2020-10-21

Turo anonsas: nuleidžiame užsklandą ir sužinome galutines vietas

Atėjo tas ketvirtadienis, kurio kai kurios komandos jau kurį laiką laukė, o kitos norėjo, kad jis niekada neateitų. Tai paskutinis MFL sezono ketvirtadienis, po kurio bus nuleista 2020 metų MFL sezono užsklanda. Ją nuleidžiant paaiškės ne tik galutinės B diviziono komandų vietos, bet ir A diviziono čempionai ir kitų spalvų medalių laimėtojai. Būtent A divizione čempionai dar nėra aiškūs, o jais pretenduoja tapti net trys komandos – „Rytas“, „El Dorado“ ir geriausioje pozicijoje esantis „Eagle Team“.

 

Rungtynių pradžia – 19:40


 

A divizione paskutinį turą pirmieji pradės SKK „Oniksas-TEC“ ir FK „Rytas“. Abi komandos prieš savaitę laimėjo, tačiau šįkart joms rungtynės bus skirtingos svarbos.

 

SKK „Oniksas“ jau garantuotai liks šeštoje vietoje, o „Rytas“, turintis 35 taškus, jau yra užsitikrinęs bronzą, bet komanda dar gali iškovoti sidabrą ar net auksą, jei pralaimėjimus patirs „El Dorado“ ir „Eagle Team“.

 

„Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas jau pabrėžė, kad toks geras komandos žaidimas niekur nedings ir jis tęsis ne tik per paskutines sezono rungtynes, bet ir kitame sezone.

 

„Rytas“ nepralaimėjo jau nuo liepos 16 dienos, o rungtynėse su „Oniksu“ komanda dar galės siekti revanšo, kadangi pirmąsias tarpusavio rungtynes jie pralaimėjo 1:3.

 

„Prieš paskutines rungtynes nuotaikos mūsų bus geros. Manau, ir FK „Ryto“ vyrukų nuotaikos bus irgi geros. Sveikinimai jiems laimėjus medalius. Po pirmojo rato atrodė, kad tas neįmanoma, bet štai turime eilinį pavyzdį, kad viskas yra įmanoma, jei labai to nori ir to nuosekliai sieki. Kam bus svarbesnės šios rungtynės pamatysime po kelių pirmų minučių. Bet kokiu atveju, manau, jie nenorės pralaimėti pirmą kartą antrame rate, mes irgi nenorėsime paskutinių rungtynių lengvai atiduoti. Tad linkime ir sau, ir varžovams gero sezono užbaigimo ir svarbiausia be jokių traumų“, - mintimis prieš rungtynes dalinosi „Onikso-TEC“ vadovas Edvarda Ruskan.


„El Dorado“ prieš savaitę pralaimėjo „Fortitudo“ komandai ir, kaip sakė komandos vadovas Martynas Rašinskas, palaidojo savo sezoną. Tačiau situacija nebūtinai yra tokia kritinė ir „El Dorado“ dar gali laukti malonios staigmenos iš „Fortitudo“.

 

Kalbant apie pačias „El Dorado“ rungtynes, tai FC „IndEx“ šiame sezone jie jau kartą įveikė (5:3). Pati „IndEx“ komanda aukščiau penktos vietos jau nepakils, tad komandos nusiteikimas nėra aiškus, nors visi puikiai supranta, kad „El Dorado“ ekipai įkąsti visada yra malonu.

 

„Tikiuosi, kad „Fortitudo“ susirinks taip pat gerai, sužais drausmingai, kovingai ir paskutiniame ture, o ypatingai jų vartininkas, kuris prieš mus sužaidė labai geras rungtynes. Sėkmės ir motyvacijos jiems! Na, bet aišku mums patiems pirma reikia įveikti varžovus, o žaidžiant taip kaip banguoja Baltijos jūra, tai sunku kažką komentuoti“, - kalbėjo M.Rašinskas.

 

B divizione savo sezoną užbaigs abu MFL naujokai ir jie žais tarpusavyje – tai FK „Ąžuolas“ ir FC MTG.

 

Pirmasis šių komandų susitikimas pasibaigė lygiu rezultatu 3:3 ir šiai dienai abi komandos turi panašų taškų skaičių. „Ąžuolas“ – 18, o MTG – 16. Jei MTG, kuri laimėjo dvi paskutines žaistas rungtynes, šias rungtynes laimėtų, jie ne tik pakiltų iš paskutinės vietos turnyrinėje lentelėje, bet ir aplenktų „Ąžuolą“ bei užimtų devintą vietą.

 

Žinoma, kad „Ąžuolas“ to nenori, nes jie pergalės atveju galėtų ne tik išsaugoti devintą vietą, bet galbūt finišuoti aštuntoje.

 

Esame pilni ryžto pagaliau pakilti keliomis pozicijomis aukščiau lentelėje, tad po dvejų pergalių iš eilės, kovosime dėl trečios. Motyvacijos turime užtektinai”, - sakė MTG žaidėjas Valdemar Dorniak.

 

Kitose B diviziono rungtynėse FK „Riešė“ susitiks su „WorldOne United“ klubu. Praėjusiame ture „Riešė“ pateikė staigmeną, kuomet 4:3 nugalėjo FK VU MIF, o ši pergalė leido čempionų titulą užsitikrinti FK „Alyčiui“.

 

Tačiau ties ta pergale „Riešė“ sustoti neketina. Komandos vadovas Tomas Guiskis sakė, kad „Riešė“ sezoną nori užbaigti dvejomis pergalėmis. Vieną pergalę jie jau pasiekė, o dabar bandys nugalėti ir „WorldOne United“.

 

WOU ekipa gali likti ketvirtoje vietoje arba nukristi į penktą, jei pralaimės. Praėjusią savaitę jie sužaidė nulinėmis lygiosiomis su FC „Žalia Raudona“, bet rungtynėse prieš „Riešę“ įvarčių tikrai turėtų būti. Jau pirmose šių komandų tarpusavio rungtynėse tų įvarčių buvo 7, o pergalę rezultatu 4:3 pasiekė WOU.

 

Rungtynių pradžia – 20:40


 

Antroji rungtynių banga įneš visišką aiškumą dėl prizininkų, nes susitiks FK „Fortitudo“ ir „Green Town – Eagle Team“. Būtent šių rungtynių baigtis lems čempioną ir kitas prizines vietas.


„Fortitudo“ savo ruožtu ir be „El Dorado“ palinkėjimo sakė, kad prieš „Eagle Team“ žengs į aikštę tik pergalės ir tikrai lengvai „Ereliams“ čempionų titulo neatiduos. Savo vietą A divizione užsitikrinusi „Fortitudo“ komanda kartą šiais metais „Ereliams“ jau pralaimėjo, tačiau per MFL istoriją yra juos įveikę ne kartą.

 

Visgi „Eagle Team“ ekipai tai yra auksinės rungtynės. Pergalės atveju jie tampa čempionais, nors apie tokį scenarijų komanda prieš kokį mėnesį net negalėjo pagalvoti ir netikėjo, kad „El Dorado“ išbarstys tiek taškų.

 

„Paskutinį turą pasitiksime kovingomis ir motyvuotomis nuotaikomis. Jokiu būdu nedrįstų nuvertinti „Fortitudo“ komandos, nes ir patys esame gavę malkų iš jų. Situacijos kontrolė, sakyčiau, netikėtai grąžinta mums į rankas. Tik antrą kartą nuo 5 turo, kai pirmą kartą praradome taškus, ir tapome „besivejančiais“. Būsiu atviras - kai pasiekėme savotišką „dugną“ po pirmo rato su -10 taškų nuo pirmaujančių „El Dorado“, jei kažkas manęs paklaustu ar turėsime šansą kovoti dėl 1 vietos, jei antrame rate dar merksime tašus (pralaimėjimas „Rytui“), pasakyčiau, kad to šanso sunkiai tikiuosi net ir laimėjus visas 2 rato rungtynes. Be abejo, buvau užtikrintas, kad ta priešininkų laimėjimų serija turi kažkada nutrūkti, bet tikrai ne taip, kad jie iš 27 galimų taškų antrajame rate iškovos mažiau nei pusę. Ne karta po rungtynių sakiau, kad reikia žaisti savo rungtynes toliau, kad sužaidus visas rungtynes mes pamatysime kur finišuosime ir kiekviena komanda bus verta tos vietos kurioje ji bus galutinėje rikiuotėje. Todėl ir dabar noriu pasakyti dar kartą - visos trys pirmaujančios komandos prieš paskutinį turą dar turi šansus tapti čempionais, todėl laukiame ketvirtadienio, einame žaisti ir tegul nugali šiu metų stipriausi“, - savo mintimis prieš paskutinį turą pasidalino „Eagle Team“ vadovas Aleksandr Dergačiov.


Kitose rungtynėse žais tos A diviziono komandos, kurioms paskutinės rungtynės praktiškai jau nieko nereikš. Paskutinėje vietoje esantis ir iš jos jau nepakilsiantis FK „Eksperimentas“ susitiks su FK „Rotaliu“, kuris šiame sezone liks septintas arba aštuntas.

 

Abi šios komandos gan skaudžiai pralaimėjo praėjusią savaitę ir daug šansų prieš varžovus neturėjo, bet abejoms joms tikrai būtų smagu sezoną užbaigti pergalingai.

 

Nors „Rotalis“ šiuo metu turi 12 taškų daugiau nei būsimi varžovai, tačiau „Eksperimentui“ pirmose tarpusavio rungtynėse pavyko laimėti 3:0 ir „Rotalis“ buvo viena iš dvejų komandų, kurias nugalėjo „Eksperimentas“.

 

Taigi, šiose rungtynėse bus įdomu pamatyti ar „Eksperimentas“ sugebės antrą kartą įveikti „Rotalį“, o galbūt pastarieji pasieks revanšą?

 

 

Tuo metu B divizione spręsis sidabro ir bronzos klausimas. Viename ketvirtyje susitiks FSB „Zenitas“ ir FK „Alytis“. Pastarieji jau tapo čempionais, o „Zenitas“ praėjusią savaitę pakilo į antrą vietą ir gali ją užimti, jei nugalės varžovus.

 

Nors „Alyčiui“ kaip ir nėra dėl ko žaisti, jų vadovas Mykolas Adamavičius minėjo, kad komanda būtent ir ruošėsi šioms rungtynėms, kaip pačioms svarbiausioms sezono rungtynėms. „Alytis“ tikėjosi, kad mačas su „Zenitu“ gali lemti čempioną. Nors tokios svarbios jau nėra, bet „Alytis“ sezoną nori užbaigti pergalingai ir čempioniškai, o taip pat ir pasiekti revanšą už pirmąsias tarpusavio rungtynes, kurias „Alytis“ pralaimėjo 2:3.

 

To tikrai tikėsis FK VU MIF ekipa, kuri nukrito į trečią vietą, bet gali pakilti į antrą, jei „Zenitas“ pralaimės, o jie savąsias rungtynes laimės. Norint tai padaryti, VU MIF turės nugalėti MSC ekipą, kurie įkrito į duobę ir šiame sezone liks penkti arba ketvirti.

 

Nors MSC ir yra duobėje, tačiau jie nori pasikandžioti bei pakartoti pirmų tarpusavio rungtynių scenarijų, kuomet jie VU MIF nugalėjo 3:1.

 

„Visi nori sezoną baigti pergale. Mes taip pat. Ir norime įkąsti MIF bachūriukams“, - sakė MSC vadovas Adomas Kripas. 

 

Rungtynių pradžia – 21:40


 

Vėliausiai A divizione sezoną užbaigs „Maracana“ ir FK „Polivektris“. Praėjusiame ture „Maracana“ nusileido „Eagle Team“ ekipai ir tas pralaimėjimas lėmė, kad jie pasitraukė iš kovos dėl medalių ir A divizione liks ketvirti.

 

Savo ruožtu „Polivektris“ prieš savaitę 5:4 palaužė FC „IndEX“, bet ta pergalė jų neišgelbėjo ir jie šiame sezone liko priešpaskutiniai – devinti.

 

Taigi, abi komandos žino savo galutinę poziciją turnyrinėje lentelėje, tačiau abi jos išsiskiria kovingumu ir sezoną tikrai norės užbaigti aukšta nata.

 

Čia galime tikėtis atkaklios ir kietos kovos. Pirmajame tarpusavio mače triumfavo „Maracana“, bet tik rezultatu 4:3, o ar komandai pavyks dar kartą laimėti? Geras klausimas! „Maracana“ antrajame rate savo žaidimu tikrai džiugina ne visada, o taip ir buvo prarasta medalinė pozicija. Tuo metu „Polivektris“ šiek tiek pagerino savo žaidimą, o tai parodo ir paskutiniu metu iškovotos kelios pergalės prieš stiprius varžovus.

 

B divizione paskutiniai savo sezoną užbaigs SFK „Novovileisk“ ir FC „Žalia Raudona“. Abejoms komandos šios rungtynės gali lemti galutinę poziciją turnyrinėje lentelėje.

 

„Novovileisk“ gali finišuoti šeštoje arba septintoje vietoje, o ŽR kolektyvas – aštuntoje arba devintoje vietoje. Pergalės atveju komandos garantuotai užims tas aukštesnes vietas, tad to jos ir sieks.

 

Pirmoji šių ekipų akistata buvo labai rezultatyvi ir tąkart 5:4 laimėjo „Žalia Raudona“, kuri sezono pabaigą pasitinka geromis nuotaikomis.

 

„Nuotaikos neblogos, nes žaidimo kokybė su kamuoliu antrame rate stipriai pagerėjusi, todėl sekantį sezoną gali jau atsirasti ir geri rezultatai, ir žymiai daugiau surinktų taškų. Gaila, kad maždaug pusę komandos dažnai negali susirinkti į rungtynes – net 4-5 pagrindinės sudėties žaidėjai nuolat turi traumų, kitiems sutrukdo ateiti darbas ar kitos svarbios aplinkybės, bet motyvacijos paskutinėms rungtynėms tikrai netrūks, svarbu, kad turėtume nors 2-3 žaidėjus ant suoliuko“, - sakė „Žalia Raudona“ vadovas Sigitas Stasevičius.

 

 

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Fortitudo2101109+13
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: