neturėjusios ekipos A divizione debiutavo sužaisdamos lygiosiomis.


„Rotalis“ vargo su FK „Rieše“ ir galiausiai sužaidė 3:3, tuo metu „Polivektris“ ne kartą atsiliko, bet galiausiai prieš „Oniksą“ išplėšė lygiąsias 4:4.


„Prirašymas padarytas“, – taip po rungtynių sakė „Rotalio“ kapitonas Albert Bogdan, todėl dabar tiek jie, tiek „Polivektris“ sieks savo pirmosios pergalės A divizione.


Šių komandų tarpusavio istorija kol kas yra palankesnė „Polivektrio“ ekipai. Būtent ji laimėjo abejas praėjusio sezono akistatas, bet abi pergalės nebuvo lengvos (3:2 ir 1:0).


„Rotalis“ turės papildomos motyvacijos paguldyti „Polivektrį“ ant menčių, bet tai su šia kovinga ekipa padaryti tikrai nėra lengva. Spėčiau, kad ir šiame sezone tarpusavio akistatų rezultatai gali lemti galutinį išsidėstymą, todėl laukia beprotiškai įdomios ir svarbios rungtynės.


Kitose A diviziono rungtynėse susitiks dvi skaudžius pralaimėjimus patyrusios ekipos. „Maracana“, kuri 0:7 pralaimėjo „El Dorado“ klubui, ir FK „Fortitudo“, kuri 1:6 nusileido FK „Rytui“.


Abi ekipos žiemą tarpusavyje praktiškai nesitreniravo, todėl joms reikės laiko susižaisti ir pradėti rodyti rezultatus.


Galbūt tarpusavio mačas bus puiki proga iškovoti pirmuosius tris taškus, bet kas ta proga geriau pasinaudos?


Žinoma, „Fortitudo“ vadovas Gabrielius Butkevičius tikisi, kad tai padarys jo ekipa.


„Manau, visų pirma, reikia sustyguoti žaidimą. Komanda sutvirtėjusi, reikia susižaisti. Gynyboje trūksta drausmės, bet jeigu bus pagrindiniai žaidėjai, manau, tai išsispręs savaime. Prieš „Maracaną“ tikimės, kad bus kovingos ir įtemptos rungtynės, bet turime atsigriebti už pralaimėjimą“, – sakė G. Butkevičius.


Tuo pačiu metu tik kituose aikštės ketvirčiuose žais ir keturios B diviziono ekipos.


Daug dėmesio turėtų sulaukti „Signalizacija.lt“ ir MSC dvikova. Po metų pertraukos į MFL sugrįžusi „Signalizacija“, panašu, kad nepamiršo kaip reikia žaisti ir savo pirmose rungtynėse 4:0 nugalėjo SFK „Novovileisk“. Vienais iš diviziono lyderių laikomi MSC irgi startavo pergalingai – 2:1 nugalėdami „WorldOne United“.


Dabar šios komandos stos viena priešais kitą ir prisimins kiek senesnius laikus. Nuo 2013 iki 2015 metų šios komandos tarpusavyje MFL’e sužaidė šešis mačus, iš kurių 4 laimėjo MSC, viena akistata pasibaigė lygiosiomis ir vieną dvikovą laimėjo „Signalizacija.lt“.


Šią statistiką jie norėtų pagerinti, bet tuo pačiu puikiai supranta, kad laukia sunkus mūšis.


„Tikiuosi sunkių rungtynių. MSC mūsų seni pažįstami, seniai buvome susitikę. Prieš juos nebus kelių pagrindinių žaidėjų, tai likusiems teks pasitempti. Tikimės geros kovos“, – prieš dvikovą sakė „Signalizacijos“ puolėjas Simas Sakaitis.


Tuo metu MSC vadovas Adomas Kripas sakė: „Būsimos rungtynės bus naujas lapas. Ateisime kovoti, daryti tai, ką galime ir sieksime tik pergalės. Prieš sezoną pastatėte mus į 2 vietą, tad negalime nuvilti sirgalių!“.


A. Kripas taip pat pabrėžė, kad komandai dar reikia pagerinti žaidimą aikštės viduryje ir puolimą, bet gynyba ir vartų saugumu MSC yra patenkinti, todėl bus įdomu pamatyti ar S. Sakaičiui ir Ko. pavyks pralaužti MSC gynybinius įtvirtinimus.


Dar viena B diviziono dvikova įvyks tarp FK „Alyčio“ ir VU MIF ekipų. MFL naujokai VU MIF savo pirmose rungtynėse gavo rimtą varžovą FK „Eksperimentą“ ir jam pralaimėjo 1:3.


Nors po rungtynių VU MIF nosių nenukabino ir pajautė, kad startinis jaudulys padarė savo, antrose rungtynėse jų lauks ne ką lengvesnis varžovas. Puikią pergalę 6:2 prieš „Valčiūnus“ iškovojęs FK „Alytis“ šį sezoną yra rimtai nusitaikę į medalius. 


Komandai iš už šoninės linijos ir toliau vadovaus pats žaisti negalintis Mykolas Adamavičius, bet jaunos ir veržlios ekipos lauks tokia pati jauna ir veržli ekipa, tik galbūt kiek mažiau patyrusi. Abi jos nori pergalės, abi jos gali ją pasiekti, bet didesnis noras ir drausmė tikriausiai ir lems šios poros nugalėtoją.


Antroji banga (20:40)

 



Aštuonias komandas aikštelėje 20:40 pakeis kitos aštuonios. A divizione ir vėl nusimato tikrai įdomių rungtynių.


Pirmose rungtynėse 6:1 „Western Union“ įveikęs „Eagle Team - Žibintas“ susirems su SKK „Oniksu“, kuris pirmajame ture apmaudžiai paleido pergalę ir 4:4 sužaidė su „Polivektriu“.


„Ereliai“ tikriausiai dar turi nesuvestų santykių su „Oniksu“ dėl praėjusio sezono. Būtent pralaimėjimas „Oniksui“ 2:5 tapo lemiamu ir leido „El Dorado“ ekipai užimti pirmą vietą, o pats „Eagle Team“ turėjo tenkintis sidabru.


„Šioms rungtynėms ruošiamės rimtai. Varžovai yra pasistiprinę, o jau praėjusiais metais pasimatė, kad tiek pirmojo, tiek antrojo rato pradžiose komandos barsto taškus. Norime to išvengti, todėl stengsimės žaisti savo žaidimą nuo gynybos ir sieksime pergalės“, – sakė „Eagle Team“ vadovas Aleksandras Dergačiovas.


„Oniksas“ taip pat nesitiki lengvų rungtynių ir galvoja, kad dėl praėjusiais metais patirto pralaimėjimo „Eagle Team“ sieks revanšo.


„Su „Eagle Team“ mums visada buvo sunkios rungtynės, net tos, kuriose nugalėjome, tad, manau, tokios pačios bus ir ketvirtadienį, ypač, kai varžovai norės atsirevanšuoti už lemtingą jiems pralaimėjimą praeitais metais“, – teigė „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan.


Dar vienas įdomus mačas laukia tarp MFL senbuvių FC „IndEx“ ir FK „Ryto“. Tai dvi, puikiai vienas kitą žinančios ekipos, kurios šiais metais sieks kuo nors varžovus nustebinti.


Abejoms joms pavyko pergalingai pradėti šį sezoną. „Rytas“ net 6:1 įveikė „Fortitudo“, o „IndEx“ turėjo vargo su „Spartaku“, bet galiausiai laimėjo 4:3.


Įdomiai šių komandų tarpusavio rungtynės pasibaigė praėjusiame sezone. Pirmąjį mačą „Rytas“ laimėjo net 7:2, bet atsakomoji dvikova buvo pralaimėta 1:7. Tai parodo, kad čia nugalėtoją atspėti bus tikrai nelengva, nors „Rytą“ ir turėtume laikyti favoritu.


„Rytas: – tai labai geras, senas ir gerai pažįstamas varžovas. Kiek žinau, pasistiprino, taigi laukia sunki kova, nors su „Rytu“ niekada lengva nebūna. Sunku kažką prognozuoti ir kalbėti. Manau, šansų turime ir mes, ir jie. Žiūrėsime, žaisime ir tikrai kovosime“, – pažadėjo „IndEx“ kapitonas Eduardas Grudinskij.


Panašiai kalbėjo ir „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas: „Lengva nebus, tą tikrai žinau. Gerai žinome šią komandą ir prieš ją reikės kovoti iš visų jėgų. Kiek girdėjau, „IndEx“ triumfavo SFL 7x7 B grupėje, sveikinu juos su tuo, bet čia yra MFL ir čia jau bus visai kita istorija. Stengsimės žaisti savo žaidimą, sieksime juos nustebinti ir pasiekti revanšą už praėjusio sezono skaudų pralaimėjimą“.


B divizione tuo pačiu metu žais FK „Barbakanas“ ir SFK „Novovileisk“. MFL naujokai jau pirmajame mače galėjo įsitikinti kokio lygio futbolas čia žaidžiamas.


Nors pirmąsias savo oficialias rungtynes „Novovileisk“ pralaimėjo 0:4, tačiau tai ryžto iš komandos neatėmė ir prieš dvikovą su „Barbakanu“ jie pažadėjo kovoti iš visų jėgų.


Tų jėgų tikrai reikės, nes „Barbakaną“ į priekį vesti ketina Ramūnas Radavičius, kuris jau pirmose rungtynėse pelnė tris įvarčius ir padėjo „Barbakanui“ laimėti 5:1 prieš FSB „Zenitą“.


Kaip ir daugeliui, taip ir „Barbakanui“ būsimas varžovas yra paslaptis, todėl komanda į aikštę žengs taip pat su dideliu noru kovoti.


„Apie būsimus varžovus nieko nežinome, komandų neanalizuojame, reikia eiti gerai nusiteikus, kovoti ir tikėtis teigiamo rezultato“, – trumpai būsimą dvikovą pakomentavo „Barbakano“ vadovas Romualdas Laurinavičius.


Kitame ketvirtyje savo pirmosios pergalės sieks FC „Žalia Raudona“ ir „WorldOne United“. Abi šios komandos pirmąsias rungtynes pralaimėjo vieno įvarčio skirtumu. „Žalia Raudona“ 3:4 nusileido FC „Volcano“ klubui, o „WorldOne United“ 1:2 pralaimėjo MSC ekipai.


Rytoj vakare kažkuri iš jų visgi gali džiaugtis trimis taškais. Istorija rodo, kad arčiau to yra „WorldOne United“. Būtent ši komanda laimėjo abu tarpusavio mačus praėjusiais metais (5:3 ir 3:2), bet „Žalia Raudona“ sieks istoriją perrašyti savo naudai.


„Sieksime prieš juos revanšo. Praėjusiame sezone pralaimėjo abu kartus, todėl dabar tikrai norime pergalės“, – teigė „Žalia Raudona“ vadovas Ignas Stasevičius.


Trečioji banga (21:40)

 



Vėliausiai, tai yra 21:40, prasidės dar ketverios rungtynės, po dvi A ir B divizionuose.


Puikiai savo titulo gynybą pradėjęs „El Dorado“ klubas, kuris net 7:0 sutriuškino „Maracaną“, šįkart priims „Western Union“ ekipos iššūkį. Pati WU ekipa pirmąjį sezono mačą 1:6 pralaimėjo „Eagle Team“ klubui, todėl natūralu būtų pasakyti, kad „El Dorado“ yra aiškus šios poros favoritas.


Praėjusiame sezone „El Dorado“ abu kartus nugalėjo „Western Union“ žaidėjus. Pirmosios rungtynės pasibaigė pergale 4:1, o antroji dvikova net 8:1.


Taigi, norint WU nustebinti, jiems reikės sužaisti fenomenaliai, bet „El Dorado“ stengsis neleisti to padaryti.


„Eisime kovoti ir tikimės iškovoti pergalę, nes kiekvienas prarastas taškas šiame čempionate gali daug ką lemti.  Varžovas žinomas tiek iš Lietuvos čempionato, tiek iš MFL. Sudėties nežiūrėjome, bet gal bus išlikusi ta pati su vienu, kitu atnaujinimu iš užsienio piliečių. Būsime pasirengę šiai dvikovai“, – sakė „El Dorado“ kapitonas Martynas Rašinskas.


Paskutinėse A diviziono antrojo turo rungtynėse FK „Riešė“ susirems su FK „Spartaku“. Šių komandų akistatos visada būna labai atkaklios ir dažniausiai baigiasi vieno įvarčio skirtumu.


Praėjusiame sezone vieną pergalę iškovojo „Riešė“ (1:0), o kitą kartą laimėjo „Spartakas“ (4:3). Galite net neabejoti, kad ir šį ketvirtadienį nusimato labai įdomus mūšis. Tiesa, „Spartakui“ negalės padėti jų lyderis Dmitrijus Raksa, kuris išvyko atostogų.


Visgi pats „Spartakas“ bus kupinas sportinio pykčio, po pirmųjų pralaimėtų sezono rungtynių, kuomet pirmavę 2:0, jie galiausiai 3:4 nusileido FC „IndEx“ klubui. Savo ruožtu „Riešė“ yra kiek geresnės nuotaikos, nes su „Rotaliu“ pavyko sužaisti lygiosiomis 3:3.


„Su „Rieše“, manau, rungtynės bus įdomios, bet gaila, kad nebus manęs. Iki šiol visos rungtynės su „Rieše“ būdavo labai sunkios, įdomios ir atkaklios. Norėčiau, kad taip būtų ir šįkart“, – prieš išvykdamas svetur dar pakalbėjo D. Raksa.


„Riešė“ sportinio pykčio įgavo po pateiktų MFL sezono spėjimų, tačiau rungtynių su „Spartaku“ tai lengvesnių tikrai nepadarys.


„Čempionato apžvalgininkas rėžė, kad „Riešė“ bus stipresnė tik už „Spartaką“, bet, manau, kovos duosime visoms komandoms ir nebus taip viskas paprasta . O apie „Spartaką“ – tai jie yra patyre varžovai, žaidžiantys protinga futbolą. Manau, nebus lengviau nei žaidžiant prieš „Rotalį“, – teigė „Riešės“ kapitonas Tomas Guiskis.


B divizione likusios dvi rungtynės bus tarp komandų, kurios laimėjo savo pirmąsias rungtynes ir tarp tų, kurios jas pralaimėjo.


Tarp laimėjusių pateko FK „Volcano“, kuris sezoną pradėjo 4:3 įveikdamas FC „Žalia Raudona“. Tačiau šįkart jų lauks FK „Eksperimentas“, kurių sezonas prasidėjo pergale 3:1 prieš lygos naujokus VU MIF.


„Volcano“ kuo puikiausiai supranta, kad rungtynės su „Eksperimentu“ bus dar sunkesnės nei pirmoji sezono akistata.


„Žinome , kad bus labai sunku kovoti su „Eksperimentu“. Varžovai gerai žaidžia ir gynyboje, ir puolime.  Šiais  metais „Eksperimentą“ vadinčiau vienu iš favoritų laimėti čempionatą“, – sakė „Volcano“ kapitonas Tomaš Derkač, kurio ekipa praėjusiais metais abu kartus pralaimėjo „Eksperimentui“ (0:5 ir 5:10).


„Stebėjome kaip „Volcano“ žaidė prieš „Žalią Raudoną“. Jie paliko visai neblogą įspūdį, o ir jų sudėtis šiek tiek atsinaujino. Manau, kad rungtynės bus kovingos, nes „Volcano“ lengvai 3 taškų neatiduos“, – teigė „Eksperimento“ narys Edvin Moroz.


Tuo metu dvi pralaimėjimus patyrusios komandos – tai FK „Valčiūnai“ ir FSB „Zenitas“. Abi komandos sezono pradžioje praleido keturiais įvarčiais daugiau, nei pačios įmušė. „Valčiūnai“ 2:6 nusileido „Alyčiui“, o „Zenitas“ 1:5 pralaimėjo „Barbakanui“.


Šįkart jos susikaus tarpusavyje ir abi sieks pirmosios pergalės. Tarpusavio istorija rodo, kad „Valčiūnai“ kol kas buvo stipresni. Jie abu kartus įveikė FSB, rezultatais 7:3 ir 10:3.


Visgi FSB „Zenitas“ šiais metais atsinaujino ir antrajame ture ketina taškų neišbarstyti.


„Mes žinome, kad negalime baigti ateinančių rungtynių be trijų taškų. Tai bus tikras mūšis. Viskas arba nieko. „Valčiūnai“ yra fiziškai stipri komanda, propaguoja kietą ir grubų žaidimą, o Večislavo tolimi smūgiai yra labai pavojingi, bet taip pat jų komanda turi ir minusių, kuriuos mes žinome ir išnaudosime“, – užtikrintai kalbėjo FSB „Zenito“ vadovas Mark Bogdevič.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Fortitudo2101109+13
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: