2020-06-17

II turo anonsas: šįkart lietus turėtų neišgąsdinti

Praėjusį ketvirtadienį startavo 2020 metų MFL čempionatai, tačiau dėl smarkaus lietaus nebuvo sužaistos net trys turo rungtynės. Lietų pranašauja ir rytoj, tačiau jis neturėtų būti toks stiprus, o vakare tą lietų turėtų pakeisti saulė. Taigi, šįkart tikimės, kad bus sužaistos visos turo rungtynės, o jų laukia labai įdomiu – tiek A, tiek B divizionuose.


Rungtynių pradžia – 19:40



Atsitiesti po pralaimėjimo antrajame ture sieks FC „IndEx“ ekipa. Gausiu atsarginiu suoleliu pirmajame ture pasižymėjęs „IndEx“ susirems su SKK „Oniksu - TEC“, kuris taip pat galėjo pasigirti ilgu atsarginių suolu. Galime tikėtis, kad ir šiame ture abi komandos turės daugiau nei du startinius septynetus, bet jų pajėgumą reikės įrodyti aikštėje.


Pirmajame ture savo pajėgumą jau įrodė „Oniksas - TEC“, kuris 3:1 nugalėjo FK „Rytą“. Visai neblogai pasirodė ir „IndEx“. Nors jie 3:5 nusileido „El Dorado“ ekipai, tačiau vienu metu buvo išlyginę rezultatą iki 3:3, o tai pastebėjo ir būsimas jų varžovas.


„Kiek mačiau, varžovai šį sezoną perpirko „Spartako“ legendą (Dmitrijų Raksą, - aut. pastaba) ir vienu metu išlygino rezultatą su „El Dorado“. Jei gerai atsimenu, rungtynės su „IndEx“ visada buvo labai energingos ir kovingos. Esu tikras tokios jos bus ir ketvirtadienį. Mes patys neturime dar pagrindo kažką keisti po pirmųjų rungtynių, o tik gerinti susižaidimą“, – apie artėjančią dvikovą pamąstymais pasidalino „Onikso - TEC“ vadovas Edvardas Ruskan.


Antrose rungtynėse puikiai sezoną pradėjęs FK „Eksperimentas“ sieks nesustoti ir judėti toliau, nepaisant to, kad jų kelyje laukia „Maracana“ ekipa.


„Maracana“ dėl lietaus pirmojo turo rungtynių nesužaidė, todėl sunku pasakyti kokios sportinės formos yra komanda. Tuo metu „Eksperimentas“ pademonstravo solidų žaidimą ir 3:0 nugalėjo FK „Rotalį“. Jei jiems pavyktų perkopti ir „Maracana“ barjerą, „Eksperimento“ sezono pradžia tikrai stebintų.


Lengvų rungtynių „Eksperimento“ vadovas Edvin Moroz nesitiki, tačiau lengvų jų nežada ir varžovams.


„A divizione visada bus sunkios rungtynės prieš bet kurią komandą. Neturime atsipalaiduoti nei sekundei. Tad žaisime savo žaidimą ir viskas, o ten jau kaip mums pasiseks“, – sakė E. Moroz.


B divizione susitiks komandos su panašiomis nuotaikomis, bet jos užtarnautos skirtingai. „WorldOne United“ į pirmąjį sezono mačą susirinko be keitimų ir 0:2 nusileido MSC ekipai, tad apsvarstyti savo žaidimą ir problemas WOU tikrai turės.


„Riešė“ nuotaikos prastesnės turėjo būti dėl to, kad pirmojo turo rungtynių jie nesužaidė dėl lietaus ir savo sezono dar oficialiai neatidarė. Nors komanda treniruojasi kiekvieną pirmadienį, bet jų sportinę formą pamatyti viešai ir prieš kitą varžovą pamatysime tik rytoj.


Kitose B diviziono rungtynėse susitiks du lygos naujokai – FC MTG ir FK „Ąžuolas“. Jų šiame sezone taip pat dar nematėme.


„Futbolo broliams“ pasitraukus iš MFL, MTG vietoje pirmojo turo rungtynių surengė treniruotę. Tuo metu „Ąžuolo“ sezono pradžią atidėjo smarkus lietus.


Nors šios abi komandos yra MFL naujokai, bet jos abi tarpusavyje yra gerai pažįstamos.


„Esame žaidę prieš MTG „Iššūkio“ lygoje. Gerai pažįstama komanda, turinti daug potencialo“, – sakė „Ąžuolo“ vadovas Aidas Malinauskas.


Apie varžovus pagarbiai atsiliepė ir MTG vadovas Artūras Karenga: „Komandoje daug naujų žaidėjų, tad artimiausiose rungtynėse  išsibandysime naujokus, patikrinsime jų fizinį pasiruošimą, charakterius, vertybes. Linkime sėkmės mūsų draugams ir varžovams FK „Ąžuolas“.


Rungtynių pradžia – 20:40


Antrąją rungtynių bangą pradės dvi pralaimėjimus pirmajame ture patyrusios komandos – FK „Rotalis“ ir FK „Fortitudo“. „Rotalis“ 0:3 nusileido FK „Eksperimentui“, o „Fortitudo“ taip pat praleido tris įvarčius ir 1:3 pralaimėjo „Green Town - Eagle Team“ ekipai.


Nuotaikos per daug šioms ekipoms dėl to nesubjuro, tačiau noras atsitiesti jau antrajame ture yra didelis.


„Pirmose rungtynėse, manau, daug kur skubėjome, mušėme kai reikėjo perdavimus daryti ir panašiai. Antrose rungtynėse, tikiu, žaisime protingiau. Kaip ir minėjau, reikia atrasti tą receptą į pergales“, – sakė „Fortitudo“ vadovas Gabrielius Butkevičius.


Kitose rungtynėse čempionų titulą ginantis FK „El Dorado“ išmėgins savo jėgas prieš FK „Polivektrį“. Dėl liūties „Polivektrio“ šį sezoną aikštėje neišvydome, bet komandos nariai tarpsezonio metu sportavo individualiai ir sieks naująjį sezoną pradėti kaip įmanoma sklandžiau.


„El Dorado“ sezonas prasidėjo pergale 5:3 prieš FC „IndEx“, tačiau komandos vadovas Martynas Rašinskas dar turėjo pastabų savo komandos žaidimui ir jį sieks pagerinti jau antrose rungtynėse.


Praėjusiais metais šių komandų kova būdavo atkakli, bet „El Dorado“ jau turi paruošę savo žaidimo planą.


„Reikia susirinkti ir turėti keitimų, nes fizinis pasirengimas tikrai dar ne pas visus yra, todėl dažni keitimai į naudą. Aišku, tikimės, kad nebus taip karšta, bet ir nebus daug lietaus, kad galėtume sužaisti turą. Varžovas kitoks, lyginant su „IndEx“, bet žinomas ir planas aiškus“, – sakė M. Rašinskas.


B divizione savo jėgas palygins gerai pažįstamos ekipos – FK „Alytis“ ir FSB „Zenitas“. Pirmajame ture „Alytis“ nustebino iš neigiamos pusės – net 1:5 pralaimėjo FC „Žalia Raudona“ komandai.


Po tokios sezono pradžios „Alyčiui“ reikia daryti išvadas, bet  FSB „Zenitas“ tikrai nebus lengvesnis varžovas. Ši komanda savo pirmajame mače 3:0 nugalėjo VU MIF, tad pasitikėjimas savo jėgomis šiai ekipai auga jau nuo sezono pradžios, bet per daug apie varžovą FSB „Zenitas“ negalvoja.


„Kažkaip negalvojame visai, manau pusvalandį iki rungtynių kažką pasitarsime, pažiūrėsime kaip susirinksime ir žaisime taip, kaip mokam“, – sakė „Zenito“ vadovas Mark Bogdevič.


Po pralaimėjimo pirmajame ture „Zenitui“, atsigauti norės FK VU MIF ekipa. Ji susitiks su MSC klubu. Nors MSC sezoną pradėjo pergale 2:0 prieš „WorldOne United“, tačiau pats MSC žaidimas nebuvo stulbinantis ir pasitempti jiems prieš VU MIF tikrai reikės.


Studentų ekipa mėgsta greitą ir technišką futbolą, todėl „Mėgėjų sporto centro“ lauks sunki kova. VU MIF turės ir keitimų, tad mūsų lauks intriguojanti kova.


Rungtynių pradžia – 21:40


Vakarą MFL antrajame ture užbaigs dvi rungtynės. A divizione kovos FK „Rytas“ ir „Green Town – Eagle Team“. Pastarieji sezoną pradėjo gerai, 3:1 nugalėjo FK „Fortitudo“, nors komandos vadovas Aleksandras Dergačiovas tradiciškai turėjo pastabų.


„Ryto“ sezonas prasidėjo sunkiau. Jie 1:3 pralaimėjo „Oniksui - TEC“ ir po rungtynių „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas turėjo ką pasakyti savo vyrams.


Bus įdomu pamatyti, į kurio vadovo pastabas jo komanda atsižvelgs labiau, bet A.Dergačiovas yra tikras, jog jo ekipa išvadas padarys.


„Rungtynės nebus lengvos, reikes gerai pakovoti, norint laimėti jas. Manau, kad viskas bus taip pat, vyrai patys puikiai pamatė, ko jiems reikia per pirmas rungtynes“, – sakė A. Dergačiovas.


Tuo metu B divizione mus nustebinusi FC „Žalia Raudona“ ekipa šįkart susirems su SFK „Novovileisk“. Naujosios Vilnios komanda dėl lietaus pirmojo turo mačą praleido, o ŽR vyrukai sugebėjo 5:1 nugalėti „Alytį“.


Tuo pergalingu receptu „Žalia Raudona“ vadovausis ir šiose rungtynėse, o ar receptą perpras „Novovileisk“ – parodys tik rezultatas.


„MFL lengvų rungtynių nebūna, tą galutinai supratome tik pernai – tik po pirmojo rato. Dar pernai žaisdavome ir apie tam tikras rungtynes galvodavome, kad varžovą įveiksime viena koja ir tai sutrukdė pakilti aukščiau nei 7 vieta. Tad prieš „Novovileisk“ nieko nekeisime savo žaidime ir žaisime taip, kaip žaidėme prieš „Alytį“ – susikoncentravę. Pernai „Novovileisk“ tikrai sunkiai įveikėme, tai buvo kietas riešutėlis“, – kalbėjo „Žalia Raudona“ vadovas Sigitas Stasevičius.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Fortitudo2101109+13
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: