2017-01-15

Žiemos MFL. Skaudus kirtis čempionams

Praėjusios savaitės viduryje Žiemos MFL turnyre dalyvaujančios komandos rinkosi žaisti 4-ojo turo rungtynių.

Turnyro lyderė "FK Tera" komanda pasiekė jau ketvirtąją pergalę iš eilės ir surinko maksimalius 12 taškų.

"Riešė-Lindab" susigrąžino antrąją poziciją, įspūdingu stiliumi sutriuškinusi praėjusio Žiemos sezono nugalėtojus "SKK Onikso" komandą. Turnyre vis dar be pergalių lieka dvi komandos.

 

"FK Tera" - "FK Titanai" 4:2 (2:1).

Prieš turą iš "Titanų" komandos nuskambėjęs pažadas mesti iššūkį lyderiams nebuvo iš piršto laužtas. Tą jie ir padarė, tačiau atimti taškus jiems sutrukdė jėgų stygius.

"Mes tikrai stengėmės, bet gaila, kad to šį kartą neužteko", - apgailestavo "Titanų" atstovas Gvidas Širvys.

Anksti praleidęs du įvarčius "Titanų" jaunimas baltos vėliavos nekėlė ir greitai sugrįžo į rungtynes. Antrame kėlinyje jiems pavyko išlyginti rezultatą ir taip priversti nervintis varžovus.

Tačiau Elvis Žaldaris likus žaisti 10 min., pagaliau persvėrė rezultatą "Teros" naudai, o Liudo Veličkos įvartis galutinai nuramino komandą. "Titanai" pabaigoje jau buvo pavargę.

"Ko pritrūko? Žaidėjų. Elementaru kaip du kart du. Varžovai turėjo gal tris šešetukus, kurie nuolat keitėsi. Mes be keitimų negalėjome palaikyti tos pačios spartos kaip tą darėme pirmame kėlinyje", - paaiškino Gvidas.

Rungtynes "Titanai" pradėjo tik penkiese, tad nenuostabu, kad praleido du ankstyvus įvarčius. Tik vėliau, prisijungus vėluojantiems, pradėta vytis varžovus. Esant daugiau keitimų "Titanai" galbūt galėjo kautis dėl taškų.

Tuo metu "Teros" vadovas Vytautas Velička neslėpė, kad didelis keitimų kiekis ne tik padėjo palaikyti aukštą žaidimo spartą, bet turėjo ir neigiamos reikšmės.

"Rungtynės turėjo būti lengvos, o tapo sunkiai kontroliuojamomis. Varžovai pradėjo penkiese, mes išsiveržėme į priekį, bet po to prasidėjo mūsų keitimai, žaidimas išsiderino, prasileidome porą įvarčių ir prasidėjo įtampa bei pykčiai, - prisiminė V.Velička. - Tačiau sugebėjome susiimti ir įmušti dar porą įvarčių, nors varžovai taip pat turėjo progų. Būtų išnaudoję - niekas nežino, kaip viskas būtų pasibaigę."

Reziumuodamas rungtynes "Titanų" atstovas Gvidas konstatavo: "Gal tam tikrais epizodais pritrūkdavo sėkmės, bet kaip sakoma, sekasi geriausiems. Šiuo atveju - "Teros" komandai."

 

"SKK Oniksas" - "FK Riešė-Lindab" 1:5 (0:2).

Labiausiai netikėtas 4 turo rezultatas užfiksuotas šių MFL senbuvių mače.

Prieš turą Riešės komandą motyvavo du esminiai dalykai. Pirmas - tai prieš savaitę apmaudžiai patirtas pralaimėjimas žaidžiant su "Tera", ir antras, dar svarbesnis - tai, kad jie iki šiol dar nebuvo nugalėję "SKK Onikso".

"8-as kartas kai susitinka šios komandos MFL ir iki šiol nei vienos pergalės prieš "Oniksą". Atėjo laikas perrašyti istoriją!", - prieš mačą motyvavosi Riešės nariai.

Istoriją jie perrašė ir tą padarė skambiai, užtikrintai bei tvirtai.

"Buvau pas būrėją ir klausiau, ką daryti su tuo "Oniksu", bet ji nieko nepasakė. Neparankūs jie mums varžovai buvo, daryk ką tik nori. Nors nėra jie ypatingai stiprūs, kad negalėtume laimėti. Todėl šį kartą komanda nusprendė kad užteks ir tarė savo žodį. Ėjome žaisti nusiteikę laimėti bet kokia kaina", - teigė "Riešės" vadovas Tomas Guiskis.

Aktyviai pradėję rungtynes riešiškiai jau 5 min. išsiveržė į priekį. Vėliau jie nemažino tempo ir didino savo pranašumą. Antrame kėlinyje "SKK Oniksas" stengėsi sugrįžti į rungtynes (1:3), tačiau labai greitai Deividas Blazevičius intrigą panaikino, o Ryčio Jakavonio įvartis besibaigiant mačui rezultatą pavertė nepadoriu - 5:1.

Analizuodamas pergalės priežastis T.Guiskis nurodė vieną esminį faktorių: "Nuolatinis, pastovus presingas davė vaisių. Puikiai sužaidė ir puolėjai, ir gynėjai. Nuotaikos buvo labai pakilios, nes tokiu rezultatu įveikėme neparankius varžovus."

"Net nuotraukose matyti kad "Riešė" neleido mums kvėpuoti. Presingavo nuolat, viską darė teisingai, o mes nesugebėjome atsakyti tuo pačiu", - pripažino "SKK Onikso" vadovas Edvardas Ruskan.

Nutrūkusią sėkmingų mačų prieš "Riešę" seriją jis vertino gana ramiai: "Visos serijos kažkada baigiasi, todėl buvo tik laiko klausimas, kada ir "Riešė" laimės prieš mus. Tuo labiau, antrus metus stebint kaip jų treneris Stanislovas Danisevičius ruošia ir treniruoja komandą - nenuostabu, nes efektas anksčiau ar vėliau ateina."

Komandinė dvasia, patirtis, kova iki paskutinio švilpuko - tai būdavo pagrindiniai "SKK Onikso" ginklai ankstesniuose mačuose prieš "Riešę".

Tačiau praėjusio Žiemos turnyro laimėtojai šiuo metu tomis savybėmis nepasižymi. Ir tam yra kelios objektyvios priežastys.

"Šiame turnyre nesame tas visiems pažįstamas "Oniksas". Prie komandos prisijungė mūsų draugai iš TEC komandos, todėl sunku tikėtis, kad po 3-4 rungtynių rodysime gerus ar sau įprastus rezultatus. Viskas logiška, viskas dėsninga - susižaisti reikia laiko, kurio žiemos turnyre nėra", - paaiškino Edvardas.

 

"Mėgėjų sporto centras" - AFK 0:4 (0:1).

Praėjusiame ture "Mėgėjai" iškovojo pirmuosius taškus, tačiau šiame vėl grįžo į nemalonų pralaimėjimų kelią.

Paklaustas, ar tokį rezultatą lėmė paprasčiausiai tragiškas žaidimas, ar nesibaigiantys sudėties eksperimentai, MSC vadovas Adomas Kripas atsakė: "Abu variantai. Kai atrodo, kad gynyba jau dirba tvarkingai, niekaip nerandame savo puolimo. Šis turnyras mums yra tikrų išbandymų metas."

Mače su AFK "Mėgėjai" subyrėjo rungtynių pabaigoje. Ilgai rezultatas rungtynėse buvo 0:1 AFK naudai. Tik 40 min. Giedrius Šablinskas rezultatą padvigubino.

Tuomet "Mėgėjų sporto centras" persikraustė į varžovų aikštės pusę mėgindami kažkokiu būdu gelbėti rungtynes. Tačiau užnugaryje atsivėrė skylės, jomis AFK sumaniai pasinaudojom pelnė dar du įvarčius ir nugalėjo užtikrintai - 4:0.

Du kartus įmušęs Giedrius Šablinskas su 7 įvarčiais tapo Žiemos turnyro snaiperių įskaitos lyderiu. Jis vienu tiksliu smūgiu lenkia Liudą Veličką iš "Teros".

Tuo tarpu visą MSC komanda per 4 turus yra pasižymėjusi vos 2 kartus. Minifutbole tai siaubingai žemas rodiklis.

"Reikės kažką galvoti, kad pagaliau pramuštume varžovų gynybą", - susimąstė Adomas.

 

5 turas (sausio 18 d.)

Turnyro lyderė "Tera" (12 tšk.) turi progą pirmąjį ratą pabaigti tobulai - visomis penkiomis pergalėmis. Tačiau tam reikia ateinantį trečiadienį nugalėti AFK (6 tšk.) komandą.

Emocinį pakilimą išgyvenanti "Riešė-Lindab" (9 tšk.) 5 ture susitinka su veržlia "Titanų" (1 tšk.) komanda. Tuo metu "SKK Oniksas" (6 tšk.) pataisyti pašlijusią turnyrinę padėtį galės mače su "Mėgėjų sporto centru" (1 tšk.).


Turnyrinė lentelė

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Riešė108023915+2424
2SKK Oniksas106134928+2119
3FK Alytis105143527+816
4FK Tera104152439-1513
5FK Granitas 3103163544-910
6FK Granitas 3 (dubleriai)101272756-295

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
Turas 10

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
FotoInformacija
Arminas Lapinskas Komanda:SKK Oniksas
22 Varžybų:10
Mykolas Kaveckas Komanda:FK Riešė
12 Varžybų:4
Mantas Miklaševičius Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
10 Varžybų:10
Ovidijus Požela Komanda:FK Tera
9 Varžybų:7
Silvester Kimbar Komanda:FK Granitas 3
9 Varžybų:10
Aivaras Brindza Komanda:SKK Oniksas
8 Varžybų:7
Deividas Mačiulis Komanda:FK Riešė
7 Varžybų:7
Domas Ivanauskas Komanda:FK Alytis
7 Varžybų:8
Laimonas Beinoras Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
6 Varžybų:8
Robert Lipnevič Komanda:SKK Oniksas
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
FotoInformacija
Liudas Velička Komanda:FK Tera
1 1
Deividas Mačiulis Komanda:FK Riešė
1 0
Silvester Kimbar Komanda:FK Granitas 3
0 1
Darek Zaviša Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
0 1
Vitalij Ivanovskij Komanda:SKK Oniksas
0 1
Ugnius Olišauskas Komanda:FK Alytis
0 1
Vytenis Ruzgas Komanda:FK Alytis
0 1
Aleksandr Voiško Komanda:FK Granitas 3
0 1
Erik Sinica Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
0 1
Denis Vlasov Komanda:FK Riešė
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: