2019-04-09

A diviziono apžvalga: praėjusių metų prizininkai turėjo daug vargo

A divizione praėjusį ketvirtadienį dvylika komandų sužaidė antrąsias sezono rungtynes. Jau antrasis turas parodė, kad su iššūkiais čia susidurs visos komandos, o pirmoji praėjusio sezono prizininkė, kuri prarado pirmuosius taškus, tapo FK „Ryto“ ekipa. Apie antrąjį turą rašome turo apžvalgoje!


 A diviziono II-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
7 2 2019-04-04 19:40:00 Maracana FK Fortitudo 8:2 II "Fanų" ketvirtis
8 2 2019-04-04 19:40:00 FK Rotalis FK Polivektris 2:1 I "Fanų" ketvirtis
9 2 2019-04-04 20:40:00 Eagle Team - Žibintas SKK Oniksas 3:2 I "Fanų" ketvirtis
10 2 2019-04-04 20:40:00 FC IndEx FK Rytas 4:1 II "Fanų" ketvirtis
11 2 2019-04-04 21:40:00 El Dorado Western Union 4:2 I "Fanų" ketvirtis
12 2 2019-04-04 21:40:00 FK Riešė FK Spartakas 5:1 II "Fanų" ketvirtis


35. Kaip ir B divizione, taip ir A divizione antrasis turas nebuvo toks rezultatyvus kaip pirmasis. Šįkart komandos įmušė 35 įvarčius - septyniais įvarčiais mažiau nei pirmąją savaitę. Taigi, vidutiniškai per rungtynes buvo įmušta po 5,83 įvarčio.


Prastai. Šio žodžio netrūko „El Dorado“ vadovo Martyno Rašinsko kalboje. Nors „El Dorado“ prieš „Western Union“ laimėjo rezultatu 4:2, tačiau ši pergalė buvo gerokai sunkesnė nei gali pasirodyti. Apie tai prakalbo ir jau minėtasis M. Rašinskas.


„Rungtynes vertiname labai prastai, žaidėme prastai ir pralaimėjome visoje aikštelėje. Nekovojome dėl kamuolių, varžovams leidome žaisti kaip jie nori. Darėme daug klaidų, bet džiugina, kad pasiekėme pergalę. Po šio mačo supratome, kad reikia verinti kiekvieną varžovą ir eiti nusiteikus kovoti, o ne žengti į aikštę jau nugalėjus“, – sakė M. Rašinskas.



Laimėjo. Savo ruožtu „Western Union“, nors ir pralaimėjo, savo pasirodymą laiko pergalingu. MFL čempionus jie privertė gerokai paplušėti, o iki jų pačių pergalės pritrūko tik šiek tiek daugiau sėkmės.


„Nors rezultatas sako kitaip, bet mes laimėjome. Laimėjome bent jau pirmąsias dvidešimt minučių. Turėjome tik du keitimus ir neturėjome vartininko, bet sakyčiau, kad sužaidėme labai gerą mačą ir „El Dorado“ užkūrėme tikrą pirtį. Iki pat antrojo kėlinio pradžios rezultatas buvo 2:2, o galėjo jis būti ir 4:2 mūsų naudai, jei būtų bent kiek daugiau nusišypsojusi sėkmė. Buvo ir skersinių, ir puikių „El Dorado“ vartininko ištrauktų smūgių. Na, bet toks yra futbolas, neįmuši tu, įmuša tau. „El Dorado“ antrojo kėlinio pradžioje sugebėjo įmušti įvartį, o mums, besivejant juos ir žaidžiant labiau atvirą futbolą, praleidome ir antrą įvartį“, – savo įžvalgomis pasidalino „Western Union“ vadovas Aurimas Andrulis.


Pagarba. „Eagle Team - Žibintas“ iškovojo antrąją pergalę šiame sezone tik šįkart ji taip pat buvo labai sunki. „Ereliai“ vargo, bet galiausiai 3:2 palaužė SKK „Onikso“ ekipą, apie kurią „Eagle Team“ vadovas Aleksandras Dergačiovas atsiliepė tik gerai.


„Rungtynes vertinu labai teigiamai. „Onikso“ komanda yra viena neparankiausių mums MFL lygoje, taip jau istoriškai susidėliojo. Pergalė ir 3 papildomi taškai į taupyklę – to mums ir reikėjo“, – teigė A. Dergačiovas.


„Be abejo išskirčiau mūsų komandos kapitoną Marių Linkevičių ir ganėtinai grubias rungtynes iš „Onikso“ pusės. Prieš rungtynes iš „Onikso“ gavome vimpelą ir tikėjomės draugiškos kovos, bet neapsigaukite – šitie vyrukai kovos už kiekvieną aikštės centimetrą visais įmanomais būdais. Pagarba jiems!“, – pridūrė A. Dergačiovas.


„Oniksas“ taip pat liko pakankamai patenkintas rungtynėmis, nors pergalės iškovoti ir nepavyko. „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan mano, kad „Eagle Team“ raktu į pergalę tapo jų patirtis.



„Pralaimėjimo, matyt, negalima vertinti pozityviai, bet reikia pripažinti, jog vienu įvarčiu nusileidome praeitų metų MFL vicečempionams. Rezultatas neigiamas, bet momentais pademonstravome neblogą žaidimą“, – akcentavo „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan.


„Kertiniu rungtynių momentu laikau „Erelių“ patirtį ir gebėjimą išnaudoti vos ne kiekvieną mūsų klaidą. Kitą vertus, nepamenu dar rungtynių su „Eagle Team“, kada jie taip akcentavo gynybą, reiškia ir mes privertėme juos padirbėti“, – pozityvumo įžvelgė „Onikso“ vadovas.


Pirmoji. FK „Rotalis“ iškovojo ne tik pirmąją sezono pergalę, bet ir pirmąją pergalę prieš FK „Polivektrį“. Praėjusiame sezone „Rotalis“ jiems abu kartus nusileido, tik dar B divizione, o šįkart A divizione „Rotalis“ šventė pergalę rezultatu 2:1.


„Rungtynes vertiname teigiamai ir tikrai džiaugiamės pergale. Komandos kovinga nuotaika ir nusiteikimas buvo raktas į šią pergalę“, – teigė „Rotalio“ vadovas Dainius Riškus.


Vertesni. FC „IndEx“ antrajame ture turbūt pateikė didžiausią staigmeną. Jie sugebėjo 4:1 nugalėti FK „Ryto“ žaidėjus, kurie atrodė lyg ne savi.


Prie to prisidėjo ir geras „IndEx“ žaidimas, kurie pasirinko tinkamą taktiką ir savo plano laikėsi visas rungtynes.


„Prieš rungtynes akcentavome, kad reikia laikytis disciplinos ir neprarasti koncentracijos visų rungtynių metu. Sakyčiau, kad tai iš dalies pavyko, o taip pat turėjome ir ilgą suolelį. Nenoriu nurašyti „Ryto“, bet mes tikrai buvome vertesni laimėti. Patys neišnaudojome dar keturių gerų progų įmušti įvartį“, – kalbėjo „IndEx“ kapitonas Eduardas Grudinskij.


Šiame mače FC „IndEx“ jau rungtynių pradžioje neišnaudojo dvejų gerų progų, įskaitant ir neįmušto 9 metrų baudinio. E. Grudinskij pripažino, kad po neįmušto baudinio kiek sunerimo, kad savo progas jie jau iššvaistė.


„Iš tikro, buvau išsigandęs, kad savo šansų jau neišnaudojome, bet didžiuojuosi savo vyrais, kurie nenuleido rankų ir toliau kovojo, kol galiausiai tie įvarčiai pasipylė“, – pridūrė „IndEx“ kapitonas.


Vakaras. Dėl šio pralaimėjimo FK „Rytas“ galėjo kaltinti vakarą. „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas daug pasiteisinimų neieškojo ir beveik viską nurašė labai nesėkmingam vakarui.


„Sveikinu „IndEx“ ekipą su pergale. Jie žaidė savą žaidimą ir sužaidė labai geras rungtynes. Nors praleidome keturis įvarčius, noriu padėkoti vartininkui Mantui, kuris sužaidė fantastiškai ir ištraukė ne vieną pavojingą smūgį, įskaitant ir baudinį. Kai jie neįmušė baudinio ir po to nerealizavo dar vienos geros progos, mums lyg ir buvo užaugę sparnai, bet patys nepasinaudojome dvejais šansais ir po to jau teko traukti kamuolį iš savų vartų“, – sakė O. Miasniankinas


„Galiu pasakyti, kad tai buvo vakaras, kai niekam niekas nesisekė. Taip jau susidėjo, kad visi turėjo turbūt blogiausią sezono vakarą ir mes pralaimėjome. Tačiau dėl to visiškai nepergyvename, sezonas dar ilgas ir A divizione visi praras taškų. Visi varžovai čia moka žaisti ir gali atimti taškų. Galbūt ir aš padariau klaidų, į aikštę leisdamas po tris puolančio ir griaunančio tipo žaidėjus, o aikštės vidurio neturėjome. Taip leidome varžovams žaisti taip, kaip jie norėjo“, – pamąstė O. Miasniankinas.


Atsitiesė. Tą padarė „Maracana“ ekipa. Pirmajame ture jie pralaimėjo net 0:7, tačiau antrajame ture pakėlė sau ūpą, 8:2 sutriuškindami FK „Fortitudo“ žaidėjus.


„Aišku, kad smagu laimėti tokiu rezultatu ir nesmagu pralaimėti, kaip tą padarėme pirmajame ture. Man labai patiko, kaip mes sureagavome į pirmąjį pralaimėjimą ir padarėme išvadas. Turėjome žaidybinį planą, laikėmės disciplinos ir, malonu, kad tas planas suveikė. Manau, kad du ankstyvi įvarčiai palaužė „Fortitudo“, – po rungtynių sakė VFM narys Artūras Žarnovskis.


Paneigti. Po prieš sezono pradžią pateiktų MFL prognozių, FK „Riešė“ pažadėjo jas kuo labiau paneigti ir tą „Riešė“ tikrai daro. Pirmajame ture tašką iškovojęs kolektyvas šįkart jau džiaugėsi pergale. „Riešė“ sugebėjo užtikrintai 5:1 nugalėti be Dmitrijaus Raksos žaidusius „Spartako“ futbolininkus, o pagrindiniais pergalių kalviais tapo Tomas Guiskis ir Arnoldas Čepkauskas, įmušę po du įvarčius.


Rinktinė. Antrojo turo A diviziono rinktinėje sutilpo net šešių komandų atstovai. Vienintelė „Maracana“ ekipa turi du žaidėjus, o FC „IndEx“, FK „Riešė“, „El Dorado“, „Rotalis“ ir „Eagle Team“ – po vieną.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Grija2101109+13
5FK Fortitudo2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
0 1
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: